ClickCease

Stopcontact aansluiten

Stopcontacten op een veilige manier laten aansluiten? De elektriciens van Elektricien Louwmans staan voor u klaar!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Ervaren vakman

elektricien louwmans Top kwaliteit materiaal

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Stopcontacten laten aansluiten?

Of u nu een nieuw stopcontact wilt laten installeren, een dubbel stopcontact wilt aansluiten, een buitenstopcontact voor de tuinverlichting nodig hebt of uw bestaande stopcontact wilt uitbreiden, wij hebben de oplossing voor u. Ons team van professionele elektriciens staat klaar om uw stopcontacten veilig en efficiënt aan te sluiten. Dus, wilt u een dubbel stopcontact of nieuwe stopcontacten installeren? Hieronder vindt u meer informatie over elke specifieke dienst en hoe onze elektriciens te werk gaan.

Wij kunnen ook voor nieuwbouwwoningen en de utiliteitsbouw alles qua elektra op ons nemen. Daarnaast adviseren wij over perilex, elektra renoveren, en nog veel meer!

 

Stopcontact doorlussen schakelaar

Stopcontact aansluiten in de meterkast?

Wilt u een stopcontact laten aansluiten in de meterkast? Onze elektriciens doen dit dagelijks! Het aansluiten van stopcontacten in de meterkast komt veel voor, heeft u advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Opbouw stopcontact laten plaatsen?

Een opbouw stopcontact komt veel voor. Het is erg praktisch en eenvoudig te plaatsen. Wilt u weten wat de kosten zijn, of bent u benieuwd naar onze werkwijze? Onze elektriciens staan voor u klaar, neem vrijblijvend contact met ons op!

stopcontact aansluiten

Nieuwe stopcontacten laten aansluiten

Wilt u een nieuw stopcontact aansluiten in uw huis? Een stopcontact aansluiten is een taak die nauwkeurigheid en expertise vereist om ervoor te zorgen dat alles veilig en volgens de geldende normen gebeurt. Dit is een belangrijk onderdeel bij het aanleggen van elektra.

Onze elektriciens beginnen met een grondige inspectie van de elektrische bedrading in uw huis om ervoor te zorgen dat er voldoende capaciteit is en dat er geen problemen zijn die de veiligheid in gevaar kunnen brengen. Vervolgens bepalen ze samen met u de beste locatie voor het nieuwe stopcontact, waarbij ze rekening houden met uw specifieke behoeften en de geldende voorschriften. Elektricien Louwmans gebruikt het volgende gereedschap voor het stopcontact aansluiten:

 • Stopcontact (geaard)
 • Afdekraam
 • Elektriciteitsbuis zonder draad
 • Schroevendraaier
 • VD draden: één bruine draad van 2,5mm (fasedraad), één blauwe draad van 2,5mm (nuldraad), één groene of gele draad van 2,5mm (aardedraad)
 • Steenboor/dozenboor
 • Multimeter
 • Striptang

Stappenplan stopcontact aansluiten

Onze elektriciens volgen een stappenplan voor stopcontacten aansluiten. Hier is een overzicht van de stappen die ze volgen:

Als eerste schakelen ze de stroom in het hele huis uit. Dit wordt gedaan door zowel de betreffende groep als de hoofdschakelaar uit te schakelen. Op deze manier wordt de elektriciteit veilig afgesloten en is er geen spanning waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Vervolgens tekenen ze de locatie van het dubbele stopcontact af op de muur. Zo kunnen ze de juiste positie bepalen voordat ze beginnen met het installatieproces.

Daarna boren ze een gat in de muur op de afgetekende locatie. Dit is nodig om ruimte te creëren voor het extra stopcontact en de bedrading.

Ze bereiden de bedrading voor, waarbij indien nodig de buitenste laag van de kabels ver gestript worden. Dit zorgt ervoor dat de koperen draden blootliggen en klaar zijn voor aansluiting.

