ClickCease

Aardlekschakelaar vervangen

De aardlekschakelaar is erg belangrijk voor de veiligheid van uw groepenkast. Is deze kapot? Wij vervangen het voor u!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Goede bescherming

elektricien louwmans Top kwaliteit aardlekschakelaars

elektricien louwmans 2 Polige of 4 polige aardlekschakelaar

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Waarvoor dient een aardlekschakelaar?

Bij Louwmans begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om uw huis of bedrijf veilig te houden. We weten dat een goed functionerende aardlekschakelaar aansluiten essentieel is voor de elektrische veiligheid. Maar wat is het belang van een aardlekschakelaar vervangen? Is een aardlekschakelaar verplicht? Wanneer is het tijd om deze te vervangen? En hoe kunnen onze deskundige elektriciens u helpen bij het vervangen ervan? Ons ultieme doel is ervoor te zorgen dat uw elektrische installatie voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Lees verder en ontdek hoe wij uw elektrische systeem veilig kunnen stellen. Wij doen dit voor particulieren, maar ook voor de utiliteitsbouw

Een aardlekschakelaar aansluiten kan u beschermen tegen elektrische schokken en brandgevaarlijke situaties. Het controleert voortdurend of er een onbalans is tussen de ingaande en uitgaande elektrische stroom. Wanneer er een verschil wordt gedetecteerd, bijvoorbeeld als gevolg van een lekstroom naar de aarde, zal de aardlekschakelaar direct ingrijpen en de stroomtoevoer naar de betreffende groep uitschakelen. Op deze manier wordt de kans op elektrocutie of brand aanzienlijk verminderd. Dus, wilt u een aardlekschakelaar aansluiten? Laat elektricien Louwmans u daarbij helpen! Dit kan handig zijn als u ook een inductiekookplaat wilt laten aansluiten

Een goed functionerende polige aardlekschakelaar is essentieel voor uw veiligheid. Als u een gevoelige aardlekschakelaar heeft, zal deze snel afslaan wanneer u verschillende zware elektrische apparaten tegelijk gebruikt. Als uw aardlekschakelaar te gevoelig is of kapot is gegaan, is het noodzakelijk om deze te vervangen. U kunt uw aardlekschakelaar laten aansluiten door onze elektriciens. We delen graag een stappenplan zodat u het zelf kunt doen, maar u kunt ook contact met ons opnemen voor deskundig advies.

elektricien louwmans
elektra werkzaamheden van elektricien louwmans

Wanneer moet ik mijn aardlekschakelaar vervangen?

Net zoals andere elektrische apparatuur heeft een aardlekschakelaar een beperkte levensduur. Hoewel er geen vaste vervangingsperiode is, zijn er enkele tekenen die erop kunnen wijzen dat het tijd is om uw aardlekschakelaar te vervangen voor een polige aardlekschakelaar.

Een van deze signalen is wanneer de aardlekschakelaar zelf herhaaldelijk wordt geactiveerd zonder duidelijke reden. Dit kan duiden op een defect in het apparaat. Bovendien varieert de levensduur van een aardlekschakelaar afhankelijk van het merk en model. Daarom is het raadzaam om de handleiding van de fabrikant te raadplegen voor specifieke richtlijnen met betrekking tot de levensduur en vervanging van uw aardlekschakelaar.

U kunt de aardlekschakelaar laten plaatsen door een bevoegd persoon van Louwmans. Op deze manier kunt u kortsluiting, overbelasting en andere problemen voorkomen zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan of brand uitbreekt.

Een aardlekschakelaar is verplicht

Een goed functionerende aardlekschakelaar is niet alleen een aanbeveling, maar ook verplicht volgens de Nederlandse elektrische veiligheidsvoorschriften. Het is zelfs verplicht sinds 2005 om twee aardlekschakelaars te hebben in uw meterkast. Of het nu gaat om een nieuwe elektrische installatie of bij verbouwingen of uitbreidingen van bestaande installaties, u moet voldoen aan deze verplichting om de veiligheid van uzelf en anderen te waarborgen. Een aardlekschakelaar aansluiten op een veilige manier is dan ook cruciaal.

Tegenwoordig moeten alle stopcontacten verplicht worden beveiligd met een extra aardlekschakelaar. Daarnaast moet u meerdere aardlekschakelaars toepassen om te voorkomen dat de hele installatie spanningsloos raakt bij een aardlek. Aardlekschakelaars worden vaak in de groepenkast opgenomen en zijn al sinds 1975 verplicht in zowel nieuwe als gewijzigde huisinstallaties volgens de NEN 1010. Dus, heeft u geen aardlekschakelaar aangesloten? Dan moet u een aardlekschakelaar kopen. Het aansluiten van een aardlekschakelaar kunt u overlaten aan onze erkende elektricien.

1 fase of 3 fase
elektrotechniek elektricien louwmans

Nieuwe aardlekschakelaar aansluiten door onze ervaren elektricien

Bij Louwmans hebben we ervaren elektriciens. Zij kunnen uw extra aardlekschakelaar aansluiten met het onderstaande stappenplan. Ze beginnen met een grondige inspectie van uw elektrische installatie om eventuele andere problemen vast te stellen en te kijken of er misschien een extra aardlekschakelaar nodig is. De volgende stap is een geschikte A merk aardlekschakelaar kopen. Vervolgens sluiten deze op de juiste manier aan volgens de geldende veiligheidsvoorschriften.

