ClickCease

Sluipverbruik stroom

Sluipverbruik van stroom: een stille kostenpost

Bij Elektricien Louwmans richten we ons op het informeren van onze klanten over sluipverbruik van stroom, een vaak onopgemerkte bron van energiekosten. Sluipverbruik, ook wel bekend als stand-by verbruik, treedt op wanneer elektrische apparaten stroom verbruiken terwijl ze niet actief worden gebruikt.

Wat is sluipverbruik?

Sluipverbruik komt voor wanneer apparaten in ‘stand by’ staan, maar de stekker nog wel in het stopcontact zit. Dit betekent dat ze continu stroom verbruiken, zelfs als ze uitgeschakeld lijken. Voorbeelden van sluipverbruik veroorzakende apparaten zijn dvd-speler, CV-ketels, elektrische boilers, en zelfs elektrische tandenborstels die constant op een externe stroomtoevoer zijn aangesloten.

Hoeveel sluipverbruik verbruiken apparaten?

De hoeveelheid stroom die apparaten verbruiken wanneer je ze in stand-by zet kan variëren. Sommige apparaten, zoals oudere modellen, staan bekend om hun hogere sluipverbruik. Een gemiddeld huishouden kan hierdoor onnodig energie en dus geld verspillen.

Sluipverbruik opsporen en meten

Sluipverbruik meten kan eenvoudig met een energiemeter. Met een energiemeter kun je meten hoeveel stroom een apparaat verbruikt, zelfs wanneer het in stand-by staat. Bij Elektricien Louwmans kunnen we u helpen sluipverbruik te meten en te identificeren welke apparaten onnodig verbruik veroorzaken.

Sluipverbruik voorkomen

Een effectieve manier om sluipverbruik te voorkomen is het loskoppelen van apparaten. Door de stekker uit het stopcontact te halen of apparaten volledig uit te schakelen, kunt u voorkomen dat ze kleine beetjes stroom verbruiken. Een stand-by killer is ook een nuttig hulpmiddel die automatisch de stroom naar het apparaat afsluit wanneer het niet in gebruik is.

De impact van sluipverbruik op het milieu

Naast het financiële aspect, heeft sluipverbruik ook een impact op het milieu. Onnodige energieconsumptie leidt tot hogere CO2-emissies. Door het verminderen van sluipverbruik draagt u bij aan een duurzamere toekomst.

Nieuwe apparaten en sluipverbruik

Nieuwere apparaten hebben vaak een lager sluipverbruik dan oudere modellen. Bij het vervangen van apparaten is het daarom aan te raden om te kiezen voor energiezuinige modellen. Deze hebben vaak de belangrijkste kenmerken die helpen om het stroomverbruik te minimaliseren.

Sluipverbruik

Elektricien Louwmans: Uw partner in het verminderen van sluipverbruik

Bij Elektricien Louwmans begrijpen we hoe belangrijk het is om bewust om te gaan met energie. We bieden advies en oplossingen voor het verminderen van uw sluipverbruik. Van het installeren van slimme meters tot het adviseren over energiezuinige apparaten, wij staan klaar om u te helpen uw energieverbruik en -kosten te verlagen.

Sluipverbruik van stroom is een vaak over het hoofd gezien aspect van het energieverbruik in huis. Door bewust te zijn van de apparaten die sluipverbruik veroorzaken en actie te ondernemen om dit te verminderen, kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening en uw ecologische voetafdruk verkleinen. Neem contact op met Elektricien Louwmans voor meer informatie en hulp bij het beheren van uw energieverbruik.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw sluipverbruik

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Call Now Button