ClickCease

Meterkast laten vervangen kosten

Als u een oudere woning heeft, kan het zijn dat de meterkast niet meer voldoet aan de hedendaagse normen en veiligheidsvoorschriften. Uw meterkast vervangen kan dan noodzakelijk zijn om te zorgen voor de veiligheid van u en uw gezin en om te voorkomen dat uw meterkast overbelast raakt. Maar wat zijn de kosten van een meterkast vervangen en waar moet u allemaal rekening mee houden? In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het vervangen van uw bestaande groepenkast, van de kosten en duur van de installatie tot de stappen die genomen worden en waar u op moet letten bij het kiezen van een nieuwe meterkast.

Waarom moet u uw meterkast vervangen?

Voordat we ingaan op de kosten van het vervangen van een meterkast, is het natuurlijk goed om te weten waarom u dit zou moeten doen. Er zijn verschillende redenen waarom een groepenkast vervangen verstandig kan zijn. Een van deze redenen is veiligheid. Als u een oudere woning heeft, kan het zijn dat de meterkast niet meer voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. Dit kan gevaarlijk zijn voor u en uw gezin. Een andere reden om uw meterkast te vervangen is als u meer elektrische apparaten gebruikt dan waar de meterkast op is berekend. Dit kan leiden tot overbelasting en kortsluiting. In dat geval is het verstandig om uw meterkast te vervangen, en om een aparte groep aan te sluiten. U kunt kiezen uit een 1 fase meterkast, of 3 fase meterkast. Laat u adviseren door een elektricien.

elektricien louwmans

Een gratis groepenkast check laten uitvoeren?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Groepenkast check mobiel

Gratis groepenkast check

1. Stuur ons een foto van uw groepenkast
2. Onze elektricien zal uw groepenkast controleren 
3. Wij geven u gratis en vrijblijvend advies

Groepenkast check

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
  elektricien louwmans

  Kosten van het vervangen van een meterkast

  De kosten van het vervangen van uw meterkast zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de meterkast en de complexiteit van de installatie. De gemiddelde prijzen zijn tussen de 500 en 1500 euro. Er zijn verschillende soorten meterkasten beschikbaar, waarbij een standaard meterkast goedkoper is dan een meterkast met meer uitgebreide mogelijkheden.

  Houd er rekening mee dat het vervangen van de meterkast een ingewikkeld proces is en moet worden uitgevoerd door een erkende elektricien. Het is dus niet verstandig om dit zelf te doen. De kosten van het inhuren van een elektricien zijn ook inbegrepen in de totale kosten van het vervangen van uw meterkast.

  De voordelen van een groepenkast door Elektricien Louwmans

  Alles geregeld, van A tot Z
  Snelle installatie
  Het is veilig
  Hoogwaardige materialen
  5 jaar garantie
  Duurzaam

  Hoe lang duurt het vervangen van een oude meterkast?

  Bij het vervangen van uw meterkast is het ook goed om te weten hoelang de installatie duurt. De tijd die nodig is, is afhankelijk van de grootte en complexiteit van de installatie. Over het algemeen kunt u rekening houden met een dagdeel tot een volledige dag. Houd er rekening mee dat tijdens het vervangen van de meterkast geen gebruik gemaakt kan worden van elektriciteit, gas en water. Dit kan vervelend zijn, maar u moet hier rekening mee houden om ervoor te zorgen dat de vervanging op een veilige en efficiënte manier kan worden uitgevoerd. U moet een erkend elektricien inhuren als u een nieuwe groepenkast nodig heeft. Het laten inspecteren en laten aanleggen van een nieuwe groepenkast moet namelijk professioneel gebeuren.

  Meterkast vervangen

  Welke stappen worden genomen bij een groepenkast vervangen?

  Wilt u uw oude groepenkast vervangen? Het is handig om te weten welke stappen er worden genomen tijdens dit proces. Om te beginnen moet u een elektricien inschakelen. De elektricien zal de oude groepenkast vervangen en de nieuwe meterkast installeren op de juiste plek. Vervolgens worden alle elektrische leidingen aangesloten op de nieuwe groepenkast en worden de elektriciteitsmeters geplaatst. Naast het vervangen van de oude meterkast kan het ook nodig zijn om de aardlekschakelaar en de hoofdschakelaar te vervangen. Ten slotte zal de elektricien de meterkast testen om ervoor te zorgen dat alles veilig en naar behoren functioneert. Als alles in orde is, kunt u weer gebruik maken van elektriciteit, gas en water.

  Wat kost een meterkast vervangen

  Waar moet u rekening mee houden bij een nieuwe meterkast?

  Als u overweegt om uw bestaande groepenkast te laten vervangen, moet u ook rekening houden met de toekomstige uitbreidingen van uw woning. Het is bijvoorbeeld verstandig om ervoor te zorgen dat de meterkast voldoende capaciteit heeft om eventuele toekomstige uitbreidingen aan te kunnen, zoals het plaatsen van een uitbouw of het gebruik van meer elektrische apparaten, zoals een elektrische kookplaat, keramische kookplaat huishoudelijke apparaten en nieuwe keukenapparatuur.

  Een elektricien kan kijken hoeveel groepen u nodig heeft, of een aparte groep aansluiten voor uw behoefte. Wellicht heeft u meerdere groepen nodig dan een gemiddeld huishouden. Dan moet de elektricien extra groepen installeren, en dit kan extra geld kosten. Overleg ook over het merk groepenkast en de plaatsing van de nieuwe meterkast, omdat het mogelijk is dat deze op een andere locatie moet worden geplaatst dan de oude meterkast. Dit kan een ingrijpende verbouwing zijn die extra kosten met zich kan meebrengen, maar houd hier rekening mee om ervoor te zorgen dat de nieuwe meterkast veilig en efficiënt kan functioneren. Dus, heeft u een groepenkast nodig, of wilt u uw stoppenkast vervangen? Het vervangen hiervan moet volgens de Europese richtlijnen, dus laat de gehele klus aannemen door een ervaren elektricien, voordat u op vervanging overgaat.

  Meer elektra blogs lezen?

  elektricien louwmans

  Vrijblijvend advies over uw meterkast

  Storingsdienst
  Advies op maat
  Snel op uw locatie
  Professionele elektromonteur

  Gratis offerte aanvragen

  Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

  Liever direct een medewerker spreken?

  085-0190035

  Offerte aanvragen

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
   Call Now Button