ClickCease

Inductiekookplaat aansluiten

Wilt u een inductiekookplaat laten aansluiten? Wij regelen alles voor u, van perilex aansluiting tot een aparte kookgroep.

elektricien louwmans Kookgroep plaatsen

elektricien louwmans Perilex aansluiting

elektricien louwmans Aansluiten van inductiekookplaat

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Een inductiekookplaat laten aansluiten?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

De inductie kookplaat laten aansluiten

Bent u op zoek naar een kookmethode die zowel energiezuinig als veilig is en een alternatief biedt voor koken op gas of een elektrische kookplaat? Dan is een inductiekookplaat aansluiten een goede keuze! Bij het koken op inductie wordt de warmte direct in de pan gegenereerd, waardoor er geen energie verloren gaat aan de omgeving. Dit heeft verschillende voordelen.

Ten eerste is het kookproces efficiënter, omdat alle warmte direct naar de pan gaat. Bovendien zorgen inductie kookplaten ook voor een veiligere keukenomgeving, omdat er geen open vuur is en de kookplaat zelf niet heet wordt. Onze professionele elektriciens staan klaar om u te helpen bij het aansluiten van uw inductie kookplaat, inclusief het installeren van een extra kookgroep, het gebruik van een Perilex-stekker en stopcontact, en het aansluiten op de meterkast. Elektricien Louwmans zorgt ervoor dat uw inductie kookplaat correct functioneert en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Een inductie kookplaat aansluiten was nog nooit zo eenvoudig!

inductie kookplaat aansluiten
inductie kookplaat laten aansluiten

Laat uw inductie kookplaat aansluiten door onze elektricien:

Bij de aanschaf van een nieuwe inductiekookplaat is het van essentieel belang om deze op de juiste manier te laten aansluiten, en daar komt elektricien Louwmans om de hoek kijken. Onze professionele elektriciens hebben ruime ervaring in het aansluiten van inductie kookplaten en zorgen ervoor dat alles volgens de hoogste normen wordt uitgevoerd. Of u nu uw oude kookplaat wilt vervangen door een inductie model of een geheel nieuwe aansluiting in de stoppenkast nodig heeft met een Perilex stopcontact voor flexibele kookzones, wij staan 24/7 voor u klaar. Het aansluiten van een inductiekookplaat vereist deskundige kennis van elektrische systemen en veiligheidsvoorschriften.

Wilt u inductie koken? Onze elektriciens nemen al het werk uit handen en zorgen ervoor dat de elektrische kookplaat veilig en efficiënt wordt geïnstalleerd, inclusief Perilex stekker en Perilex stopcontact. Ze zorgen voor de juiste bedrading, sluiten de elektrische kookplaat nauwkeurig aan op de elektriciteitsvoorziening en testen grondig of alles naar behoren functioneert. Door te vertrouwen op onze expertise kunt u gedoe en moeilijkheden bij het aansluiten van uw inductiekookplaat voorkomen. Laat onze erkend installateur u helpen om uw kookervaring te verbeteren met een naadloze en veilige installatie.

Een extra kookgroep voor een inductie kookplaat:

Om elektrische kookplaten, zoals een inductiekookplaat of keramische kookplaat, aan te sluiten moet u vaak een extra groep toevoegen aan uw elektrische installatie. Dit is standaard bij de meeste toepassingen met inductie koken en een erkend elektricien kan zorgen voor de juiste aansluiting op de gekoppelde groepen.

Een inductiekookplaat gebruikt namelijk meer stroom dan gewone kookplaten, dus moet uw elektriciteitssysteem daarop berekend zijn. Onze elektriciens zijn experts in het installeren van extra groepen. Ze kijken naar uw huidige elektrische systeem en bepalen of er een extra groep nodig is. Als dat zo is, leggen ze nieuwe bedrading aan en installeren ze de juiste beveiligingsschakelaars. Op die manier zorgen ze ervoor dat uw inductiekookplaat veilig gebruikt kan worden, zonder dat uw elektrische systeem overbelast raakt.

