ClickCease

Groepenkast vervangen

Uw groepenkast laten vervangen door de ervaren Elektriciens van Elektricien Louwmans? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact op!

elektricien louwmans Gratis advies over het aantal groepen

elektricien louwmans 8 Jaar garantie

elektricien louwmans Oude stoppenkast vervangen

elektricien louwmans 1 of 3 fase groepenkast

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Een gratis groepenkast check laten uitvoeren?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Groepenkast check mobiel

Gratis groepenkast check

1. Stuur ons een foto van uw groepenkast
2. Onze elektricien zal uw groepenkast controleren 
3. Wij geven u gratis en vrijblijvend advies

Groepenkast check

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
  elektricien louwmans

  Uw oude stoppenkast vervangen voor een moderne groepenkast

  Wilt u uw groepenkast vervangen? Een oude groepenkast vervangen kan namelijk een goed idee zijn. Een goed functionerende groepenkast is van cruciaal belang voor een veilige en efficiënte elektrische installatie in uw huis. Als uw bestaande groepenkast verouderd is, niet voldoet aan de huidige regelgeving of niet meer aan uw elektrische behoeften voldoet, is het verstandig om deze te laten vervangen door een nieuwe groepenkast.

  Onze ervaren elektriciens staan klaar en kunnen uw groepenkast vervangen. Wij bieden deskundige en betrouwbare service om uw elektrische systeem optimaal te laten functioneren. Wilt u weten wanneer het nodig is om uw groepenkast te vervangen, het aantal groepen dat u nodig heeft en voor welke fase groepenkast u moet kiezen? Lees dan verder. Louwmans vertelt u tevens ook meer over de kosten hiervan.

  groepenkast vervangen
  nieuwe groepenkast

  Moet mijn groepenkast vervangen worden?

  Wanneer moet ik mijn groepenkast vervangen? Dit is een vraag die veel mensen hebben. U bent hier aan het juiste adres. Een nieuwe groepenkast is een essentieel onderdeel van het elektrische systeem in uw huis. Het zorgt voor de juiste verdeling van elektriciteit naar verschillende circuits en beschermt u tegen overbelasting en kortsluiting. Er zijn verschillende indicatoren die erop kunnen wijzen dat het tijd is om uw groepenkast te vervangen.

  Als u merkt dat de stoppen of zekeringen van uw bestaande groepenkast regelmatig doorslaan, kan dit een teken zijn van overbelasting. Het kan ook zijn dat uw oude groepenkast niet voldoende groepen heeft om aan uw elektrische behoeften te voldoen. U moet dan uw meterkast vervangen.

  Andere tekenen zijn verouderde technologie, beschadigde bedrading of als u van plan bent om toekomstige uitbreidingen te maken en extra elektrische apparaten wilt installeren, zoals elektrische kookplaten en andere elektrische apparatuur. Een professionele elektricien van Louwmans helpt u graag verder. Wij kunnen uw verouderde groepenkast vervangen en uitbreiden op basis van uw wensen. Houd er rekening mee dat een aardlekschakelaar cruciaal is voor de veiligheid van uw elektrische installatie en dat een oude groepenkast deze vaak niet heeft.

  Wilt u uw oude groepenkast vervangen voor een nieuwe meterkast? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen en we zorgen voor een veilig en efficiënt elektrisch systeem in uw huis.

  Het aantal groepen dat je nodig hebt

  Bij het vervangen van uw bestaande groepenkast is het belangrijk om te bepalen hoeveel groepen u nodig heeft en hoe u ze wilt indelen. Elke groep in de ABB groepenkast bestaat uit een verzameling elektrische circuits die via één schakelaar worden bediend en hun eigen beveiliging hebben om overbelasting te voorkomen. Hoeveel groepen u nodig heeft, hangt af van uw elektrische apparaten en hun energieverbruik. U moet een evenwichtige verdeling van de belasting hebben om overbelasting te voorkomen. Anders kan er kortsluiting ontstaan en kunnen er stoppen doorslaan. U kunt groepen toewijzen aan verschillende kamers of specifieke apparaten, zoals de keuken, badkamer, wasruimte en airconditioning.

  Daarnaast is het verstandig om vooruit te denken en te bepalen hoeveel groepen u nu, en in de toekomst nodig zult hebben. Als u bijvoorbeeld plannen heeft om over te schakelen naar elektrisch koken, is een aparte groep nodig. Houd er rekening mee dat elke grootverbruiker, zoals een vaatwasser, oven, wasmachine of droger, een eigen groep nodig heeft. Elke groep heeft een maximale belasting van ongeveer 3680 watt. Door goed na te denken over uw toekomstige behoeften en het aantal apparaten in uw huis, kunt u ervoor zorgen dat uw ABB groepenkast op de lange termijn voldoet aan uw elektrische eisen en slechts één keer uitgebreid hoeft te worden.

  hoeveel groepen heb je nodig
  1 fase of 3 fase

  Een 1 fase of 3 fase groepenkast

  Bij een groepenkast vervangen moet u een weloverwogen keuze maken: wilt u een 1 fase of 3 fase groepenkast? Welke nieuwe groepenkast u kiest, hangt af van uw elektriciteitsaansluiting en het verwachte energieverbruik in uw huis. Meestal is een 1 fase groepenkast voldoende voor een normaal huis. Een 3 fase groepenkast wordt vooral gebruikt in bedrijven en woningen met een grote elektriciteitsbehoefte.

