ClickCease

Perilex stekker aansluiten 2 fase

Wilt u graag een inductiekookplaat aansluiten? Een normaal stopcontact volstaat in dat geval meestal niet. Hiervoor gebruikt men een Perilex stekker. In dat geval heeft u dus ook een Perilex aansluiting nodig in uw groepenkast. Heeft u deze nog niet? Of heeft u geen idee waar wij het over hebben? Elektricien Louwans helpt u graag verder!

Wat is een Perilex aansluiting?

Een Perilex aansluiting bestaat uit een Perilex stopcontact en een aansluiting in de meterkast. Een Perilex aansluiting heeft een hoog vermogen en is dus nodig voor bepaalde elektrische apparaten waar een gewoon stopcontact niet bij volstaat. Om te voorkomen dat de groepenkast overbelast raakt kunt u dan het best een Perilex aansluiten. Deze kan maximaal vermogen leveren. Als u weet hoeveel stroomtoevoer uw apparaten nodig hebben, kunt u voor aanschaf bepalen of u wel of geen Perilex aansluiting nodig heeft. U kunt het echter ook zien aan het type stekker dat uw nieuwe apparaat bezit. Neem even contact op met onze professionals voor deskundig advies als u er niet uitkomt.

Een perilex aansluiten laten plaatsen?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Waar heeft u een Perilex aansluiting nodig?

Een elektrische kookplaat heeft meer vermogen nodig dan veel andere elektrische apparaten. Het heeft vaak een Perilex stekker en dus een Perilex stopcontact nodig. Buiten dat volstaan de meeste apparaten met een gewone stekker en stopcontact, ook de wat heftigere apparaten als een koelkast. Alleen bepaalde ventilatiesystemen beschikken ook over een Perilex stekker.

Perilex 2 fase

Perilex aansluiting aangesloten met 5 draden

Een Perilex aansluiting bestaat doorgaans (niet altijd) uit vijf draden. Twee bruine draden ( de fasedraad, één zwarte draad (de schakeldraad), één geel/groene-draad en één blauwe draad (de nul draad) en een geel groene draad (de aarde draad). Er bestaan ook Perilex aansluitingen met tweemaal een blauwe draad en twee zwarte draden of met één bruine draad. Een erkende elektricien kan overal mee uit de voeten.

Hoe herkent u een Perilex stekker?

Een Perilex stekker heeft vier pinnen in plaats van twee, zoals een normale stekker bij de meeste elektrische apparaten. Als uw een dergelijk apparaat aan wilt schaffen, moet u dus een Perilex wandcontactdoos aansluiten.

Perilex stekker aansluiten

Hoe u een Perilex stekker aansluit op het stopcontact verschilt per apparaat. Lees de handleiding van het apparaat dus even goed door, of neem even contact op voor advies. Veiligheid staat voorop!

Hoe een Perilex stopcontact aansluiten op een 2x230v groepenkast?

In uw groepenkast vindt u drie verschillen fasen aansluitingen. Een één fase aansluiting, een twee fase aansluiting en een drie fase aansluiting. Een Perilex kabel moet aan u aan één kant aansluiten op de groepenkast. In dit geval moet een twee fase aansluiting aangelegd worden. Zorg dat de draden zowel in de groepenkast als in het stopcontact goed vastzitten. De kabel kan vervolgens doorgetrokken worden naar het stopcontact. In de meeste gevallen wordt er voor een Perilex aansluiting een aparte kookgroep gecreëerd. Dit kunnen wij voor u verwezenlijken.

Perilex stekker aansluiten 2 fase

Onze elektriciens helpen u graag verder

Het aansluiten van een Perilex stopcontact kunt u het best overlaten aan één van onze erkende elektriciens. Deze zijn kundig en kunnen de klus voor u snel en efficiënt klaren. Verschillende situaties vragen om verschillende tarieven. Vraag daarom vrijblijvend een offerte bij ons op!

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw perilex aansluiting

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Call Now Button