ClickCease

3 Fase aansluiting aanvragen

Heeft u plannen om een grote elektrische installatie te plaatsen in uw huis of bedrijfspand? Dan kan het zijn dat u een zwaardere aansluiting nodig heeft dan de standaard 1 fase aansluiting. In dat geval kan een 3 fase aansluiting uitkomst bieden. Maar hoe vraagt u zo’n aansluiting aan en wat zijn de kosten? In dit artikel gaan we er dieper op in en vertellen we over de voordelen van een 3 fase aansluiting. Dus heeft u een fase 3 aansluiting nodig? Lees dus snel verder als u meer wilt weten!

Inductie kookplaat 1 fase

Wat is een 3 fase aansluiting?

Een 3 fase aansluiting is een nieuwe aansluiting met drie stroomdraden in plaats van één. Hierdoor wordt de totale stroomcapaciteit vergroot en kunt u meer elektrische apparaten met een hogere spanning aansluiten. Dit is vooral handig bij bijvoorbeeld zware machines, sauna’s, airconditioners, elektrische auto of zware keukenapparatuur die meer elektriciteit en nodig hebben. Dit kan elektrische apparatuur zijn, zoals een elektrische kookplaat, inductiekookplaat elektrische warmtepomp, of andere elektrische kookapparatuur. Een 3 fase aansluiting is dan ook vaak te vinden in bedrijfspanden, maar ook steeds vaker in woningen die meer krachtstroom nodig hebben en meer elektriciteit gebruiken. Deze hebben een groter vermogen nodig dat meer stroom nodig heeft dan standaard apparaten. Laat u adviseren door een installateur!

3 Fase aansluiting aanvragen voor een kookgroep?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

Wat zijn de voordelen van een 3 fase aansluiting?

Een 3 fase aansluiting biedt verschillende voordelen ten opzichte van een 1 fase aansluiting. Ten eerste is er meer krachtstroom, waardoor u meer vermogen heeft en meer elektrische apparaten kunt aansluiten. Dit is met name handig bij grote machines of apparatuur die veel stroom verbruiken, zoals een elektrische auto.

Daarnaast is een 3 fase aansluiting vaak stabieler dan een 1 fase aansluiting. Bij een 1 fase aansluiting kan de spanning namelijk nog wel eens fluctueren, wat kan zorgen voor storingen in apparatuur. Bij een 3 fase aansluiting is dit veel minder het geval. Tot slot kan een 3 fase aansluiting ook bijdragen aan een hogere waarde van uw woning of bedrijfspand. Een 3 fase aansluiting kan namelijk als een waardevolle investering worden gezien, vooral in de huidige tijd waarin duurzaamheid en elektrisch rijden steeds belangrijker worden.

Voordelen en mogelijkheden van een nieuwe 3 fase aansluiting

Alles geregeld, van A tot Z
Meer groepen mogelijk
Het is veiliger
Minder kans op storingen
Zonnepanelen en laadpalen
Grootverbruikers

Nieuwe aansluiting; bestaande aansluiting verzwaren

Als u al een 1 fase aansluiting heeft en deze wilt verzwaren naar een 3 fase aansluiting, dan is het ook mogelijk om dit aan te vragen bij uw energieleverancier. De kosten voor het verzwaren van uw aansluiting zullen in de meeste gevallen hoger zijn dan het aanvragen van een nieuwe 3 fase aansluiting. Dit komt doordat er extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het vervangen van de kabels en de meterkast. De exacte kosten zijn afhankelijk van uw situatie en leverancier, maar kunnen al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Het is daarom verstandig om vooraf goed te informeren naar de mogelijkheden en kosten. U kunt een aanvraag indienen voor een 3 fase aansluiting om aan uw hoge energiebehoefte te voldoen. Het aanleggen hiervan moet altijd worden gedaan door een erkend installateur. Uw leverancier adviseert als u een fase 3 aansluiting nodig heeft.

Hoe vraagt u een 3 fase aansluiting aan?

Om een 3 fase elektriciteitsaansluiting aan te vragen, kunt u contact opnemen met uw energie leverancier. Wanneer u contact hebt opgenomen met uw leverancier, zal er een afspraak worden gemaakt voor een zogenaamd ‘aansluitbezoek’. Tijdens dit bezoek zal er gekeken worden naar de huidige situatie en zal er bepaald worden of een 3 fase aansluiting mogelijk is. Ook zal er gekeken worden naar de kosten die hieraan verbonden zijn.

Kosten 3 fase aansluiting

De kosten voor een 3 fase aansluiting kunnen behoorlijk verschillen per leverancier en per situatie. Over het algemeen kunt u rekenen op een bedrag tussen de €1.000 en €2.000. Deze kosten zijn voor de aansluiting van de nieuwe kabels en het vervangen van de meterkast. Daarnaast betaalt u maandelijks een hoger vastrecht dan bij een 1 fase aansluiting. Vaak kunt u bij uw leverancier ook een offerte opvragen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Het is verstandig om bij meerdere energieleveranciers een offerte op te vragen, zodat u de prijzen goed kunt vergelijken.

3 Fase aansluitingen

Hoe lang duurt het aanvragen van een 3 fase aansluiting?

Het aanvragen van een 3 fase aansluiting kan enige tijd in beslag nemen. De energieleverancier zal namelijk eerst moeten kijken of een 3 fase aansluiting mogelijk is in uw situatie. Dit kan enkele weken duren. Daarna zal er een afspraak worden gemaakt voor het aansluitbezoek. Afhankelijk van de drukte bij de energieleverancier kan dit enkele weken tot enkele maanden duren. Na het aansluitbezoek zal de energieleverancier een offerte sturen met daarin de kosten voor de aansluiting. Wanneer u akkoord gaat met deze offerte zal de netbeheerder de werkzaamheden inplannen. De daadwerkelijke aansluiting kan dan nog enkele weken duren. Het is dus verstandig om ruim van tevoren te beginnen met het aanvragen van een 3 fase aansluiting, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u de elektrische installatie wilt plaatsen.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw 3 fase aansluiting

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Call Now Button