  Dus als u een groot huis heeft, veel elektrische apparaten gebruikt of zware apparatuur wilt installeren, kan een 3 fase groepenkast nodig zijn. U kunt dan zonder problemen een keramische kookplaat, warmtepomp, laadpaal, elektrische kookplaat en nieuwe keukenapparatuur in uw nieuwe keuken gebruiken. Deze biedt meer vermogen en verdeelt de belasting gelijkmatig over drie fasen, wat zorgt voor een stabiele elektriciteitsvoorziening zonder overbelasting.

  Om te bepalen welke groepenkast u nodig heeft, moet u controleren welke aansluiting uw huidige groepenkast heeft. Houd er rekening mee dat een 3 fase groepenkast duurder is dan een 1 fase groepenkast. Neem dus de tijd om uw behoeften goed te evalueren voordat u een definitieve beslissing neemt. U kunt bij ons advies inwinnen. Wij kunnen de gehele klus aannemen, van het laten inspecteren tot het kiezen van het merk groepenkast tot aan de groepenkast vervangen.

  Oude stoppenkast vervangen voor een moderne groepenkast

  Als u nog steeds een oude stoppenkast heeft, is het sterk aan te raden om deze te vervangen door een nieuwe meterkast. Een verouderde groepenkast biedt niet dezelfde mate van veiligheid en functionaliteit als een nieuwe meterkast. Ze maken gebruik van smeltzekeringen of porseleinen stoppen die gevoelig zijn voor oververhitting en brandgevaar. U kunt dus beter uw meterkast vervangen.

  In tegenstelling tot stoppenkasten, heeft een nieuwe meterkast automatische zekeringen en aardlekschakelaars die sneller en nauwkeuriger reageren op overbelasting of kortsluiting. Dit zorgt voor een betere bescherming. Bovendien zijn moderne groepenkasten uitgerust met handige functies, zoals aardlekschakelaars en de mogelijkheid om een aparte groep toe te voegen als dat nodig is. U kunt uw groepenkast vervangen en de veiligheid en functionaliteit van uw elektrische systeem verbeteren.

  oude stoppenkast vervangen
  aantal groepen uitbreiden

  Het aantal groepen uitbreiden

  Als u merkt dat uw huidige groepenkast niet genoeg groepen heeft om aan uw behoeften te voldoen, kunt u overwegen om het aantal groepen uit te breiden. Dit kan nodig zijn als u nieuwe apparaten heeft toegevoegd die veel energie verbruiken, zoals een sauna, jacuzzi, warmtepomp, keramische kookplaat, of laadpunt voor uw elektrische auto.

  Het uitbreiden van het aantal groepen betekent dat er aanpassingen aan de bedrading moeten worden gedaan en mogelijk ook een grotere groepenkast moet worden geïnstalleerd. Laat deze taak over aan elektricien Louwmans. Wij hebben ervaring met groepenkasten en kunnen de juiste berekeningen maken, de nodige aanpassingen doen en ervoor zorgen dat alles veilig en volgens de regels wordt geïnstalleerd.

  Wij kunnen u ook adviseren over hoeveel groepen u nodig heeft, en de groepenkast uitbreiden zonder ingrijpende verbouwing. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat uw elektrische systeem goed werkt en dat u veilig bent.

  Groepenkast vervangen kosten

  Groepenkast vervangen; wat gaat dat kosten? Natuurlijk wilt u weten wat de kosten zijn voor het vervangen van uw oude meterkast. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de omvang van het project, het type groepenkast dat u kiest, hoeveel groepen, de hoeveelheid werk die nodig is om de bedrading aan te passen en eventuele extra functies zoals slimme meters.

  Onze elektromonteurs bieden niet alleen voordelige tarieven, maar ze zijn ook gediplomeerd en hebben expertise op het gebied van elektra. Ze zijn gespecialiseerd in het herstellen, onderhouden en installeren van elektrische systemen en bieden dezelfde diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Voor het vervangen van een groepenkast kunnen de prijzen verschillen op basis van het aantal groepen en het type groepenkast (1 fase of 3 fase). Hieronder vindt u een overzicht van geschatte prijzen voor verschillende aantallen groepen.

  Dus wilt u uw groepenkast vervangen? Het is het beste om een offerte op maat te laten maken door onze ervaren elektricien. Wij kunnen uw huis inspecteren, uw specifieke behoeften evalueren en een nauwkeurige schatting geven van de kosten.  Investeren in een moderne en veilige groepenkast is een verstandige beslissing , omdat dit de veiligheid van uw huis verhoogt en eventuele problemen met overbelasting of kortsluiting voorkomt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en laat uw groepenkast vervangen.

  kosten groepenkast vervangen

  Veelgestelde vragen over groepenkast vervangen.

