ClickCease

3 Fase aansluiting

Een 3 fase aansluiting nodig? Neem vandaag nog contact op met onze elektriciens!

elektricien louwmans Voorbereidingen voor netbeheerder

elektricien louwmans Meterkast aanpassen naar 3 fase

elektricien louwmans 4 Polige hoofdschakelaar plaatsen

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans
3 fasen aansluiting door elektricien louwmans

Een 3 fase aansluiting

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

3 Fasen aansluiting aanvragen

Als u hebt besloten dat een 3-fasen aansluiting de juiste keuze is voor uw behoeften, wilt u natuurlijk weten hoe u deze kunt aanvragen. Gelukkig is het aanvragen van een 3-fasen aansluiting over het algemeen een eenvoudig proces. Als u een nieuwe elektriciteitsaansluiting wilt aanvragen, uw bestaande aansluiting wilt wijzigen of zelfs wilt laten verwijderen, kunt u dit gemakkelijk online regelen.

U kunt de benodigde formulieren invullen en de nodige informatie verstrekken via een online aanvraagformulier. Op die manier kunt u de gewenste wijzigingen of aanvragen doorgeven en wordt het proces efficiënt afgehandeld.

Stap 1: Dien uw aanvraag online in

Om uw aanvraag in te dienen, kunt u gebruik maken van de online diensten van de netbeheerder in uw regio. De eerste stap is om contact op te nemen en de benodigde informatie te verstrekken. Hierbij gaat het om adresgegevens en contactgegevens, de specifieke aansluitingen die u wenst en de vereiste capaciteit van deze aansluitingen.

Tot slot kunt u aangeven in welke week u bij voorkeur de werkzaamheden wilt laten uitvoeren. Door deze gegevens op de juiste manier in te dienen, kan de netbeheerder efficiënt uw aanvraag verwerken en de nodige stappen ondernemen.

Na het maken van een afspraak bij de netbeheerder moet de elektricien vaak voorbereidingen in de meterkast  treffen voor de 3 fase aansluiting. Een netbeheerder kan dit niet voor u doen, dit zouden wij voor u kunnen realiseren.

Stap 2: Overeenkomst bevestigen

Nadat uw aanvraag is verwerkt, krijgt u een offerte en een aansluitingsovereenkomst. Deze documenten bevatten alle relevante informatie met betrekking tot uw aansluiting, inclusief uw rechten, plichten en verantwoordelijkheden. Voor aansluitingen met een lager vermogen, zoals de meeste residentiële woningen, is het algemene aansluitingsreglement van toepassing. Indien u echter een hoger vermogen nodig heeft, bijvoorbeeld voor het installeren van een laadpunt voor uw elektrische auto, ontvangt u van een aansluitingscontract dat specifiek is voor die aansluiting.

Stap 3: Plan een afspraak in

Onze ervaren elektriciens van Louwmans zorgen voor de aansluiting van de bekabeling in uw woning op het elektriciteitsnet. Daarnaast installeren ze ook een meterkast, zodat u veilig en efficiënt gebruik kunt maken van uw elektrische installatie. U kunt ook kiezen voor een elektriciteitsmeter om de maandelijkse kosten in de gaten te houden. Wij zorgen ervoor dat de aansluiting professioneel en volgens de geldende normen wordt uitgevoerd, zodat u zonder zorgen kunt genieten van een goed functionerend elektriciteitssysteem in uw woning.

Wat is een 3 fase aansluiting?

Een 3-fasen aansluiting wordt vaak gebruikt in situaties waarin u een hogere elektrische belasting nodig heeft, zoals bij grote bedrijfspanden en het opladen van elektrische voertuigen. Heeft u een klein huishouden? De meeste huishoudelijke apparaten hebben genoeg aan een 1 fase aansluiting. Dit is voldoende voor alle aangesloten apparaten.

Met een 3-fasen aansluiting heeft uw huis een groter vermogen, waardoor u meer zwaardere apparaten kunt aansluiten, zoals een elektrische kookplaat, keramische kookplaat, sauna, warmtepomp, elektrische apparaten en andere zware machines zoals een jacuzzi. Ook voor een klein aantal zonnepanelen is dit nodig.

