ClickCease

Tuinverlichting aanleggen

Wilt u de volledige tuinverlichting laten aanleggen? Wij zorgen en voor dat dit zorgvuldig en veilig gedaan wordt!

elektricien louwmans Spatwaterdichte stopcontacten

elektricien louwmans Elektra aanleggen in de tuin

elektricien louwmans Verlichting aansluiten

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Tuinverlichting laten aanleggen op een veilige manier?

Heeft u tuinverlichting of bent u van plan om deze te installeren? U wilt uw tuinverlichting aanleggen op de juiste manier. Elektricien Louwmans staat klaar om u te helpen. Met onze ervaren professionals en uitgebreide kennis van tuinverlichting kunnen we uw tuinverlichting aansluiten. Of u nu advies nodig heeft over het juiste type verlichting of professionele installatie vereist, Elektricien Louwmans staat voor u klaar. We streven ernaar om uw tuin op een veilige en duurzame manier te verlichten, zodat u er dag en nacht van kunt genieten. Tuinverlichting aanleggen was nog nooit zo eenvoudig. Van het aansluiten tot elektra tot advies, wij regelen het!

tuinverlichting aanleggen
buitenstopcontact aanleggen

Veiligheid is erg belangrijk tijdens tuinverlichting aanleggen

Gaat u tuinverlichting aanleggen? Veiligheid is dan van groot belang. Het gebruik van keurmerken op armaturen is erg handig voor u als consument. Deze keurmerken helpen om de veiligheidsnormen te begrijpen en laten in één oogopslag zien hoe veilig een product is. Bij twijfel is het verstandig om professioneel advies in te winnen. Onze elektricien kan u adviseren over de juiste plaatsing van de verlichting en zorgen voor een veilige installatie, waardoor het risico op ongelukken en storingen in de toekomst wordt geminimaliseerd.

Daarnaast is het van belang om hoogwaardige materialen en apparatuur te gebruiken die geschikt zijn voor buitengebruik. Investeer in een waterdichte aansluiting en gebruik goedgekeurde bekabeling die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.  Ondergrondse kabels zijn hiervoor het beste. U kunt dit het beste doen bij het aanleggen van je tuinverlichting.

Verder dient de plaatsing van de buitenverlichting zorgvuldig te gebeuren. Onze professionals zorgen ervoor dat de juiste verlichting stevig is bevestigd en geen risico vormt voor u en anderen. Daarnaast kunnen we de bekabeling beschermen, bijvoorbeeld door deze in een slagvaste buis te leggen of langs de muur of schutting te laten lopen.

Tot slot is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw tuinverlichting correct geaard is. Dit minimaliseert het risico op elektrocutie en schade aan elektrische apparatuur. Onze elektricien kan de aardingsdraad van de tuinverlichting op een betrouwbare voedingsbron aansluiten. Bij het aanleggen van tuinverlichting staat uw veiligheid voorop. Door te werken met professionals, hoogwaardige materialen en de juiste plaatsing en aarding, kunt u met een gerust hart genieten van sfeervolle en veilige verlichting in uw tuin.

De volledige buitenverlichting aanleggen door een elektricien

Het aanleggen van tuinverlichting vereist specifieke technische kennis. Voor een professioneel resultaat kunt u het beste een elektricien inschakelen, van ontwerp tot installatie. Als elektricien luisteren wij naar uw wensen en stellen we een gedetailleerd plan op voor de buitenverlichting van uw tuin. Wij kunnen u adviseren over de juiste solar verlichting, hoeveel lampen nodig zijn, of er een transformator nodig is en meer.

Na het ontwerp van het lichtplan verzamelen wij de benodigde materialen en apparatuur voor de installatie van de buitenlampen. Vervolgens plaatsen wij zorgvuldig de verlichtingselementen op de gewenste plek. We zorgen voor een veilige en nette bedrading om schade en storingen te voorkomen.

Na de installatie testen we grondig de tuinverlichting om ervoor te zorgen dat alles correct werkt en aan de veiligheidsnormen voldoet. Als elektricien kunnen we u adviseren over energie-efficiënte oplossingen, zoals LED-verlichting, en onderhoudstips geven voor specifieke kenmerken in uw tuin.

tuinverlichting aansluiten

Aandachtspunten voor tuinverlichting aanleggen

Bij het aanleggen van tuinverlichting zijn er een paar belangrijke dingen waar u op moet letten, zoals het aanleggen van stopcontacten. U moet rekening houden met de volgende aspecten om ervoor te zorgen dat uw tuinverlichting veilig, functioneel en esthetisch aantrekkelijk is.

Waterdichtheid en bescherming

Bij het aanleggen van uw tuinverlichting is waterdichtheid een aandachtspunt. De grondkabels en lampen moeten goed beschermd zijn tegen vocht. Controleer de IP-waarde van de verlichting, waarbij een hogere IP-waarde zorgt voor betere bescherming tegen water en vuil. Op deze manier voorkomt u storingen en schade aan de verlichting.

Duurzaamheid en energiezuinigheid

Let ook op duurzaamheid en energieverbruik. Het is wenselijk dat de lampen lang meegaan en weinig stroom nodig hebben. LED-verlichting is een goede keuze, omdat deze zuinig is en een lange levensduur heeft. Zo kunt u energie besparen en langer genieten van verlichting die lang meegaat. Solar verlichting is ook prachtig want die wekken hun eigen stroom op. U heeft dus geen grondkabel of stopcontact nodig. Kabels of een schakelaar hoeven ook niet worden aangesloten. U wekt uw eigen elektriciteit op met deze lamp. Ideaal toch?