Overigens kunnen wij u ook helpen met andere soorten elektra aanleggen of renoveren. Bijvoorbeeld als het gaat om perilex of zonnepanelen

En hoe gaan ze te werk? Voordat we gaan beginnen met het aansluiten van een aardlekschakelaar zorgen we ervoor dat de stroom is uitgeschakeld. Daarna halen we het deksel van de groepenkast af. We verbinden de kabels met de kabelverdeelblokjes en de aardlekschakelaar. De bedrading wordt achter de DIN-rail bevestigd en de schroeven worden goed aangedraaid. Op de aardlekschakelaar plaatsen we stickers om ze te coderen en zetten vervolgens de stroom weer aan. Nadat we de aardlekschakelaar testen kunt u er probleemloos gebruik van maken. Onze elektriciens beschikken over de kennis, vaardigheden en gereedschappen om deze klus efficiënt en betrouwbaar uit te voeren.

Hoe weet ik of mijn aardlekschakelaar kapot is?

Het is goed om te weten wanneer uw aardlekschakelaar defect is, zodat u snel actie kunt ondernemen en de benodigde reparaties kunt laten uitvoeren. Er zijn enkele tekenen die erop kunnen wijzen dat uw aardlekschakelaar kapot is en de aardlekschakelaar vervangt moet worden. Als uw aardlekschakelaar herhaaldelijk wordt geactiveerd zonder dat er sprake is van een lekstroom, kan dit wijzen op een defect. Controleer uw aardlekschakelaar op tekenen van fysieke schade, zoals barsten, verkleuringen of losse bedrading. Dit kan ook duiden op een defect. Als de aardlekschakelaar niet reageert wanneer u deze handmatig test, kan dit ook wijzen op een probleem. Als uw oude aardlekschakelaar al vele jaren in gebruik is, kan het zijn dat deze aan het einde van zijn levensduur is en moet worden vervangen. U kunt dan kiezen uit verschillende soorten A merk aardlekschakelaars.

Als u vermoedt dat uw aardlekschakelaar kapot is, is het verstandig om direct een ervaren elektricien in te schakelen. Wij kunnen een grondige inspectie uitvoeren, het probleem diagnosticeren en indien nodig een nieuwe aardlekschakelaar installeren. Wij kunnen uw aardlekschakelaar aansluiten of vervangen, zodat uw elektrische installaties weer goed functioneren. Neem contact op voor meer informatie en advies!

1 fase of 3 fase

Veelgestelde vragen over  het aansluiten of vervangen van een aardlekschakelaar.

Staat je vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

Bel 085-0190035

Wat doet een aardlekschakelaar?

De aardlekschakelaar in de meterkast vergelijkt de inkomende en uitgaande stroom achter de groepenkast. De spanning moet altijd gelijk zijn. Als er lekstroom optreedt, is de aardlekschakelaar defect. Het is belangrijk om de aardlekschakelaar te laten vervangen, aangezien lekstroom zeer gevaarlijk kan zijn. In geval van lekstroom schakelt de aardlekschakelaar direct de stroomtoevoer uit.

Wat is lekstroom en hoe ontstaat dit?

Lekstroom is een fout in het elektrische circuit waarbij de stroom niet naar het juiste apparaat gaat, maar de grond in gaat of het apparaat onder spanning zet. Lekstroom kan ook foutstroom genoemd worden.

Hoe ontstaat lekstroom? Lekstroom kan verschillende oorzaken hebben, zoals een beschadiging in het apparaat, een slechte isolatie in de bedrading, of een defect in batterijen, isolators, accu’s of transformators

Wat is het verschil tussen een enkelpolige en een dubbelpolige schakelaar?

Het verschil tussen een enkelpolige en een dubbelpolige schakelaar is dat een enkelpolige schakelaar alleen een fasedraad en een schakeldraad heeft, terwijl een dubbelpolige schakelaar naast een fasedraad en schakeldraad ook nog een nuldraad heeft.

Met een dubbelpolige schakelaar worden zowel de fasedraad als de nuldraad onderbroken. Hierdoor wordt het hele elektrische circuit zonder spanning gezet en wordt er voor extra veiligheid gezorgd.

Wat kost het aansluiten van een aardlekschakelaar?

Als u de aardlekschakelaar moet aansluiten of vervangen en u zoekt kwaliteit, dan kunt u kiezen voor een A-merk aardlekschakelaar zoals Holec, Hager, ABB of Attema. Het is raadzaam om een erkende specialist in te schakelen om dit soort aardlekschakelaars aan te sluiten om er zeker van te zijn dat de aardlekschakelaar correct wordt geïnstalleerd. Het landelijk gemiddelde voor het plaatsen van een A-merk aardlekschakelaar is € 150,-. Neem contact met ons op als u hier vragen over heeft of als u een offerte op wilt vragen voor uw situatie.

Kan ik zelf een aardlekschakelaar aansluiten of vervangen?

Ons advies hiervoor is om dit niet zelf te doen. Het vervangen van een aardlekschakelaar is een specialistische taak waarbij veel fout kan gaan. Het is beter om hier niet zelf aan te beginnen. Schakel altijd de hulp van een ervaren elektricien in. Zij doen dit werk dagelijks en weten precies wat ze doen. Hoewel het iets meer geld kost om de aardlekschakelaar te laten aansluiten door een professional, weet je tenminste zeker dat het goed en veilig gebeurt. Als je het zelf probeert te doen en er gaat iets mis, kunnen de kosten en gevolgen onbeheersbaar zijn. En let er ook op dat elektriciens vaak geen reparaties of aanpassingen willen doen aan zelf in elkaar gezette systemen in verband met de verantwoordelijkheid.

Heeft u een vraag over het vervangen van de aardlekschakelaar?

Neem contact op met een installateur

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button