Zodra de draden zijn voorbereid, sluiten ze de kabels aan op het extra stopcontact volgens de kleurcodes. Elke kleur draad heeft een specifieke betekenis en moet correct worden verbonden om een veilige en goed functionerende verbinding te garanderen. Dit is stap 5.

In stap 6 bevestigen ze het stopcontact stevig aan de muur met behulp van schroeven. Dit zorgt ervoor dat het stopcontact op zijn plaats blijft en stevig vastzit.

Vervolgens schakelen ze de stroom weer in en voeren ze een meting uit met een multimeter om te controleren of het type stopcontact correct functioneert. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat alles veilig is aangesloten en er geen problemen zijn met de stroom.

Zodra ze hebben bevestigd dat het stopcontact correct werkt, monteren ze het afdekraam. Dit is het buitenste deel van het tweede stopcontact dat het binnenste mechanisme bedekt en een esthetische afwerking biedt.

Ten slotte kunnen ze de stekker in het stopcontact plaatsen en is het stopcontact klaar voor gebruik. Op dit punt kan elk type apparaat veilig worden aangesloten en van stroom worden voorzien.

stopcontact laten plaatsen
Dubbel stopcontact

Dubbelstopcontact aansluiten

Als u behoefte heeft aan extra aansluitmogelijkheden, kunnen onze elektriciens een ander stopcontact voor u installeren, namelijk een dubbel stopcontact. Met dit type stopcontact kunt u meerdere apparaten tegelijkertijd van stroom voorzien, waardoor het gebruiksgemak in uw huis wordt vergroot.

Onze experts zullen de beste locatie bepalen voor het stopcontact, rekening houdend met uw behoeften en de optimale stroomverdeling in de kamer. Ze zorgen ervoor dat de elektrische bedrading correct wordt aangesloten op het bestaande stroomnetwerk, waarbij ze nauwkeurig de belasting van het circuit berekenen om overbelasting te voorkomen. Ze zullen alles op een veilige manier aansluiten op de groepenkast of meterkast.

Veiligheid is een topprioriteit, dus we zorgen ervoor dat het dubbelstopcontact stevig is geïnstalleerd, goed bevestigd aan de muur of inbouwdoos, en dat er geen blootliggende draden zijn die een risico vormen. We controleren ook of er voldoende aarding is om overspanningen te voorkomen, en alle aansluitingen worden stevig vastgedraaid om kortsluiting te voorkomen. Met onze elektriciens is deze klus binnen een mum van tijd geklaard.

Buitenstopcontact aansluiten

Als u elektriciteit nodig heeft in uw tuin, terras of andere buitenruimte, is het van essentieel belang om een buitenstopcontact te installeren. U kunt deze gebruiken voor verlichting of opladers. Aan de andere kant kunt u een tweede stopcontact gebruiken voor grasmaaiers en andere apparatuur.

Onze professionele elektriciens weten precies waar ze op moeten letten bij het installeren van buitenstopcontacten om ervoor te zorgen dat ze bestand zijn tegen weersomstandigheden en andere externe factoren. Van een inbouwdoos plaatsen tot het aanleggen van extra draden en het monteren van de wandcontactdoos. Ze zullen het op een veilige manier installeren.

Voordat we het stopcontact aansluiten, bepalen we de juiste locatie, rekening houdend met de afstand tot de stroombron, de hoofdschakelaar en de functionaliteit in de buitenruimte. Het buitenstopcontact zal waterdicht zijn en voldoen aan de vereiste IP-normen voor buitengebruik. Geen draden los dus. We maken gebruik van speciale afdekplaten en afdichtingsmaterialen om te voorkomen dat vocht het stopcontact kan binnendringen.

