ClickCease

Krachtstroom aanleggen

Heeft u veel zware apparatuur in huis of binnen uw bedrijf? Dan kunnen wij krachtstroom voor u aansluiten!

elektricien louwmans Geschikt voor zware apparatuur

elektricien louwmans Inclusief 3 fase aansluiting

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Sauna, jacuzzi, laadpaal en kookgroep

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Wat is krachtstroom?

Voordat we het hebben over krachtstroom aanleggen, kijken weer eerst naar wat het precies is. Krachtstroom, ook wel bekend als drie-fase stroom, is een elektrische stroomvoorziening die bestaat uit drie actieve geleiders in plaats van de gebruikelijke twee. In plaats van een enkele fase die in de meeste huishoudens wordt gebruikt, biedt krachtstroom drie fasen, waardoor een hoger vermogen mogelijk is. U heeft een krachtstroom aansluiting nodig om elektrische apparaten tegelijkertijd te kunnen gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over overbelasting. Wilt u krachtstroom aanleggen? Wij kunnen u daarbij helpen!

Elektricien Louwmans helpt u graag met uw krachtstroom aansluiting , dat nodig kan zijn voor apparatuur met een grote energiebehoefte, zoals kookapparaten, een elektrische warmtepomp of een jacuzzi. Als u op zoek bent naar meer vermogen voor uw elektrische apparaten, dan bent u bij ons aan het juiste adres. We informeren u graag over wat krachtstroom precies is, wanneer het nodig is en waarom het een goede keuze is voor zware apparatuur, zoals een inductie kookplaat. Daarnaast bespreken we de kosten en aanpassingen die vereist zijn voor krachtstroom aansluiten in uw meterkast. Lees verder en ontdek alles wat u moet weten over krachtstroom!

elektricien louwmans
Uw lokale elektricien
Uw lokale elektricien
Uw lokale elektricien

Wanneer heeft u krachtstroom nodig?

Krachtstroom aanleggen is essentieel wanneer u zware elektrische apparatuur, zoals een inductiekookplaat, een elektrische oven, een jacuzzi of een sauna, in uw huis wilt gebruiken. Deze apparaten vereisen meer vermogen dan een standaard enkelfasige stroomvoorziening kan leveren, en dus heeft u krachtstroom nodig.

Met krachtstroom aanleggen zorgt u ervoor dat u voldoende vermogen heeft om al uw apparaten probleemloos te gebruiken. U moet controleren of uw woning al een 3-fase aansluiting heeft, en zo niet, moet u ervoor zorgen dat de hoofdschakelaar wordt vervangen door een 3-fase schakelaar. Krachtstroom aansluiten kan ook de oplossing zijn als uw stoppen vaak doorslaan, omdat uw apparaten waarschijnlijk veel energie verbruiken en de enkelfasige aansluiting overbelasten. Zelfs met een 3-fase aansluiting moet u uw apparatuur gelijkmatig over de 3 fasen verdelen om overbelasting te voorkomen. Als de hoofdzekering doorslaat, moet u contact opnemen met de netbeheerder. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen. Wij kunnen de krachtstroom aanleggen op een veilige manier.

 

Zware huishoudelijke apparatuur? Kies voor krachtstroom!

Als u van plan bent om zware huishoudelijke apparaten te installeren, moet u dus krachtstroom aanleggen. Krachtstroom zorgt voor een stabiele en betrouwbare stroomvoorziening, zelfs wanneer u meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt. Of u nu een gepassioneerde chef-kok bent die een krachtige inductiekookplaat wil gebruiken of gewoon wilt genieten in uw eigen sauna, krachtstroom aanleggen maakt het mogelijk. Zelfs wanneer u veel tuinverlichting heeft, kan krachtstroom handig zijn. 

Grote elektrische apparaten hebben meer energie nodig dan het gebruikelijke 230 volt stopcontact kan bieden, daarom moeten er speciale stopcontacten worden aangelegd. Zo kunt u krachtstroom aansluiten. Krachtstroom is een krachtigere stroomsoort die wordt geleverd via een 3-fase aansluiting. In tegenstelling tot een normaal stopcontact, waarin twee draden aanwezig zijn (spanningsdraad en nuldraad), bevat een krachtstroom stopcontact drie spanningsdraden en een nuldraad. Hierdoor kan krachtstroom een spanning van 400 volt leveren. Let op dat krachtstroom aanleggen alleen kan bij dit type aansluitingen.

De kosten voor het aanleggen van krachtstroom

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af wat de kosten krachtstroom aanleggen zijn. Het exacte bedrag hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis, de huidige staat van uw elektrische installatie en de afstand tussen uw huis en het dichtstbijzijnde elektriciteitspunt.

U kunt contact opnemen met Louwmans om een nauwkeurige offerte te krijgen voor het aanleggen van krachtstroom. Krachtstroom aansluiten kost over het algemeen enkele honderden tot duizenden euro’s. U moet onthouden dat krachtstroom een investering is die op de lange termijn de moeite waard kan zijn, omdat het u in staat stelt om zonder problemen zware apparaten te gebruiken. U moet dus een elektricien inschakelen voor deze specialistische klus. Wanneer u krachtstroom laat aanleggen door een erkende elektricien, heeft u genoeg ruimte voor zware machines. Wij kunnen u overigens ook helpen met andere soorten elektra aanleggen. Van een aardlekschakelaar tot perilex, wij regelen het allemaal. 