U kunt controleren of u al een 3-fase aansluiting heeft door naar uw elektriciteitsmeter in de meterkast te kijken. Als er een 3-fase groepenkast aanwezig is en er staat 3×220/230 V of 380/400V op uw meter, dan beschikt u over een 3-fase aansluiting. U zult ook vier draden uit de onderkant van de 3 fase groepenkast zien komen. Als u niet zeker bent, neem dan even contact met ons op. Wij kunnen dit voor u controleren.

Dus heeft u een hoger energieverbruik? Dan heeft u meer stroom nodig, dat ook wel krachtstroom genoemd word. Hier is meer voor nodig dan een standaard huisaansluiting.

van 1 fase naar 3 fase aansluiting
3 fasen aansluiting

3 fasen aansluiting voor de meterkast

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een 3-fasen aansluiting te gebruiken om aan hun groeiende behoefte aan meer elektrisch vermogen in huis te voldoen. Of u nu een krachtig kooktoestel wilt installeren, uw elektrische auto wilt opladen, een jacuzzi of sauna heeft, of andere zware apparaten wilt gebruiken, een 3 fasen aansluiting biedt u de capaciteit en flexibiliteit die u nodig heeft. Zo kunt u de nodige elektriciteit verbruiken. De ervaren elektriciens van Louwmans kunnen uw 3 fasen aansluiting probleemloos regelen en zorgen voor een veilige en efficiënte elektrische installatie. Maar wat houdt een 3 fasen aansluiting precies in? Wanneer heeft u deze nodig en hoe kunt u deze aanvragen?

Heeft u vragen over de 3 fase aansluiting kosten of over een 3 fase aansluiting aanvragen, wij adviseren u graag! Wij kunnen de 3 fasen groepenkast aansluiten, en alles regelen wat hierbij komt kijken.

Heb je 1 fase of een 3 fasen aansluiting nodig?

Bij het maken van uw keuze tussen een 1-fase of 3-fasen aansluiting is het belangrijk om te kijken naar uw specifieke behoeften en het elektrisch vermogen dat u nodig heeft. Hoeveel elektriciteit verbruikt u? Een 1-fase aansluiting is over het algemeen voldoende voor normaal gebruik in uw woning of een klein bedrijf. Denk hierbij aan zaken zoals verlichting, huishoudelijke apparaten en elektronica. Een nieuwe aansluiting is dan niet nodig, zelfs als alle aangesloten apparaten tegelijkertijd aanstaan.

Als u echter van plan bent om veel zware apparatuur te gebruiken, zoals een inductiekookplaat, elektrische oven, warmtepomp of een snellader voor uw elektrische auto, dan is een 3-fase aansluiting een betere keuze. Met een 3-fase aansluiting beschikt u over meer vermogen, waardoor u meerdere zware apparaten tegelijk kunt gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of veiligheid van uw elektrische installatie. Deze nieuwe aansluiting is dus ideaal als u een groter vermogen of krachtstroom nodig heeft.

Een 3-fasen aansluiting bestaat uit drie kabels, ook wel fases genoemd. Deze wordt gebruikt wanneer er sprake is van een hoog energieverbruik, bijvoorbeeld bij een inductiekookplaat met meerdere pitten, een grote oven, een jacuzzi, een sauna, een elektrische warmtepomp, een oplaadpunt voor een elektrische auto, of andere apparaten die veel stroom vereisen. Hier zijn nu eenmaal grotere aansluitingen voor nodig.

Onze gecertificeerde elektricien kan samen met u kijken wat bij uw huidige situatie past. Neem contact op als u meer informatie wilt over van 1 fase naar 3 fase kosten.

1 fase of 3 fase
1 fase of 3 fase
1 fase of 3 fase

Veel huishoudelijke apparatuur? Kies dan voor een 3 fase aansluiting!

Een 3-fasen aansluiting kan niet alleen handig zijn in uw drukke huishouden met veel apparaten, maar ook in andere situaties. Als u bijvoorbeeld van plan bent om zware apparaten zoals een inductiekookplaat, zonnepanelen of een warmtepomp te gebruiken, is een 3-fasen aansluiting een goede keuze. Het zorgt ervoor dat u deze apparaten optimaal kunt benutten en ze zonder problemen kunt gebruiken.