Functionaliteit en effect

Verder moeten de lampen de gewenste functionaliteit en effect hebben in uw tuin. Let van tevoren goed op de lichtsterkte, stralingshoek en het bereik van de lampen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw tuin, planten, bomen en objecten op de juiste manier verlicht worden voordat u aan de slag gaat. Maak daarom altijd een lichtplan en bekijk welke soorten tuinverlichting bij u passen, zoals grondspots, vijver verlichting of iets anders. Er zijn verschillende soorten tuinverlichting, dus maak uw keuze verstandig.

Esthetiek en uitstraling

Naast functionaliteit wilt u natuurlijk dat uw lampen er mooi uitzien wanneer ze uw tuin verlichten. Er zijn verschillende soorten tuinverlichting en armaturen, ook diegene op zonne-energie. Kies verlichting die past bij de stijl van uw tuin en die ook als decoratief element fungeert, zelfs wanneer de lampen niet branden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor staande buitenlampen, lampen op zonne-energie (ofwel solar verlichting) of spotjes in de grond. Kies functionele verlichting en sfeerverlichting om uw bestaande tuin om te toveren tot een visueel aantrekkelijke omgeving.

Prijs en kwaliteit

Bij het aanleggen van uw tuinverlichting speelt de prijs natuurlijk ook een rol. Let echter op dat u niet alleen naar de prijs kijkt. Het is verstandig om te investeren in kwalitatieve verlichting die lang meegaat, zelfs als de initiële kosten iets hoger zijn. Zo voorkomt u dat u goedkope opties kiest die mogelijk snel kapot gaan. Kies voor een goede balans tussen prijs en kwaliteit om langdurig van uw tuinverlichting te kunnen genieten. 

En heeft u meer informatie nodig? Of wilt u graag tuinverlichting aanleggen? Elektricien Louwmans staat voor u klaar. Neem even contact met ons op om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken.

Veelgestelde vragen over het aanleggen van tuinverlichting.

Staat uw vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

Bel 085-0190035

Welk voltage heb ik nodig voor de tuinverlichting?

Tuinverlichting is er in twee types: 12 volt (laagspanning) en 230 volt (netspanning). 230 volt verlichting is fel, maar vergt veiligheidsmaatregelen. De kabels moet op minstens 50 cm diepte ingegraven worden om te voorkomen dat u ze raakt tijdens tuinieren. 12 volt verlichting is veiliger en hoeft minder diep te liggen. Hoewel iets minder intens, geeft het genoeg licht als sfeerverlichting. En daar gebruiken de meesten tuinverlichting voor. Kies daarom bij voorkeur voor 12 volt. Dat scheelt graafwerk én zorgt voor extra veiligheid.

Waaruit bestaan de kosten voor het aansluiten van tuinverlichting?

De prijs voor tuinverlichting wordt voornamelijk bepaald door:

 • het soort tuinverlichting (staande lampen, hangende lampen, dimbare of niet, etc.);
 • hoe uitgebreid het lichtplan is;
 • de oppervlakte van uw tuin en;
 • het uurtarief van de erkende elektricien.
Kan buitenverlichting ook op zonne-energie?

Heeeft u geen zin in kabels in de tuin? Geen probleem! U kunt ook kiezen voor tuinverlichting op zonne-energie. In dat geval heeft elke lamp een klein zonnepaneel waarmee het zonne-energie kan opvangen. Zodra het donker begint te worden, gaat de lamp automatisch aan. Met dit soort lampen heeft u minder controle over wanneer de verlichting aan gaat. Maar u kunt ook een systeem kopen met verlichting op snoer en een apart zonnepaneel. In dat geval heeft u wel een snoer in de tuin liggen, maar hoeft het niet aangesloten per sé te worden op het stroomnet.

Kan ik zelf buitenverlichting aansluiten en waar let ik dan op?

Tuinverlichting met 12 volt is supermakkelijk aan te leggen. U heeft alleen een transformator, kabels en lampen nodig. Met een connector sluit u de lampen heel eenvoudig aan op de kabel. Maar als u niet zo handig bent met elektriciteit, kunt u beter een professionele elektricien inschakelen voor het installeren van buitenverlichting met netstroom. 

Welke grondkabel heb ik nodig voor de tuinverlichting?

Als we het hebben over buitenlampen, stopcontacten, pompjes, hekwerken en andere dingen die op 230 volt werken, raden wij aan om te kiezen voor een Ymvk-as grondkabel met aders van 2,5mm2. Dit is omdat de uitgaande groepen van de meterkast meestal 16A zijn en deze grondkabel deze belasting aankan.

Het enige wat u nog hoeft te bepalen, is het aantal aders. Onthoud dat u de aarde niet mee hoeft te tellen, omdat deze al in de buitenmantel zit verwerkt. Als u alleen een buitenstopcontact of enkele buitenlamp wilt aansluiten, is een Ymvk-as kabel van 2×2,5mm2 voldoende. Als u stopcontacten in de tuin wilt die permanent op 230 volt staan en de tuinverlichting apart wilt bedienen, kies dan voor een 3-aderige Ymvk-as kabel. Voor elke extra functie die u wilt hebben, heeft u een extra ader/draad nodig.

Heeft u een vraag over het aanleggen van tuinverlichting?

Neem contact op met een installateur

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button