ClickCease

Meterkast vervangen inclusief montage

De meterkast is een essentieel onderdeel van de elektrische installatie in uw woning. Het is de plek waar de elektriciteitsmeter en de groepenkast zich bevinden. Als deze niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen of als u meerdere groepen nodig heeft, moet u de bestaande groepenkast vervangen. Op deze manier kunt u op een veilige nanier gebruik maken van uw elektrische apparaten. Maar hoe werkt een oude groepenkast vervangen precies in en wat zijn de kosten hiervan?

Waarom uw oude meterkast vervangen?

Er zijn verschillende redenen om uw meterkast te vervangen. De meest voorkomende reden is dat de kast niet meer voldoet aan de veiligheidseisen van deze tijd. Bij oudere huizen komt het nog voor dat de kast nog geen aardlekschakelaar heeft, terwijl dit tegenwoordig verplicht is. Daarnaast kan het zijn dat u meer groepen nodig heeft voor bijvoorbeeld extra stopcontacten, zonnepanelen of een elektrische auto. In dat geval kan een nieuwe meterkast met meer groepen uitkomst bieden. Dit is vooral handig voor iedere grootverbruiker. Het laten inspecteren en laten inleggen van iedere meterkast kan het beste worden gedaan door een erkend elektricien.

Een gratis groepenkast check laten uitvoeren?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Groepenkast check mobiel

Gratis meterkast check

Stap 1. Stuur ons een foto van uw groepenkast

Stap 2. Onze elektricien zal uw groepenkast controleren 

Stap 3. Wij geven u gratis en vrijblijvend advies

Groepenkast check

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  Hoe verloopt het plaatsen van uw nieuwe meterkast?

  Als u besluit om uw bestaande meterkast te laten vervangen, dan is het belangrijk om eerst een offerte aan te vragen bij een erkend elektricien. De kosten meterkast vervangen worden op een rijtje gezet en zo komt u niet voor verrassingen te staan. Als u akkoord gaat met de offerte, dan kan de elektricien een afspraak met u maken om de meterkast vervangen. In oude huizen of bij een oudere woning kunnen de gemiddelde prijzen iets hoger liggen. Maar het vervangen van een meterkast kan meestal binnen een dag worden gedaan, afhankelijk van de grootte van de kast en de hoeveelheid werk die erbij komt kijken. Vervolgens gaat die verder met de plaatsing van een nieuwe meterkast.

  Groepenkast laten aansluiten

  Huidige groepenkast vervangen; wat houd het in?

  Uw meterkast vervangen houdt in dat de oude meterkast wordt verwijderd en een nieuwe meterkast wordt geplaatst. Dit is niet iets wat u zomaar zelf kunt doen, daarvoor heeft u een erkende elektricien nodig. De elektricien zorgt ervoor dat de nieuwe meterkast voldoet aan de huidige veiligheidseisen en dat alles netjes wordt aangesloten. Daarnaast kan de elektricien ook een aparte groep installeren als dat nodig is.

  Voordelen van een nieuwe meterkast inclusief montage

  Alles geregeld, van A tot Z
  Meer groepen mogelijk
  Het is veiliger
  Minder kans op storingen

   

  Hoe werkt een meterkast vervangen?

  Het vervangen van uw huidige groepenkast begint met het uitschakelen van de stroomvoorziening in huis. Vervolgens wordt de oude groepenkast verwijderd en wordt de nieuwe groepenkast geplaatst op dezelfde plek als de oude. De elektricien sluit de bedrading en de aardlekschakelaar aan op de nieuwe groepenkast en installeert eventueel extra groepen voor bijvoorbeeld nieuwe apparaten of zonnepanelen. Na het aansluiten wordt de stroomvoorziening weer ingeschakeld en wordt alles getest om ervoor te zorgen dat de elektriciteit veilig en betrouwbaar werkt. Een 3 fase groepenkast vervangen is geen eenvoudige klus en kan het beste worden uitgevoerd door een erkende elektricien om ervoor te zorgen dat alles correct en veilig wordt aangesloten. Zo kunt u genieten van een veilige en nieuwe groepenkast, waarbij de groepen blijven functioneren. Dus, heeft u een nieuwe meterkast nodig? Bedenk hoeveel groepen u wilt, of het aantal groepen u nodig gaat hebben voor toekomstige uitbreidingen, en schakel een ervaren elektricien in voor het vervangen hiervan.

  De kosten van het vervangen van uw meterkast inclusief montage

  De kosten van een 3 fase meterkast vervangen kunnen variëren. Het is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de bestaande groepenkast, het aantal groepen en de hoeveelheid werk die erbij komt kijken. Gemiddeld kunt u rekening houden met een prijs tussen de 600 en 1200 euro, inclusief btw en arbeidskosten.

  Het is belangrijk om te weten dat de kosten voor een meterkast vervangen een investering zijn in de veiligheid van uw woning. Een verouderde groepenkast kan namelijk gevaarlijk zijn, vooral als deze niet voldoet aan de huidige veiligheidseisen. Daarnaast kan een nieuwe kast met meer groepen ervoor zorgen dat u meer huishoudelijke apparaten kunt gebruiken, zoals een keramische kookplaat, elektrische kookplaat of nieuwe keukenapparatuur, zonder dat de stoppen doorslaan.

  Meterkast vervangen en monteren

  De smart energiemeter

  Een slimme kwh meter is een digitale meter die op afstand kan worden uitgelezen door de netbeheerder. Dit biedt voordelen voor zowel de consument als de netbeheerder. Zo hoeft er geen meteropnemer meer langs te komen en kan de netbeheerder het energienetwerk beter in balans houden. Voor de consument biedt de slimme meter inzicht in het energieverbruik en kan deze helpen om energie te besparen. Bovendien maakt de slimme meter het mogelijk om bijvoorbeeld zonnepanelen en elektrische auto’s gemakkelijker aan te sluiten en te monitoren. De slimme meter is inmiddels verplicht in Nederland en zal in de komende jaren bij alle huishoudens worden geïnstalleerd. Dus, wilt u een meterkast laten vervangen? Houd rekening met de hoeveelheid groepen, het aantal ampère, de aansluiting, de maximale belasting en laat de groepenkast vervangen.

  Meer elektra blogs lezen?

  elektricien louwmans

  Vrijblijvend advies over uw meterkast vervangen

  Storingsdienst
  Advies op maat
  Snel op uw locatie
  Professionele elektromonteur

  Gratis offerte aanvragen

  Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

  Liever direct een medewerker spreken?

  085-0190035

  Offerte aanvragen

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
   Call Now Button