ClickCease

Extra groep aanleggen

Wilt u een extra groep laten aanleggen? Van kookgroep tot 3 fase aansluiting, wij regelen het voor u!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Advies over het aantal groepen

elektricien louwmans Kookgroep installatie

elektricien louwmans Krachtgroep aanleggen

elektricien louwmans
extra groep aanleggen

Een extra groep laten aanleggen?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

elektricien louwmans Van gas naar inductie/keramisch

elektricien louwmans Installatie van perilex aansluitingen

elektricien louwmans Snel geregeld

elektricien louwmans Meer vermogen

elektricien louwmans Sauna & jacuzzi

elektricien louwmans Storingen verhelpen

elektricien louwmans 1 Fase naar 3 fase aansluiting

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Wilt u een extra groep laten aanleggen?

Heeft u ooit gemerkt dat uw elektrische installatie niet voldoende stroom kan leveren voor al uw apparaten en verlichting? Dat kan gebeuren, vooral als u uw huis uitbreidt, zware apparatuur installeert of als uw bedrading verouderd is. Gelukkig is er een oplossing: het aanleggen van een extra groep. Hierdoor kunt u de elektrische belasting beter verdelen, overbelasting voorkomen en uw huis veiliger maken. Bij elektricien Louwmans begrijpen we de noodzaak van een professionele aanpak en staan we klaar om u te helpen met onze ervaring en expertise. Lees verder om meer te weten te komen over het belang van een extra groep en hoe wij u kunnen ondersteunen bij het aanleggen ervan.

extra groep laten aanleggen
extra groep in groepenkast

De voordelen van een extra groep aanleggen:

Het aanleggen van een extra groep in uw elektrische installatie biedt verschillende voordelen, waaronder extra flexibiliteit, veiligheid en toekomstbestendigheid:

Flexibiliteit:

Met een extra groep kunt u de stroom beter verdelen en regelen binnen uw woning. Dit zorgt ervoor dat de elektrische belasting optimaal verdeeld wordt en het voorkomt overbelasting. Daarnaast leidt een betere stroomverdeling tot groepen die minder vaak uitvallen. Met extra groepen heeft u de mogelijkheid om specifieke gebieden of apparaten apart te bedienen, waardoor u meer flexibiliteit krijgt bij het in- en uitschakelen van stroom. Dit biedt u meer controle en gemak bij het gebruik van elektriciteit in uw huis.

Veiligheid:

Een extra groep zorgt voor een betere veiligheid in uw elektrische systeem. Door de belasting te verdelen, minimaliseert u het risico op oververhitting, kortsluiting en brand. Dit is vooral belangrijk wanneer u zware apparatuur gebruikt of als uw woning verouderde bedrading heeft. Een goed verdeeld elektrisch systeem vermindert het risico op elektrische storingen en bevordert de veiligheid.

Toekomstbestendigheid:

Met een extra groep bent u beter voorbereid op toekomstige elektrische behoeften. U kunt nieuwe apparatuur installeren of uw huis uitbreiden zonder u zorgen te maken over overbelasting van het systeem. Dit kan kostenefficiënt zijn, omdat u geen grote wijzigingen in de elektrische infrastructuur hoeft aan te brengen als u later veranderingen wilt aanbrengen in uw woning.

Wanneer moet je een extra groep aanleggen?

Het kan voorkomen dat u een extra groep moet toevoegen aan uw elektrische installatie. Hier zijn enkele veelvoorkomende situaties waarin mensen ervoor kiezen om een extra groep te installeren:

Uitbreiding van je woning

Als u uw huis uitbreidt met bijvoorbeeld een nieuwe aanbouw, een extra verdieping of een nieuwe keuken, kan het zijn dat de huidige elektrische installatie niet genoeg capaciteit heeft om alle nieuwe apparaten en verlichting van stroom te voorzien. In zo’n geval kunt u overwegen om een extra groep aan te leggen. Hiermee kunt u de nieuwe belastingen verdelen en overbelasting voorkomen. Op die manier zorgt u ervoor dat alle elektrische apparaten en verlichting in uw uitbreiding veilig en efficiënt kunnen functioneren.

Installatie van zware apparatuur

Als u van plan bent om zware elektrische apparatuur, zoals een sauna, inductiekookplaat, jacuzzi of airconditioningsysteem, te installeren, is het verstandig om een aparte stroomgroep te creëren. Deze apparaten vereisen vaak een aanzienlijke hoeveelheid stroom en het gebruik van een aparte groep zorgt ervoor dat andere delen van uw elektrische installatie niet overbelast worden.

