ClickCease

Perilex aansluiting

Een perilex aansluiting laten maken of een speciale kookgroep nodig? Wij helpen u er graag bij!

elektricien louwmans Van gas naar inductie/keramisch

elektricien louwmans Kookgroep installatie

elektricien louwmans Aansluiting op de groepenkast

elektricien louwmans Professionele installatie

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Een perilex aansluiting laten plaatsen?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

Aanvragen 3 Fase aansluiting perilex

Waarom heeft u een Perilex aansluiting nodig?

Een Perilex aansluiting is eigenlijk een speciaal type elektrische aansluiting dat wordt gebruikt voor apparaten met een hoog vermogen, zoals een inductie kookplaat, elektrische kookplaat, keramische kookplaat of een elektrische oven. Deze apparaten verbruiken dusdanig veel elektriciteit dat een standaard stopcontact niet kan leveren. Daarom is een Perilex aansluiting nodig om aan hun energiebehoefte te voldoen.

Heeft u behoefte aan een Perilex systeem? Wij kunnen u helpen en de Perilex aansluiten met een 3 fase Perilex. Een Perilex aansluiting bestaat uit een speciale wandcontactdoos en een bijbehorende stekker. Deze aansluiting biedt de mogelijkheid om een hogere stroomsterkte te leveren, waardoor apparaten met een hoog vermogen veilig kunnen functioneren. Wij kunnen de volledige elektra aansluiten!

Het vermogen dat een Perilex aansluiting kan leveren varieert, maar het is vaak hoger dan wat een standaard stopcontact kan bieden. Met een Perilex wandcontactdoos waterdicht heeft u dus meer vermogen, en kunt u veilig gebruik maken van uw inductie kookplaat of elektrische kookplaat.

Wat is Perilex?

Als u weleens heeft gekeken naar de aansluiting van elektrische apparaten in uw keuken, heeft u waarschijnlijk gehoord van een Perilex aansluiting en Perilex stopcontact. Maar wat houdt het precies in? Perilex is eigenlijk een speciaal type stopcontact dat wordt gebruikt voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen, zoals inductiekookplaten. Het verschilt van een normaal stopcontact doordat het meerdere draden heeft en daardoor een veiligere en efficiëntere stroomtoevoer mogelijk maakt. Wilt u een meer weten over het aan laten sluiten van een Perilex?  Leest u dan verder of neem contact met ons op.

Van een perilex stopcontact aansluiten tot het aansluiten perilex stekker, wij regelen het allemaal. Heeft u van te voren vragen over perilex laten aansluiten, neem dan contact op!

perilex aan laten sluiten

De voordelen van een Perilex aansluiting

Allereerst zorgt een Perilex aansluiting voor een stabiele en betrouwbare stroomtoevoer naar uw apparaten, zoals de inductie kookplaat en elektrische kookplaten. Apparaten met een hoog vermogen hebben vaak een constante en krachtige stroomtoevoer nodig om optimaal te functioneren. Met een Perilex aansluiting op de fase groepenkast kunt u er zeker van zijn dat u maximaal vermogen heeft om uw apparaten probleemloos te gebruiken.

Daarnaast biedt een Perilex aansluiting met 3 fase meer veiligheid. Deze aansluitingen zijn speciaal ontworpen om hogere stroomsterktes aan te kunnen en worden vaak voorzien van extra beveiligingsmechanismen. Denk bijvoorbeeld aan zekeringen of aardlekschakelaars die ervoor zorgen dat de stroomtoevoer direct wordt onderbroken in geval van overbelasting of kortsluiting. Dit vermindert het risico op elektrische problemen en verhoogt de veiligheid in uw keuken aanzienlijk, vooral als u gebruik maakt van een elektrische kookplaat. Een Perilex stopcontact met de juiste fase aansluiting is erg belangrijk.

Tot slot is een Perilex aansluiting ook praktisch in gebruik. Ze zijn specifiek ontworpen voor apparaten die een hoog vermogen hebben en worden vaak geïntegreerd in het ontwerp van moderne keukens. Hierdoor kunt u uw inductiekookplaat of elektrische oven gemakkelijk en netjes aansluiten op de Perilex wandcontactdoos, waardoor uw keuken er opgeruimd uitziet en u geen verlengsnoeren of improvisaties hoeft te gebruiken. Wij kunnen dit type aansluiting veilig voor u installeren, inclusief wandcontactdoos element en groepenkast componenten.