  Staat uw vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

  Bel 085-0190035

  Wanneer moet ik mijn groepenkast uitbreiden of vervangen?

  In veel oude huizen zijn de groepenkasten nog afgesteld op een tijd waarin mensen geen droger of vaatwasser hadden. Maar tegenwoordig gebruiken we veel meer stroom en apparaten, zoals stofzuigers, föhns en andere dingen. En in de toekomst zullen we waarschijnlijk nog meer stroom gaan gebruiken, bijvoorbeeld door elektrisch te koken, elektrisch te rijden of zelfs onze eigen elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Daarvoor hebben we extra groepen nodig. Elk elektrisch ‘zwaar’ apparaat moet eigenlijk op zijn eigen groep aangesloten zijn. Tegenwoordig is het normaal dat groepenkasten 6 tot 8, of zelfs 12 groepen hebben. Maar veel oude huizen hebben er maar 3. Als u te weinig groepen hebt, kunnen de stoppen doorslaan en kan er kortsluiting ontstaan. En dat is niet alleen slecht voor uw apparaten, maar ook gevaarlijk. Dus laat alstublieft uw groepenkast uitbreiden of zelfs vernieuwen en vraag advies aan een expert.

  Wat is het maximum aantal groepen in de meterkast?

  In de meterkast kunnen maximaal 12 groepen worden geïnstalleerd. Dit is vooral belangrijk voor grote huizen met een hoog stroomverbruik. Weet u niet precies hoeveel groepen u nodig heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op voor deskundig en uitgebreid advies.

  Hoe lang gaat een groepenkast mee?

  Veel oude huizen hebben een oude groepenkast die aan vervanging toe is. Schakelaars gaan kapot en aardlekschakelaars worden ouder en werken niet meer wanneer dat nodig is. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Onze groepenkasten gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Wacht niet te lang met uw meterkast vervangen en zorg voor een veiligere groepenkast.

  Wat is het verschil tussen 1-fase en 3-fasen in mijn groepenkast?

  Als u een 1-fase groepenkast heeft in uw meterkast, staat er 220/230V op de elektriciteitsmeter. Dit betekent dat uw aansluiting een enkele fase heeft met een stroomsterkte van 25 of 30 ampère. Maar wat is een 3-fasenaansluiting? Bij een 3-fasenaansluiting komen er drie fasedraden van elk 230V de meterkast binnen, samen met een nuldraad. Dit soort aansluitingen zijn groter en leveren meer vermogen dan de 1-fase-aansluitingen. De 3 fasen aansluitingen zijn speciaal voor zwaardere apparaten zoals wasdrogers, elektrische kookplaten en sauna’s.

  Kan ik zelf een groepenkast vervangen?

  Het vervangen van een groepenkast is een grote taak. Er is echt kennis van zaken nodig. De groepenkast is namelijk het belangrijkste punt in uw huis waar de stroom binnenkomt en wordt verdeeld. Hier mogen geen fouten gemaakt worden. Mag men eigenlijk zelf een groepenkast vervangen? Ja, dat mag, maar het is veel veiliger om dit te laten doen door een erkende installateur. En let er ook op dat verzekeringen soms niets vergoeden als er iets mis gaat in een groepenkast die niet profesioneel is aangelegd.

  Heeft u een vraag over het vervangen van de groepenkast?

  Neem contact op met een installateur

  Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

  → Onze monteur legt het uit!

  Trustoo Elektricien Louwmans
  Theo op Trustoo.nl

  Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

  Johan op Trustoo.nl

  Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

  Nasek op Trustoo.nl

  Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

  Megan op Trustoo.nl

  Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

  reviews

  elektricien louwmansVincent
  1 review

  Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

  elektricien louwmansMelissa
  1 review

  Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

  elektricien louwmansStuart
  141 review

  De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

  elektricien louwmansHans
  1 review

  Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

  Interessante groepenkast blogs

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig_ BLOG

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig?

  De groepenkast is het hart van uw elektrische installatie en zorgt voor een veilige…

  elektricien louwmans Verder lezen

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten BLOG

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten

  Wanneer u een woning bouwt of renoveert, moet u natuurlijk nadenken over de elektrische…

  elektricien louwmans Verder lezen

  3 Fase groepenkast met kookgroep BLOG

  3 Fase groepenkast met kookgroep

  Als u op zoek bent naar een efficiënte en veilige manier om de elektrische stroom in uw huis te…

  elektricien louwmans Verder lezen

  Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

  U ontvangt direct de beste offerte.

  Offerte aanvragen

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.

   elektricien louwmans
   elektricien louwmans

   Herman helpt u verder

   Wij zijn 24/7 bereikbaar
   Gecertificeerde specialisten
   Inclusief goede garanties
   Alle elektra werkzaamheden
   Ruim 15 jaar ervaring
   Altijd een prijsindicatie vooraf
   Call Now Button