Het is vooral belangrijk om een aparte groep te gebruiken als de apparaten een vermogen hebben van meer dan 2000 Watt, zoals een close-in boiler, vaatwasser, oven, combimagnetron, wasmachine en droogtrommel. Door een aparte groep te creëren, zorgt u ervoor dat deze zware apparatuur veilig en efficiënt kan functioneren zonder de rest van uw elektrische systeem te belasten.

Verbetering van de veiligheid

Een extra groep kan ook bijdragen aan de veiligheid van uw elektrische systeem. Door het creëren van aparte groepen voor specifieke gebieden of apparaten kunt u het risico op overbelasting verminderen en de kans op kortsluiting of brand minimaliseren. Dit is vooral belangrijk in oudere woningen waar de elektrische bedrading mogelijk niet voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. Door het installeren van een extra groep kunt u uw elektrische systeem upgraden en zorgen voor een veilige en betrouwbare stroomvoorziening in uw huis.

Overbelasting

Heeft u veel last van overbelasting, dan is het verstandig om een extra groep te laten aanleggen.

waarom extra groep aanleggen

Extra groep laten aanleggen door een elektricien:

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf aan de slag te gaan met het aanleggen van een extra groep, is het aan te raden om een professionele elektricien in te schakelen. Het is slimmer om elektricien Louwmans in te huren voor het veilig en efficiënt aanleggen van een extra groep. Wij zorgen voor de juiste kennis, ervaring en naleving van elektrische codes. Onze elektriciens begrijpen technische aspecten en kunnen problemen snel oplossen. Ze bieden garantie en verzekering voor extra bescherming. En welke stappen volgen wij?

stappenplan extra groep aansluiten
Stap 1: Stroom uitschakelen

Als professionele elektricien zorgen wij er eerst voor dat de stroom wordt uitgeschakeld voordat we aan de slag gaan. Uw veiligheid staat voorop. Daarna wordt het voorpaneel van de groepenkast verwijderd om toegang te krijgen tot de bedrading. Voordat we veilig aan het werk gaan, gebruiken we een spanningszoeker om ervoor te zorgen dat er geen spanning meer staat op de hoofdschakelaar.

Stap 2: De bruine draad bevestigen

Vervolgens nemen we de bruine draad en bevestigen we deze stevig aan de nieuwe leiding die bedoeld is voor de L-aansluiting. Deze bevindt zich meestal aan de bovenkant van de nieuwe zekering. We gaan ervan uit dat er al een nieuwe leiding is aangelegd. Omdat de bruine draad recht is aangesloten, is de elektrische installatie nu in orde en functioneert alles naar behoren. Als dit niet het geval is, kunt u contact met ons opnemen, zodat we dit kunnen regelen.

Stap 3: De blauwe draad bevestigen
Daarna nemen we de blauwe draad en zorgen we ervoor dat deze veilig wordt bevestigd aan de nieuwe leiding die bedoeld is voor de N-aansluiting op de zekering. Het is belangrijk dat alle verbindingen stevig en betrouwbaar zijn gemaakt om een veilige werking te garanderen.
Stap 4: De aarde draad bevestigen

Vervolgens sluiten we de aardedraad, die meestal geel of groen is, aan op de leiding van het aarde-verdeelblok. U kunt het aarde-verdeelblok meestal vinden onder de zekeringen.

Stap 5: De zekering plaatsen

Nu is het tijd om de zekering van de extra groep te plaatsen. Deze zekering klikken we in de kunststof richel van de groepenkast.

Stap 6: De polen verbinden

Een aardlekschakelaar meet continu de spanning om de veiligheid te waarborgen. Om de aardlekschakelaar aan te sluiten, verbinden we de onderste polen van de zekering met de polen aan de bovenkant van de aardlekschakelaar. Vervolgens plaatsen we de bruine draad van de zekering naar de linkerpool van de schakelaar. De blauwe draad wordt van de zekering naar de rechterpool van de aardlekschakelaar geleid.

Stap 7: Afdekplaatjes verwijderen

Nu kunnen we afdekplaatjes aan de voorkant van de groepenkast verwijderen. Dit geeft ruimte om de extra groep aan te leggen. Vervolgens sluiten we de groepenkast, draaien de hoofdschakelaar om en testen we de nieuwe zekering. We controleren of de spanning van de nieuwe leiding wegvalt wanneer u de schakelaar naar beneden trekt.