Perilex aansluiten
1 fase of 3 fase perilex stekker

Een Perilex stekker aansluiten

Onze elektriciens gaan graag stapsgewijs te werk bij de juiste aansluiting van een Perilex stekker, zodat alles veilig en correct wordt geïnstalleerd. Hier is hoe we te werk zouden gaan:

Voordat we beginnen, controleren we altijd of we de juiste materialen hebben, waaronder een Perilex stopcontact, een Perilex stekker en de benodigde draden. We zorgen er ook voor dat de stroom is uitgeschakeld om ongelukken te voorkomen. Hiervoor gebruikt onze elektricien een spanningsmeter.

We verwijderen voorzichtig de beschermkap van het Perilex stopcontact om toegang te krijgen tot de aansluitpunten. Dit kan meestal gedaan worden door schroeven los te draaien of een klikmechanisme te ontgrendelen, afhankelijk van het specifieke type stopcontact.

Vervolgens sluiten we de draden aan volgens de kleurcodering. Meestal vind u een bruine draad voor de fase, een blauwe draad voor de nul en een groen/gele draad voor de aarde. We zorgen ervoor dat we de draden stevig en correct aansluiten op de juiste aansluitpunten. We controleren ook of er geen losse draden zijn die een risico kunnen vormen.

Na de correcte aansluiting van de draden, plaatsen we de Perilex stekker in het Perilex stopcontact en draaien we deze stevig vast.

Voordat we de stroom weer inschakelen, controleren we een laatste keer of alles correct is aangesloten. We inspecteren de draden, het stopcontact en de stekker om er zeker van te zijn dat er geen zichtbare problemen zijn.

Als alles in orde is, schakelen we voorzichtig de stroom weer in en controleren we of het Perilex stopcontact goed functioneert. We testen het door de Perilex aan te sluiten om te zien of het naar behoren werkt. Een Perilex aansluiten was nog nooit ze eenvoudig!

Bij Louwmans begrijpen we dat aansluiting van een Perilex stekker voor sommige mensen intimiderend kan zijn, daarom zijn we hier om te helpen. Onze ervaren elektriciens hebben de kennis en expertise om deze taak veilig en efficiënt uit te voeren, zodat u met een gerust hart uw apparaten met een Perilex stekker kunt gebruiken. Neem contact met ons op en we staan klaar om u te assisteren bij uw elektrische behoeften.

Wat is een Perilex stopcontact?

Een Perilex stopcontact is speciaal ontworpen om te voldoen aan uw vereisten voor een Perilex aansluiting. Het heeft vijf aansluitpunten, wat het onderscheidt van een standaard stopcontact met slechts twee aansluitpunten. Deze extra aansluitpunten maken het mogelijk om de elektriciteit op een veilige manier naar uw apparaten te leiden. Tijdens het aanleggen of renoveren van elektra, zullen wij dit veilig aansluiten. 

U kunt doorgaans een Perilex stopcontact herkennen aan de afwijkende vorm ten opzichte van een standaard stopcontact. Het heeft een ronde vorm met een uitsparing aan de onderkant om de Perilex stekker correct te plaatsen. Bovendien hebben Perilex stopcontacten vaak een beschermkap om de aansluitpunten af te dekken wanneer ze niet in gebruik zijn.

perilex stopcontact
5 draden perilex stekker

Een Perilex aansluiting heeft 5 draden

Een van de kenmerken van een Perilex aansluiting is dat het vijf draden heeft in plaats van de twee draden die u gewend bent bij een normaal stopcontact. Dit komt doordat een Perilex aansluiting niet alleen de stroom levert, maar ook extra functies heeft, zoals aarding en een aparte stroomtoevoer voor bepaalde apparaten.

De vijf draden van een Perilex aansluiting hebben elk een specifieke functie. De bruine draad wordt gebruikt voor de fase, wat de stroomtoevoer is. De blauwe draad is voor de nul, wat de stroomafvoer is. De geelgroene draad is de aardedraad, die zorgt voor veiligheidsdoeleinden en het afvoeren van eventuele lekstromen.