U kunt niet een normale stekker gebruiken in uw stopcontact. Er is dus een speciaal stopcontact nodig, een Perilex stopcontact. Daarvoor hebben we elektriciens die daarvoor opgeleid zijn. U kunt ons telefonisch informeren over uw situatie, zodat we u op de best mogelijke manier kunnen helpen.

1 fase of 3 fase
perilex stekker

Een veilige aansluiting

Bij Elektricien Louwmans begrijpen we het belang van een correcte en veilige aansluiting van uw nieuwe inductiekookplaat. Onze ervaren elektromonteurs staan klaar om u te helpen, of het nu gaat om een 2- of 3-fasen aansluiting met Perilex. Neem gerust contact met ons op voor professionele ondersteuning, zodat u snel kunt genieten van uw nieuwe kookplaat zonder zorgen over de elektrische aansluiting.

Een Perilex stekker en Perilex stopcontact voor de inductie kookplaat:

Bij een inductiekookplaat aansluiten is het van groot belang om de juiste elektrische aansluiting te overwegen. Het verschil tussen standaard stopcontacten en Perilex stopcontacten ligt in de mate van stroom die ze kunnen leveren. Standaard stopcontacten kunnen een spanning tot 230 volt aan, en Perilex stopcontacten zijn in staat om tot 460 volt te leveren. Perilex stopcontacten leveren twee keer zoveel stroom op, wat bijzonder handig is voor krachtige elektrische apparaten zoals inductiekookplaten. U moet dus kijken hoeveel stroom verbruikt wordt met elektrische kookplaten om de juiste beslissing te maken.

Bij het gebruik van een Perilex aansluiting is ook een Perilex stekker vereist, omdat een gewone stekker niet past op een Perilex aansluiting. Een Perilex aansluiting beschikt namelijk over vier ingangen, terwijl een normaal stopcontact slechts twee ingangen heeft. Het is dus essentieel om de juiste aansluiting te kiezen op basis van de benodigde elektrische capaciteit van de inductiekookplaat. U kunt dus ook geen standaard stopcontact gebruiken, omdat deze het maximaal vermogen niet aankan. U heeft dus een elektricien nodig die dit voor u kan laten plaatsen.

De aansluitwaarde van de kookplaat speelt hierbij een cruciale rol. Voor een 1- of 2-pits kookplaat met een aansluitwaarde van minder dan 3,6 kW is een normaal stopcontact voldoende. Bij een 3- of 4-pits kookplaat wordt meestal een 2-fasen aansluiting gebruikt, terwijl een 3-fasen aansluiting vaak nodig is bij kookplaten met 5 of meer pitten. Om problemen tijdens de installatie te voorkomen, is het essentieel om de aansluitwaarde van de kookplaat en het bijbehorende aansluitschema in de gebruiksaanwijzing te controleren. Dit geeft duidelijkheid over de benodigde aansluiting en zorgt voor een soepele installatie.

Een inductie kookplaat aansluiten op de meterkast

Het aansluiten van een inductie kookplaat op de meterkast vereist enkele belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat het apparaat veilig en efficiënt werkt. Allereerst moet er voldoende stroomcapaciteit beschikbaar zijn in de meterkast om de kookplaat te voeden, aangezien inductiekookplaten over het algemeen een hoger vermogen vereisen dan traditionele kookplaten. Er moet dus mogelijk een aparte groep worden geïnstalleerd voor de kookplaat, met de juiste stroomsterkte en bedrading. Daarnaast moet de aardlekschakelaar in de meterkast worden gecontroleerd en indien nodig worden aangepast om de extra belasting van de kookplaat aan te kunnen. Het is ten zeerste aanbevolen om een professionele elektricien in te schakelen voor het correct aansluiten van de inductie kookplaat op de meterkast, om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften en om eventuele risico’s te minimaliseren.