Stap 8: De stroom opnieuw uitschakelen

Voordat we verdergaan, schakelen we de stroom opnieuw uit. We verwijderen het voorpaneel van de groepenkast en controleren samen met de spanningzoeker of er geen spanning meer op de hoofdschakelaar staat. Vervolgens plaatsen we de 4 zekeringen in een apart aansluitverdeelblok en doen hetzelfde met de 4 blauwe draden.

Stap 9: De aardlekschakelaar plaatsen

Nu plaatsen we de aardlekschakelaar op de kunststof richel van de groepenkast. We maken een verbinding met de bruine draad tussen het bruine verdeelblok en de linkerpool aan de bovenzijde van de aardlekschakelaar. Op dezelfde manier sluiten we de blauwe draden aan bij het blauwe verdeelblok.

Stap 10: Voorpaneel hoofdschakelaar verwijderen

Het is tijd om het voorpaneel van de hoofdschakelaar te verwijderen. We verbinden de invoer vanuit de hoofdschakelaar met de onderste polen van de aardlekschakelaar. De bruine draden zitten correct aangesloten in de nieuw aangelegde leiding en de geaarde stopcontacten zijn voorzien van een gemeenschappelijke aarde verdeelblok, en hetzelfde geldt voor de blauwe draden. Als er meerdere aardlekschakelaars zijn, zijn de polen genummerd. U vindt de bruine draden in nummer 1 en 2, en de blauwe draden in 3 en 4.

Stap 11: Afdekplaatjes groepenkast verwijderen

Nu kunt u de afdekplaatjes aan de voorkant van de groepenkast verwijderen. Hierdoor ontstaat er ruimte om een extra aardlekschakelaar te plaatsen. Daarna kunt u de groepenkast sluiten en de hoofdschakelaar omdraaien. U kunt de aardlekschakelaar testen door op de testknop te drukken. Als alles correct is aangesloten, zal de hendel omslaan en zal de spanning van de aangesloten zekeringen wegvallen.

Veelgestelde vragen over een extra groep plaatsen in de groepenkast.

Staat uw vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Van de mogelijkheden voor extra groepen meterkast tot extra groep aanleggen kosten, wij adviseren u gratis en vrijblijvend. 

Bel 085-0190035

Wanneer kunt u beter GEEN extra groep aansluiten?

Aan één aardlekschakelaar mogen maximaal 4 groepen gekoppeld worden. Is de nieuwe groep een 5e, dan moet er een extra aardlekschakelaar geplaatst worden.
Niet elke groepenkast biedt ruimte voor extra groepen of aardlekschakelaars. Als uitbreiding niet mogelijk is, adviseren we een nieuwe kast met plek voor toekomstige aanpassingen.
Hetzelfde advies geldt voor oudere groepenkasten van vóór 1975 met witte smeltzekeringen. Vervang deze tijdig door een nieuwe kast die wel uitbreidbaar is.

Kan ik zelf een extra groep aansluiten?

Het bijplaatsen van een extra groep hoeft op zich niet moeilijk te zijn. Zeker niet als je ons stappenplan van hierboven volgt. Echter, aangezien het om een veiligheidsproduct gaat, is het cruciaal dat alles vakkundig en volgens de voorschriften gebeurt. Het vereist dan ook de nodige elektrotechnische expertise om dit op een juiste manier uit te voeren. Zelf iets installeren in de groepenkast zonder enige basiskennis is sterk af te raden.

Wat kost het om een extra groep aan te laten leggen?
Wat kost een extra groep in de meterkast? De kosten voor het aanleggen van een losse groep liggen rond de €100 (exclusief voorrijkosten). Voor iedere extra groep die u daarbovenop laat plaatsen, betaalt u ongeveer €70 per stuk. Wanneer er ook een nieuwe aardlekschakelaar of -automaat geïnstalleerd moet worden, komen de totale kosten uiteraard iets hoger uit. Houd hier rekening mee bij het uitbreiden van je groepenkast. Bel ons voor een gerichte offerte.

De kosten voor het aanleggen van een losse groep is zeer afhankelijk van de huidige situatie in uw groepenkast. De gemiddelde kosten liggen rond de €100,- (exclusief voorrijkosten). Voor iedere extra groep die u daarbovenop laat plaatsen, betaalt u gemiddeld €70,- per stuk. Wanneer er ook een nieuwe aardlekschakelaar of -automaat geïnstalleerd moet worden, komen de totale kosten uiteraard iets hoger uit. Houd hier rekening mee bij het uitbreiden van je groepenkast. Bel ons voor een gerichte offerte.

Heeft u een vraag over het aanleggen van een extra groep?

Neem contact op met een installateur

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button