Naast deze drie draden zijn er nog twee extra draden: een zwarte draad en een grijze draad. Deze draden worden gebruikt voor specifieke apparaten, zoals inductiekookplaten. Ze zorgen voor een aparte stroomtoevoer om te voldoen aan de vereisten van deze apparaten. Het is belangrijk om de draden correct aan te laten sluiten volgens de kleurcodering om ervoor te zorgen dat alles veilig en efficiënt functioneert. Louwmans kan dit voor u doen!

Elektrisch en inductie koken via een Perilex aansluiting

Een van de meest voorkomende toepassingen van een Perilex aansluiting met Perilex stopcontact is bij het elektrisch of inductie koken met een elektrische kookplaat. Steeds meer mensen stappen over op deze moderne kookmethoden vanwege hun efficiëntie en gemak.

Een Perilex aansluiting biedt de nodige stroomtoevoer voor deze hoogvermogen kookplaten. U kunt dit dus niet met een normale stekker aansluiten en er moet mogelijk een aparte groep of gecombineerde groep gemaakt worden als u veilig wilt koken. Met een fornuisgroep aanwezig heeft u voldoende krachtstroom, waardoor uw meterkast goed kan functioneren met de kookgroep.

Bij elektrisch koken wordt de warmte opgewekt door een elektrisch verwarmingselement onder de kookplaat. Dit verwarmingselement gebruikt veel stroom, daarom is een Perilex aansluiting vereist om voldoende vermogen te leveren. Het voordeel van elektrisch koken is dat het snel opwarmt en nauwkeurige temperatuurregeling biedt. U kunt de warmteafgifte voor uw kookzones eenvoudig aanpassen.

Inductiekoken werkt op een andere manier. Hierbij wordt de warmte opgewekt door elektromagnetische inductie, waardoor alleen de pan zelf wordt verhit. Dit maakt inductiekoken energiezuiniger en veiliger, omdat de kookplaat zelf niet heet wordt. Inductiekookplaten hebben echter een nog hoger vermogen nodig dan elektrische kookplaten, waardoor een Perilex aansluiting essentieel is.

Perilex stekker aansluiten

Perilex biedt een hoop voordelen!

Met een Perilex aansluiting kunt u dus genieten van de voordelen van elektrisch koken en inductie koken. Het biedt niet alleen voldoende vermogen, maar zorgt ook voor een stabiele stroomtoevoer, waardoor uw kookervaring veilig en efficiënt is. Wilt u ook graag een aparte fornuisgroep aansluiten voor uw inductiekookplaat? Wilt u meer weten over een 3 fase groepenkast of bent u gewoon op zoek naar advies? Laat u dan helpen door een van onze ervaren elektriciens. Wij staan 24/7 voor u klaar om u te helpen bij uw elektrische behoefte. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie!

Verband tussen NEN1010 & kookgroep

NEN1010 is een norm die wordt gebruikt door professionele elektrische installatiebedrijven om de veiligheid in huizen te waarborgen. Deze norm is ook van toepassing bij de installatie van kookgroepen. Onderstaande tabel geeft de NEN1010-norm weer die wordt toegepast bij de installatie van kookgroepen.

In Nederland vallen huisinstallaties onder de NEN 1010. Deze norm bevat veiligheidsvoorschriften waaraan een huisinstallatie moet voldoen. Hoewel deze norm geen wettelijke verplichting is, moet je wel aantonen dat met een “eigen” oplossing dezelfde veiligheid wordt bereikt wanneer je afwijkt van de norm.

elektricien louwmans Aansluitwaarde gelijk of hoger dan 2000W moet op een aparte groep.

elektricien louwmans De kookgroep moet op dezelfde aardlekschakelaar worden aangesloten

elektricien louwmans Een dubbele kookgroep van 2 fasen telt als een groep

elektricien louwmans 3 fase krachtstroom aansluiting met 4mm² kabelmateriaal

elektricien louwmans 5 aderige 2,5 mm² YMVK kabel is toegestaan bij kookgroep

Veelgestelde vragen over perilex aanlsuiten.

