ClickCease

Laadpaal installeren

Wilt u een laadpaal laten installeren en deze op de juiste manier laten aansluiten op de meterkast? Dan helpen wij u graag!

elektricien louwmans Installatie vanaf €344 incl. btw.

elektricien louwmans Installatie binnen 1 week

elektricien louwmans Montage door gecertificeerde professionals

elektricien louwmans Experts in laadpaal installatie

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Een laadpaal laten installeren?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

Een laadpaal thuis laten installeren

Laad u uw elektrische auto nog steeds op bij de gemeenschappelijke laadpunten? Dat kan tegenwoordig ook anders! Als u een elektrisch voertuig heeft of van plan bent er een aan te schaffen, wilt u misschien weten hoe u thuis een eigen laadpaal kunt installeren op uw eigen oprit. Wij zullen u stap voor stap door het proces leiden, waarbij we een aantal aspecten benadrukken zoals wat er nodig is, hoe u de laadpaal aansluit op de meterkast, hoe u een laadpaal thuis installeert, wat een elektricien voor u kan betekenen en hoe u uw laadpaal kunt verbinden met zonnepanelen. De laadpaal installatie kan een uitdagende taak zijn. Daarom kunt u het beste een professionele installateur zoals elektricien Louwmans inschakelen voor de elektrische installatie. Met ruime ervaring in elektrotechniek en het installeren van laadpalen, kan onze gecertificeerd installateur uw laadpaal vakkundig en veilig installeren.

laadpaal installeren
laadpaal thuis installeren

Laadpaal installeren – Wat is er nodig?

Voordat u begint met de laadpaal installatie, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. De locatie waar de laadpaal staat is de eerste stap. Deze moet toegankelijk zijn en voldoende ruimte bieden om uw voertuig te parkeren. Daarnaast moet u ook zorgen voor een stroomaansluiting in de buurt van de gekozen locatie. Verder moet u de elektrische infrastructuur van uw woning controleren en kijken of uw elektrische systeem voldoende capaciteit heeft om de laadpaal te ondersteunen.  Wij kunnen u adviseren over de laadpaal installatie.

In sommige gevallen kan het nodig zijn om uw meterkast te upgraden of aanpassingen te maken. Nadat onze gekwalificeerde monteurs de laadpaal hebben geïnstalleerd, wordt deze in bedrijf gesteld en op de door u gewenste plek geplaatst. Vervolgens worden de kabels aangesloten op het laadstation en wordt er een test uitgevoerd om te controleren of de laadpaal correct werkt. U kunt een laadpaal kopen en de laadpaal installaties het beste overlaten aan een ervaren installateur.

Laadpaal aansluiten op de meterkast

Hoe wordt de laadpaal aangesloten op de meterkast? Dit is een vrij moeilijke taak waarbij het raadzaam is om een professionele elektricien in te schakelen, tenzij u zelf over de nodige elektrische kennis en ervaring beschikt. Onze elektricien zal de benodigde bekabeling aanleggen en ervoor zorgen dat de stroom veilig en efficiënt vanuit de meterkast naar de laadpaal wordt geleverd. Hierbij worden ook de juiste beveiligingsmaatregelen genomen, zoals het installeren van een extra aardlekautomaat en een aparte groep in de meterkast, om de veiligheid van het laadproces te waarborgen en overbelasting van het elektrische systeem te voorkomen.

Elektricien Louwmans kan uw laadpaal installeren. Onze installateurs komen bij u thuis langs, leggen de verbinding tussen de meterkast en het laadpunt en nemen alle benodigde maatregelen voor een veilige installatie. Dit is de beste oplossing waarmee uw luxe laadpaal direct aangesloten kan worden.

extra groep voor laadpaal
laadpaal thuis installeren

Laadpaal thuis installeren

Zodra het juiste type laadpaal correct is aangesloten op de meterkast, is het tijd om de laadpaal bij u thuis te installeren. Wilt u deze aan de muur bevestigd of wilt u een vrijstaande installatie? Deze keuze is afhankelijk van uw voorkeur en de beschikbare ruimte.

