ClickCease

Gasfornuis vervangen door inductie

Bij Elektricien Louwmans hebben we uitgebreide ervaring in het helpen van huishoudens bij de overstap van koken op gas naar inductie. De overstap van een gasfornuis naar een inductiekookplaat is een stap naar een moderne en efficiënte manier van koken.

Waarom overstappen op inductie koken

Inductie koken biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele gas- en elektrische kookplaten. Een inductiekookplaat gebruikt een elektromagnetisch veld om de bodem van de pan direct te verwarmen, wat zorgt voor snellere opwarming en meer controle tijdens het koken. Bovendien is het energie-efficiënter en veiliger, omdat er geen open vuur bij betrokken is.

Nieuwe pannen voor inductie kookplaten

Een vaak over het hoofd gezien aspect bij de overstap naar inductie is dat niet alle pannen geschikt zijn voor inductie koken. Wanneer je overstapt van gas naar inductie zit er helaas ook een nadeel aan gebonden. Die oude vertrouwde pannen die je al jaren gebruikt, kun je helaas maar beter wegdoen. Ze kunnen niet gebruikt worden op een elektrische kookplaat. Pannen die geschikt zijn voor een inductieplaat hebben namelijk een magnetische bodem. In sommige gevallen moet u mogelijk nieuwe pannen kopen die compatibel zijn met inductieplaten. De pannen moeten een ferromagnetische bodem hebben om te werken met het elektromagnetische veld van de inductieplaat.

De installatie van een inductie kookplaat

Bij het vervangen van een gasfornuis door een nieuwe inductie kookplaat zijn er enkele belangrijke overwegingen. De meeste inductiekookplaten vereisen een Perilex stopcontact vanwege hun hoge vermogen. Dit kan verschillen van een normaal stopcontact en vereist mogelijk enkele aanpassingen in de meterkast. Onze ervaren elektriciens kunnen deze aanpassingen vakkundig en veilig uitvoeren.

Voordelen van inductie kookplaten

Naast efficiëntie en veiligheid is schoonmaken een groot voordeel van inductiekookplaten. Omdat de glasplaat van de inductiekookplaat niet zo heet wordt als keramische kookplaten, branden gemorste gerechten niet vast, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is. Bovendien is er geen risico op branden of gevaarlijke straling, zoals bij gasfornuizen.

De installatie van een inductie kookplaat

De installatie van een inductiekookplaat is een taak die precisie en technische kennis vereist. Onze ervaren elektriciens zorgen voor een correcte aansluiting van uw nieuwe inductiekookplaat, waarbij alle veiligheidsprotocollen worden nageleefd. We controleren ook of uw huidige elektrische installatie het extra vermogen aankan dat nodig is voor inductie koken. Dit houdt in dat we nauwkeurig beoordelen of de meterkast voldoende capaciteit heeft en of er eventueel extra elektriciteitskabels of -aansluitingen nodig zijn. Zo garanderen we dat uw nieuwe inductiekookplaat veilig en efficiënt functioneert zonder risico op overbelasting van uw bestaande elektrische systeem.

Duurzaamheid en veiligheid

Een van de grootste voordelen van het overschakelen van gas naar inductie is de toegenomen veiligheid. Er is geen open vuur, wat het risico op branden aanzienlijk vermindert. Bovendien is inductie energie-efficiënter, wat betekent dat het minder elektriciteit verbruikt en beter is voor het milieu. In de keuken zitten met inductie betekent ook minder restwarmte, wat de algemene veiligheid in uw keuken verbetert.

Kiezen voor de juiste inductiekookplaat

Bij Elektricien Louwmans helpen we u graag bij het kiezen van de juiste inductiekookplaat die past bij uw kookbehoeften en keukenontwerp. Of u nu kiest voor een inductieplaat met meerdere kookzones of een compactere versie voor kleinere keukens, wij bieden deskundig advies om ervoor te zorgen dat uw nieuwe keuken zowel functioneel als stijlvol is.

Je hebt fase 1, fase 2 en fase 3 inductieplaten. Fase 1 is het minst krachtig en sluit aan op een normaal stopcontact. De kracht neemt af wanneer je meerdere kookzones tegelijk gebruikt. Fase 2 is geschikt voor de meeste huishoudens. Hiervoor moet je wel een ander aansluiting laten maken naar je meterkast. Fase 3 is een zeer krachtige kookplaat. Dit is geen inductieplaat die je snel terugziet in een gewoon huishouden. De meeste woningen hebben hier ook geen geschikte aansluiting voor.

Na de installatie: Tips voor inductie koken

Na de installatie van uw nieuwe kookplaat, bieden we tips en aanbevelingen voor het beste gebruik. Van het kiezen van de juiste pannen tot het schoonmaken van de glasplaat, we zorgen ervoor dat u volledig uitgerust bent om het meeste uit uw inductie kookervaring te halen.

Kortsluiting

Elektricien Louwmans: Uw partner in de overstap naar inductie

Bij Elektricien Louwmans begrijpen we dat de overstap naar een nieuwe kooktechniek vragen en zorgen met zich mee kan brengen. Daarom staan we klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces, van het kiezen van de juiste inductiekookplaat tot het uitvoeren van de benodigde aanpassingen in uw keuken en elektrische installatie.

Het vervangen van een gasfornuis door een inductiekookplaat is een slimme stap naar een veiligere, efficiëntere en duurzamere manier van koken. Bij Elektricien Louwmans staan we klaar om u te ondersteunen bij elke stap van deze transitie, van de initiële beslissing en installatie tot het dagelijks gebruik van uw nieuwe inductiekookplaat. Met onze expertise en professionele service kunt u met vertrouwen de overstap maken naar een moderne kookervaring.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over inductie

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Call Now Button