Onze elektriciens hebben uitgebreide kennis van meterkast aansluitingen en zorgen ervoor dat uw inductiekookplaat veilig en conform de voorschriften wordt aangesloten. Ze zullen de benodigde bedrading en beveiligingscomponenten installeren om ervoor te zorgen dat uw inductie kookplaat veilig kan worden gebruikt. Onze elektriciens zorgen ook voor de juiste belastingverdeling in uw elektrische systeem, zodat er geen overbelasting of storingen optreden. Met onze professionele diensten voor het aansluiten van inductiekookplaten kunt u genieten van de voordelen van koken op inductie, terwijl u er zeker van kunt zijn dat alles op de juiste manier is geïnstalleerd en veilig wordt gebruikt.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor het aansluiten van uw inductie kookplaat. Onze vriendelijke medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van meer informatie over onze diensten. Kies voor een professionele aanpak en laat uw inductie kookplaat aansluiten door onze ervaren elektriciens!

koken op inductie
elektricien louwmans

Veelgestelde vragen over het aansluiten van een inductiekookplat.

Staat je vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Hoe zit het met de aansluiting inductie kookplaat? Hoe kunnen wij een inductiekookplaat aansluiten meterkast? En waar houden we rekening mee als we een inductie kookplaat installeren? Wij geven er antwoord op! Een inductie inbouwen of inductie stroom aanleggen doen wij namelijk dagelijks!

Bel 085-0190035

Kunt u zelf een inductie kookplaat aansluiten?
Normaal gesproken raden we aan om een erkende installateur in te schakelen voor de veiligheid bij het aansluiten van een inductiekookplaat. Maar met onze tips kun je het gemakkelijk zelf doen! Let wel op dat kookplaten vaak zonder stekker worden verkocht. Zorg ervoor dat je er een hebt voordat je aan de installatie begint.

Normaal gesproken raden we aan om een erkende installateur in te schakelen voor de veiligheid bij het aansluiten van een inductiekookplaat. Maar met onze tips kunt u het gemakkelijk zelf doen! Let wel op dat kookplaten vaak zonder stekker worden verkocht. Zorg ervoor dat u er een hebt voordat u aan de installatie begint.

Wij kunnen alles voor u regelen. Van een 2 fase kookplaat aansluiten op 3 fase tot een kookgroep aanleggen. Wij nemen het uit handen. Als u zich afvraagt: wat kost 3 fasen aanleggen, vraag dan een offerte aan!

Wat kost het aansluiten van een inductiekookplaat?

De kosten voor het installeren en aansluiten van een inductiekookplaat zijn voornamelijk afhankelijk van de aanpassingen die u moet laten doen aan uw aansluitingen.

Als u geen Perilex-aansluiting en geen kook- of krachtgroep in uw meterkast hebt, zijn de installatiekosten het hoogst. De totale kosten kunnen oplopen tot meer dan €1000,-.

Als u al de juiste aansluitingen heeft, hoeft u alleen het aanrecht aan te passen en de inductieplaat aan te sluiten, plus waarschijnlijk voorrijkosten. Dan bent u misschien al klaar met €200.

Speciale aansluiting voor de inductiekookplaat in de groepenkast of niet?

Vaak wordt er een vergelijking gemaakt tussen een perilex aansluiting en krachtstroom, maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. Krachtstroom vereist een speciale installatie, terwijl een perilex aansluiting eenvoudig kan worden aangesloten op uw groepenkast. Het enige dat nodig is, zijn twee vrije groepen. Als al uw groepen al in gebruik zijn, moet de groepenkast worden uitgebreid met twee extra groepen die speciaal voor de perilex aansluiting zijn gereserveerd. Als u dit niet doet, zult u al snel merken dat u weinig voordeel haalt uit bijvoorbeeld een inductiekookplaat.

Welke fase aanlsuiting heb ik nodig voor een inductie kookplaat?

Perilex kan aangesloten worden op verschillende soorten aansluitingen, namelijk 1-, 2- en 3-fase aansluitingen. Welke aansluiting u in uw woning nodig heeft, hangt af van of u krachtstroom nodig heeft voor bijvoorbeeld uw inductiekookplaat. Nieuwbouwwoningen hebben vaak standaard een 3-fase aansluiting omdat ze niet op het gasnet zijn aangesloten. Oudere woningen gebruiken meestal een 1-fase of 2-fase aansluiting. Als u wilt overschakelen naar een 3-fase aansluiting, kunt u dit het beste laten doen door een elektricien. Doe dit niet zelf, want dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

Heeft u een vraag over het aansluiten van een inductiekookplaat?

Neem contact op met een installateur

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button