ClickCease

10 Tips voor kabels trekken

Kabel trekken kan een lastige klus zijn, als elektricien is dit iets wat wij regelmatig tegenkomen. Een hoop mensen kiezen ervoor om deze klus door ons uit te laten voeren. Hierdoor ben je er namelijk zeker van dat alles op de juiste manier gebeurd. Echter is het ook mogelijk om dit zelf te doen. Daarom hebben wij de 10 beste tips op een rij gezet.

De beste tips voor het trekken van kabels

1. Zorg ervoor dat u de juiste kabel heeft, het werken met geschikt materiaal is altijd iets wat de eerste stap is bij het aansluiten van elektra. Kabel is er in verschillende maten en soorten, dus controleer goed of u precies hebt wat u nodig hebt voordat u begint met de kabel trekken.

2. Veranker de kabel stevig aan een geschikte armatuur, het is belangrijk dat deze stevig vast zit en niet los laat tijdens de werkzaamheden. Wanneer de kabel goed vast zit zorgt dit ervoor dat de kabel niet wegglijdt tijdens het trekken en het is daarnaast ook belangrijk voor de veiligheid. 

3. Leg knopen in het uiteinde van de kabel om een groter grijpoppervlak te krijgen tijdens het trekken. Een goede grip is noodzakelijk. Dit maakt het makkelijker om de kabel goed vast te pakken tijdens het trekken door moeilijke delen of krappe plekken. 

De voordelen van kabels laten trekken door een elektricien:

Je kunt natuurlijk zelf de kabels trekken, maar wanneer je dit goed wilt laten uitvoeren, is het verstandig om dit door een elektricien te laten doen. Onze elektricien heeft de ervaring, het gereedschap en de kennis om het werk correct uit te voeren. Bovendien staat veiligheid bij ons voorop dus veiligheidsvoorschriften worden altijd nageleefd.

Onderstaand een aantal belangrijke voordelen:

Zekerheid over de werkzaamheden
De juiste gereedschap
Veilig trekken van de kabels
De juiste kabels
Passend advies over kabels

4. Trek langzaam en gelijkmatig aan de kabel om te voorkomen dat deze aan obstakels blijft haken of te veel wordt belast. Probeer niet te forceren als je ziet dat de kabel niet verder gaat. Hierdoor kun je de kabel namelijk kapot trekken en dit wil je ten alle tijden voorkomen.

5. Gebruik een touw of handvat aan het uiteinde van de kabel. Dit zorgt voor extra grip bij het trekken door krappe ruimtes of moeilijke gebieden. Het is hierdoor mogelijk om gelijkmatige de kabel te trekken.

6. Draag handschoenen voor een betere grip en bescherming tegen scherpe randen en ruwe oppervlakken die u tijdens de werkzaamheden. Je wilt immers niet dat je jezelf verwond. Veiligheid staat altijd voorkop tijdens werken met elektra!

Tips op een kabel te trekken

7. Inspecteer het volledige gebied voordat u begint, kijk naar mogelijke problemen zoals scherpe hoeken, bochten of obstakels die de kabel kunnen afsnijden of beschadigen. Dit zorgt ervoor dat je problemen voorkomt.

8. Als u tijdens het trekken obstakels tegenkomt, gebruik dan een visband om de kabel erlangs te leiden. Dit kan tijd besparen en schade aan de kabel voorkomen. Het is noodzakelijk om zorgvuldig en rustig te werk te gaan.

9. Wanneer het lastig gaat, kun je iets gebruiken dat ervoor zorgt dat alles beter glijdt. Bijvoorbeeld zeep of vet op de kabel om het trekken te vergemakkelijken en de wrijving tussen de kabel en zijn omgeving te verminderen. Let wel op datje dit goed schoon maakt.

10. Ruim rommel op en gooi gebruikte materialen na afloop van de klus op de juiste manier weg. Zo houdt u uw werkgebied veilig en netjes zodat je op de juiste manier verder kunt met de werkzaamheden.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw kabels

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button