Daarnaast besteden we extra aandacht aan de juiste aarding van het buitenstopcontact, omdat dit cruciaal is voor de veiligheid. We zorgen ervoor dat er voldoende aardingsdraden zijn aangesloten en correct bevestigd zijn. Bovendien controleren we of er geen obstakels in de buurt van het stopcontact zijn die de veilige werking kunnen belemmeren, zoals overhangende takken of andere objecten.

buiten stopcontact laten plaatsen
stopcontact uitbreiden

Bestaand stopcontact uitbreiden

Als uw bestaande stopcontacten niet voldoende zijn voor al uw elektrische apparaten, kunnen we uw stopcontacten uitbreiden om aan uw behoeften te voldoen. We beginnen met een grondige inspectie van uw elektrische systeem om ervoor te zorgen dat de uitbreiding geen overbelasting veroorzaakt. We kijken dus goed naar uw groepenkast en kunnen eventueel een aparte groep monteren.

Vervolgens voegen we de nodige bedrading en aansluitingen toe om uw stopcontact uit te breiden, waarbij we zorgvuldig de juiste kleurcodes en technieken volgen. We controleren ook de functionaliteit en veiligheid van het uitgebreide stopcontact. Alles wordt goed aangesloten, inclusief de inbouwdoos en wandcontactdoos.

Weet u niet hoe u een stopcontact aansluit? Geen probleem. Of u nu een nieuw stopcontact wilt installeren, een dubbel stopcontact wilt aansluiten, een buitenstopcontact nodig heeft of uw bestaande stopcontact wilt uitbreiden, elektricien Louwmans is er om u te helpen. Ons team van ervaren elektriciens zorgt voor een veilige en betrouwbare aansluiting, waarbij wordt voldaan aan de geldende normen en voorschriften. Neem vandaag nog contact met ons op en laat u adviseren!

Veelgestelde vragen over stopcontacten plaatsen.

Staat je vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

Bel 085-0190035

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een stopcontact?

Gemiddeld kost een professionele elektricien €59 per uur, maar de arbeidskosten kunnen variëren van €59 tot €75 per uur. Goede elektriciens kunnen binnen een uur tot wel 8 stopcontacten vervangen, terwijl het installeren van een enkel nieuw stopcontact tot twee uur kan duren. De tarieven zijn afhankelijk van het type installatie en het vaardigheidsniveau van de elektricien.

Kan ik van een enkel stopcontact een dubbele maken?

U kunt een enkel stopcontact omzetten naar een dubbel stopcontact. Houd er rekening mee dat de mogelijkheid hiervan afhangt van het apparaat dat u erop wilt aansluiten. Het is meestal niet mogelijk om naast een vaatwasser ook een andere grootverbruiker op een dubbel stopcontact te gebruiken. Dit komt door het maximale vermogen dat een groep in de meterkast kan leveren. Normaal gesproken kan er 3.680 Watt op elke groep in de meterkast worden aangesloten.

Kan ik zelf een stopcontact vervangen?

Het aansluiten of vervangen van een stopcontact kunt u zelf doen, mits u altijd aan uw eigen veiligheid denkt en de juiste stappen volgt. Als u echter niet genoeg vertrouwen hebt in uw eigen kunnen of geen zin heeft om u erin te verdiepen, kun u het beste een lokale elektricien inschakelen. Deze professional doet dit werk dagelijks, waardoor u zeker kunt zijn van een snelle, veilige en goede installatie of vervanging van het stopcontact.

Wat is een stopcontact doorlussen?

In huis hebben we steeds meer elektrische apparaten, waardoor we nooit genoeg stopcontacten hebben. Maar wat als u graag een extra stopcontact wilt in bijvoorbeeld uw woonkamer? Gelukkig kunt u ervoor kiezen om een bestaand stopcontact door te lussen naar een tweede stopcontact. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe stopcontact elektriciteit krijgt, sluit u het aan op een bestaand stopcontact. Dit proces wordt ook wel “stopcontact doorlussen naar een tweede stopcontact” genoemd. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om dit te doen. U hoeft alleen maar de draden met dezelfde kleur aan elkaar te koppelen. Mocht u het toch willen laten doen door een erkende elektricien, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Heeft u een vraag over het aansluiten van nieuwe stopcontacten?

Neem contact op met een installateur

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button