Veel mensen die een perilex aansluiting hebben, zitten met een aantal vragen. Bijvoorbeeld over krachtstroom, of over de aardlekschakelaar. Bekijk daarom de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

Bel 085-0190035

Kun ik zelf een perilex stekker aansluiten?

Een perilex aansluiten is een complexere taak dan simpelweg een nieuw perilex stopcontact installeren. Het vereist aansluiting vanuit de meterkast en een aparte groep met een aardlekschakelaar. Het aanmaken van een extra groep voor een perilex stopcontact en aansluiting is meestal noodzakelijk. Dit is echter geen klus die u zelf kunt klaren; hiervoor heeft u een professionele elektricien nodig. Deze elektricien kan naast het uitbreiden van de groepenkast ook kabels trekken en de perilex stopcontact op de juiste plek monteren. Op deze manier bent u verzekerd van een veilige en correcte installatie.

Perilex aansluiten, wat kost dat?

De kosten voor het aansluiten van een perilex stopcontact kunnen sterk variëren, afhankelijk van de huidige aansluiting in uw woning. Andere belangrijke overwegingen zijn onder andere:

 • · Is er al een aparte groep beschikbaar in de meterkast of moet deze worden aangelegd?
 • · Is er een verzwaring van het stroomnet nodig?
 • · Is er een 1 fase of 3 fase groepenkast nodig?
 • · Wordt er een stopcontact of wandcontactdoos gebruikt?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten. Vaak kunt u kiezen tussen een uurtarief of een totaalprijs, waarbij in het geval van een uurtarief ook materiaal- en voorrijkosten worden berekend. Hier zijn enkele prijzen als richtlijn:

 • · Perilex stekker: €10-€30
 • · Perilex stopcontact: €9
 • · Perilex wandcontactdoos: €14-€45
 • · Kosten voor het laten aansluiten van een perilex stopcontact: €85-€120
 • · Verzwaring van de aansluiting van het stroomnet: €225
Welke fase aanlsuiting heb ik nodig voor perilex?

Perilex kan aangesloten worden op verschillende soorten aansluitingen, namelijk 1-, 2- en 3-fase aansluitingen. Welke aansluiting u in uw woning nodig heeft, hangt af van of u krachtstroom nodig heeft voor bijvoorbeeld een sauna of inductiekookplaat. Nieuwbouwwoningen hebben vaak standaard een 3-fase aansluiting omdat ze niet op het gasnet zijn aangesloten. Oudere woningen gebruiken meestal een 1-fase of 2-fase aansluiting. Als u wilt overschakelen naar een 3-fase aansluiting, kunt u dit het beste laten doen door een elektricien. Doe dit niet zelf, want dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

Speciale aansluiting in de groepenkast of niet?

Vaak wordt er een vergelijking gemaakt tussen een perilex aansluiting en krachtstroom, maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. Krachtstroom vereist een speciale installatie, terwijl een perilex aansluiting eenvoudig kan worden aangesloten op uw groepenkast. Het enige dat nodig is, zijn twee vrije groepen. Als al uw groepen al in gebruik zijn, moet de groepenkast worden uitgebreid met twee extra groepen die speciaal voor de perilex aansluiting zijn gereserveerd. Als u dit niet doet, zult u al snel merken dat u weinig voordeel haalt uit bijvoorbeeld een inductiekookplaat.

Heeft u een vraag over een perilex aansluiting?

Neem contact op met een installateur!

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Interessante perilex blogs

Elektrisch koken, let op de volgende zaken BLOG

Elektrisch koken, let op de volgende zaken

Elektrisch koken is tegenwoordig erg populair. Steeds meer mensen kiezen voor een…

elektricien louwmans Verder lezen

Perilex stekker aansluiten 2×230 BLOG

Perilex stekker aansluiten 2×230

Als u een nieuwe oven, elektrische kookplaat of ander groot apparaat wilt installeren…

elektricien louwmans Verder lezen

Inductie kookplaat 1 fase nadelen<br />

Inductie kookplaat 1 fase nadelen

In dit artikel gaan we dieper in op de nadelen van een inductie kookplaat met 1 fase…

elektricien louwmans Verder lezen

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button