1 fase of 3 fase
1 fase of 3 fase

Aanpassingen in uw meterkast voor krachtstroom

Wilt u krachtstroom gebruiken? Er zijn enkele aanpassingen nodig in uw meterkast. Het is van essentieel belang dat deze aanpassingen worden uitgevoerd door onze professionele elektricien om ervoor te zorgen dat alles correct en veilig wordt geïnstalleerd. Hier zijn enkele van de mogelijke aanpassingen die kunnen worden gedaan:

1. Installatie van een 3 fase groepenkast

Een 3 fasen aansluiting vervangt de bestaande enkelfasige groepenkast. Dit is het hart van uw elektrische installatie en verdeelt de elektrische stroom naar de verschillende groepen in uw huis. Onze elektricien zal de nieuwe groepenkast installeren en ervoor zorgen dat deze geschikt is voor krachtstroom.

2. Krachtstroom aansluiten

Naast de standaardgroepen in de groepenkast, moet u een aparte krachtgroep plaatsen voor een 3 fasen aansluiting en kunnen we de aansluiting verzwaren. Deze groep zorgt voor de juiste aansluiting van de krachtstroom op de elektrische installatie van uw huis. U kunt geen normale elektra aansluiting of een regulier stopcontact gebruiken. U heeft een Perilex stopcontact en Perilex stekker nodig voor deze hogere spanning.

3. Aanpassingen aan de bedrading

De bedrading in uw huis moet mogelijk worden aangepast om de krachtstroom te kunnen verwerken. Er moeten misschien nieuwe kabels worden gelegd, of wellicht moet bestaande bedrading worden aangepast om de benodigde verbindingen tot stand te brengen. Moet u een buitenkabel aanleggen, laat dat dan aan een professionele elektricien over. Zo kunt u onvoorziene omstandigheden vermijden die kunnen ontstaan als u zelf gaat klussen.

4. Installatie van een drie fase installatie automaat

Een drie fase meter wordt geïnstalleerd om het verbruik van krachtstroom te meten. Op deze manier kunt u uw energieverbruik meten en uw elektriciteitskosten bijhouden. Wij kunnen ervoor zorgen dat deze aanpassingen volgens de geldende veiligheidsnormen en voorschriften worden gemaakt.

Dus als u krachtstroom nodig heeft voor uw elektrische apparaten, dan kan het aanleggen van krachtstroom de ideale oplossing zijn. Met krachtstroom kunt u zware huishoudelijke apparatuur zoals een inductiekookplaat, elektrische oven of sauna probleemloos gebruiken. Ze kunnen meer vermogen leveren, en daarvoor is meer stroom nodig. Neem vandaag nog contact op met een elektricien en ontdek hoe krachtstroom aansluiten uw dagelijks leven gemakkelijker en comfortabeler kan maken!

Veelgestelde vragen over het aanleggen van krachtstroom.

Heeft u andere vragen, bijvoorbeeld over een laadpaal of zonnepanelen, ook dan kunt u contact met ons opnemen. Staat je vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

Bel 085-0190035

Wat is het verschil tussen een 3-fasenaansluiting en krachtstroom?

Veel mensen gebruiken vaak de begrippen ‘krachtstroom’ en ‘3-fasen’ door elkaar, maar ze zijn niet hetzelfde (Let hier dus goed op, aangezien veel partijen spreken over krachtstroomaansluitingen in de meterkast, terwijl het dan eigenlijk om 3-fasenaansluitingen gaat). Krachtstroomaansluitingen leveren 400V en worden gebruikt voor zware industriële apparaten. Aan de andere kant kunnen 3-fasen aansluitingen meer stroom verbruiken dan 1-fase aansluitingen, maar ze werken wel op dezelfde 230V spanning. In de praktijk hebben de meeste mensen thuis geen behoefte aan krachtstroom, omdat alle huishoudelijke apparaten werken op 230V.

Wat is het verschil tussen een 1- en 3-fasenaansluiting?

Veel huizen hebben een 1-fase-aansluiting op het elektriciteitsnet. Dit betekent dat er één kabel (fase) gebruikt wordt om 230 volt naar uw huis te brengen. Een 1-fase-aansluiting is geschikt voor kleine huishoudens met standaard apparaten en een beperkt aantal zonnepanelen. U kunt een 1-fase-aansluiting herkennen aan de tekst “220/230 volt” op de elektriciteitsmeter in uw meterkast.
Bij een 3-fasenaansluiting ontvangt u 230 Volt via 3 aparte kabels, waardoor deze aansluiting meer capaciteit heeft dan een 1-faseaansluiting. Met een 3-fasenaansluiting kunt u uw energieverbruik verdelen over de 3 fasen, wat handig is voor apparaten met een hoog energieverbruik zoals een sauna, keramische kookplaat of het terugleveren van elektriciteit aan het net via zonnepanelen.

Hoe kan ik zien of ik een 1- fase-, een 3-fasenaansluting of krachtstroom heb?

In de meterkast wordt altijd aangegeven of er een 1 of 3-fasenaansluiting is. In het geval van een 3-fasenaansluiting staat er namelijk 3 x 230V op de meterkast. Als er een krachtstroom aansluiting is dan staat er 400V. En dan is er ook automatisch een 3-fasenaansluiting.

Wat kost het aanleggen van krachtstroom?

De kosten voor het aanleggen van krachtstroom door een elektricien zijn zeer afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:
– Hoe oud is de groepenkast? Moet er een nieuwe groepenkast geinstalleerd worden?
– Moeten we de aansluiting verzwaren?
– Hoe lang zijn de kabels en moeten die vervangen over verlengd worden?

Er is een landelijk gemiddelde van een bedrag van tussen de €900,- en €1100,-incl. BTW. Maar zoals hierboven uitgelegd is het van zeer veel factoren afhankelijk en raden we u aan om contact met ons op te nemen voor een gerichte offerte als u krachtstroom wilt laten aanleggen.

Heeft u een vraag over het aanleggen van krachtstroom?

Neem contact op met een installateur

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button