Tevens dient u rekening te houden met de weerbestendigheid van de laadpaal. De laadpaal moet namelijk bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en zon.  Plaats de laadpaal op een beschermde locatie, bijvoorbeeld onder een afdak of met behulp van een speciale beschermhoes. Zolang deze maar goed toegankelijk is voor uw elektrische auto’s. Het is ook raadzaam om de laadpaal te voorzien van een kabelhouder of kabelhaspel om de laadkabel georganiseerd en veilig op te bergen, zodat deze niet beschadigd raakt of in de weg ligt. Dus, wilt u een laadpaal thuis installeren voor uw elektrische auto? Laat de aansluiting dan over aan onze installateurs!

De kosten van een laadpaal installeren

De kosten voor het installeren van een laadpaal kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren waar we rekening mee houden. Deze factoren omvatten het type aansluiting (1 fase of 3 fase), de afstand tussen de meterkast en de laadpaal, de installatiemethode (wandmontage of op een paal) en eventuele extra werkzaamheden zoals het verbinden van de laadpaal met het netwerk.

Naast de installatiekosten moeten ook de aanschafkosten van de laadpaal zelf in overweging worden genomen, evenals eventuele aanvullende accessoires die bij het laadstation kunnen worden gekocht. De prijs van het laadstation hangt af van verschillende factoren, zoals het specifieke model en de specificaties die geschikt zijn voor uw elektrische auto. Bovendien worden de kosten beïnvloed door uw persoonlijke voorkeuren, zoals het gewenste laadvermogen van de laadpaal en of u functionaliteiten wilt zoals het verbinden met het thuisnetwerk, een backoffice voor inzicht in uw laadbeurten, dynamic load balancing, automatische facturering en bijbehorende apps. Er zijn namelijk verschillende modellen op de markt die diverse slimme functies bieden. Wilt u zelf een laadpaal kopen? Dan kunt u ons altijd om advies vragen.

kosten laadpaal installeren
laadpaal plaatsen elektricien louwmans

Laat je laadpaal installeren door een elektricien

Hoewel het mogelijk is om zelf een laadpaal te installeren, wordt het sterk aanbevolen om een professionele elektricien in te schakelen. Onze gekwalificeerde elektriciens beschikken over de nodige kennis en ervaring om de installatie veilig en in overeenstemming met de geldende regelgeving uit te voeren. Het is verstandig en voordelig om met onze elektricien te werken. 

Wij zorgen ervoor dat de installatie voldoet aan alle veiligheidsnormen en wettelijke vereisten. U kunt er dus vanuit gaan dat de laadpaal correct is geïnstalleerd en veilig kan worden gebruikt.  Zo kunt u genieten van een volle accu!

Daarnaast kan onze elektricien u voorzien van advies over de optimale locatie voor de laadpaal. Hij zal rekening houden met de elektrische infrastructuur van uw woning en eventuele toekomstige uitbreidingen. Ze kunnen ook eventuele upgrades aan uw meterkast uitvoeren, een extra groep plaatsen, en ervoor zorgen dat de laadpaal optimaal functioneert met uw bestaande elektrische systeem. 

Elektricien Louwmans heeft een uitgebreide ervaring in het leveren en plaatsen van laadpalen, zowel voor particulieren als voor uw bedrijfspand. We zijn actief in heel Nederland en hebben een grondige kennis van de regionale vereisten en installatiemethoden. Bovendien bieden we ook reparatieservices voor laadpalen en kunnen indien nodig nieuwe laadpalen installeren.

De juiste laadpaal installatie

Bij het kiezen van het juiste laadvermogen voor uw laadpaal moet u rekening houden met de capaciteit van uw elektrische auto en uw specifieke oplaadbehoeften. Het laadvermogen van een laadpaal wordt uitgedrukt in kilowatts (kW) en bepaalt hoe snel uw voertuig wordt opgeladen.

Standaard laadvermogen: Een laadpaal met een standaard laadvermogen, meestal variërend tussen 3,7 kW en 7,4 kW, is geschikt voor dagelijks opladen. Dit is ideaal voor elektrische voertuigen met een kleinere batterijcapaciteit of voor situaties waarbij u ’s nachts uw auto oplaadt en voldoende tijd heeft om de batterij volledig op te laden.

Snelladen: Als u behoefte heeft aan een snellere oplaadtijd, kunt u overwegen om te investeren in een laadpaal met een hoger laadvermogen, zoals 11 kW, 22 kW of zelfs hoger. Snelladen kan de laadtijd van uw voertuig aanzienlijk verkorten, waardoor u snel weer de weg op kunt. Dit is met name handig voor elektrische auto’s met een grotere batterijcapaciteit of wanneer u regelmatig lange afstanden aflegt en snel wilt opladen tijdens tussenstops. U kunt een laadpaal laten installeren door onze installateur. Zij zorgen voor de juiste aansluiting en kunnen u helpen bij de aanschaf.

Laadpaal verbinden met zonnepanelen

Als u zonnepanelen op uw woning heeft, kunt u uw laadpaal rechtstreeks op uw zonnepanelen systeem aansluiten. Op die manier kunt u uw elektrische auto opladen met behulp van duurzame, groene energie. Om uw laadpaal met zonnepanelen te verbinden, dient u een speciale omvormer te installeren die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom die geschikt is voor het opladen van uw voertuig.

Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij hebben expertise op het gebied van zonne-energie. Uw laadpaal laten plaatsen met zonnepanelen heeft niet alleen milieuvoordelen, maar kan ook kosteneffectief zijn. U kunt op deze manier profiteren van de opgewekte zonnestroom en besparen op uw elektriciteitskosten. Wilt u hier graag meer over weten? Bel of mail ons dan gerust. Wij helpen u graag verder!

Zonnepanelen op de laadpaal

Veelgestelde vragen over een laadpaal installeren.

Staat je vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

Bel 085-0190035

Is er een verschil tussen de laadpaal en de wallbox?

Wilt u een laadpaal kopen en deze laten installeren? Dan kunnen wij u vertellen dat behalve dat de laadpaal als een los staande paal wordt geinstalleerd en de wallbox opgehangen wordt aan de muur,er verder geen enkel verschil is. Beide installaties hebben verder precies dezelfde mogelijkheden. 

Moet ik mijn energiecontract aanpassen?

Het opladen van uw elektrische auto thuis is over het algemeen goedkoper dan bij een openbaar oplaadpunt. Dit betekent echter wel dat u thuis aanzienlijk meer stroom zult gebruiken. Het is daarom de moeite waard om te kijken of u kunt besparen op uw energiecontract. Bijvoorbeeld door uw auto alleen op te laden tijdens de daluren van uw contract. Met een flexibel energiecontract kunt u nog meer besparen door uw auto op te laden op het moment dat de energieprijzen het laagst zijn. Bijvoorbeeld midden in de nacht.

Laden via 1-fase of 3-fasen?

Kies ik voor een 1-faseaansluiting of een 3-fasenaansluiting? Voordat u een keuze maakt, moet u weten hoe u huis is aangesloten op het stroomnet. Met een 3-fasenaansluiting kunt u in theorie drie keer sneller opladen, maar het is belangrijk dat uw auto dit ook ondersteunt. Als u geen aansluiting heeft met 3-fasen, kunt u vaak vrij gemakkelijk de aansluiting laten verzwaren voor een klein bedrag.

Is een laadpaal veilig?

Dit antwoord kunnen wij met een volmondige JA beantwoorden, maar er zit wel een MITS bij. De laadpaal moet namelijk wel goed aangesloten zijn. Als dit het geval is dan is er geen enkele reden om uit te gaan van onveilige scenario’s. Laat dit dus doen door een professionele installateur en zorg er voor dat er een aparte groep is in de meterkast. Verder is de losse paal ook volledig veilig, omdat er pas stroom op komt op het moment dat er een stekker aangesloten wordt.

Wat is dynamic load balancing?

Om overbelasting van uw elektriciteitsnet te voorkomen wanneer de elektriscje auto ’s avonds wordt opgeladen, is het verstandig om een laadpaal thuis te installeren met dynamic load balancing. Deze functie houdt constant in de gaten hoeveel stroom er in uw huis wordt gebruikt en past het laadvermogen van de auto aan wanneer dat nodig is. Hierdoor voorkomt u dat de stoppen doorslaan als u bijvoorbeeld ook de droger wilt gebruiken. Als u een 3-fasen aansluiting heeft, is de kans op overbelasting sowieso kleiner omdat het vermogen gelijkmatig over drie fasen wordt verdeeld. Heeft u momenteel een 1-fasen aansluiting, dan is investeren in een 3-fasen aansluiting zeker de moeite waard.

Heeft u een vraag over het installeren van een laadpaal?

Neem contact op met een installateur

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button