Daarnaast is een 3-fase aansluiting ook aan te raden als u tegelijkertijd apparaten met een hoog energieverbruik wilt gebruiken, zoals elektrische kookplaten, een grote oven of een bubbelbad. Het geeft u de benodigde capaciteit en zorgt ervoor dat u deze apparaten zonder problemen kunt gebruiken. Ook als u een elektrische auto hebt en een laadpaal wilt installeren, is dit type aansluiting een goede keuze. Hiermee laadt u uw auto namelijk drie keer sneller op, wat het verschil kan maken tussen 5 en 15 uur wachten. Zo bent u altijd snel klaar om op pad te gaan.

Veelgestelde vragen over 3 fasen aansluiting.

Staat uw vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

Bel 085-0190035

Wat is het verschil tussen een 1- en 3-fasenaansluiting?

Veel huizen hebben een 1-fase-aansluiting op het elektriciteitsnet. Dit betekent dat er één kabel (fase) gebruikt wordt om 230 volt naar uw huis te brengen. Een 1-fase-aansluiting is geschikt voor kleine huishoudens met standaard apparaten en een beperkt aantal zonnepanelen. U kunt een 1-fase-aansluiting herkennen aan de tekst “220/230 volt” op de elektriciteitsmeter in uw meterkast.
Bij een 3-fasenaansluiting ontvangt u 230 volt via 3 aparte kabels, waardoor deze aansluiting meer capaciteit heeft dan een 1-faseaansluiting. Met een 3-fasenaansluiting kunt u uw energieverbruik verdelen over de 3 fasen, wat handig is voor apparaten met een hoog energieverbruik zoals een sauna, keramische kookplaat of het terugleveren van elektriciteit aan het net via zonnepanelen.

Wat is het verschil tussen 3 fasen en krachtstroom?

Veel mensen verwarren vaak de begrippen ‘krachtstroom’ en ‘3-fasen’, maar ze zijn niet hetzelfde (Let hier dus goed op, aangezien veel partijen spreken over krachtstroomaansluitingen in de meterkast). Krachtstroomaansluitingen leveren 400V en worden gebruikt voor zware industriële apparaten. Aan de andere kant kunnen 3-fasen aansluitingen meer stroom verbruiken dan 1-fase aansluitingen, maar ze werken wel op dezelfde 230V spanning. In de praktijk hebben de meeste mensen thuis geen behoefte aan krachtstroom, omdat alle huishoudelijke apparaten werken op 230V.

Kan ik zien of ik een 3-fasenaansluting of krachtstroom heb?

In de meterkast wordt altijd aangegeven of er een 1 of 3-fasenaansluiting is. In het geval van een 3-fasenaansluiting staat er namelijk 3 x 230V op de meterkast. Als er een krachtstroom aansluiting is dan staat er 400V. En dan is er ook automatisch een 3-fasenaansluiting.

Wat kost omzetten naar 3 fasen aansluiting?

De kosten voor een 3 fase aansluiting kunnen behoorlijk verschillen per leverancier en per situatie. Over het algemeen kunt u rekenen op een bedrag tussen de €1.000 en €2.000. Deze kosten zijn voor de aansluiting van de nieuwe kabels en het vervangen van de meterkast. Daarnaast betaalt u maandelijks een hoger vastrecht dan bij een 1 fase aansluiting. Vaak kunt u bij uw leverancier ook een offerte opvragen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Het is verstandig om bij meerdere energieleveranciers een offerte op te vragen, zodat u de prijzen goed kunt vergelijken.

Heb ik een 3 fasen aansluiting nodig?
Heb je momenteel een enkelfasige aansluiting thuis? Als al je apparatuur probleemloos functioneert zonder dat de zekeringen doorslaan, is dit toereikend. Overweeg je echter zwaardere apparatuur aan te schaffen, dan is het aan te raden om over te stappen op een driefasige aansluiting. Dit geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van een inductiekookplaat, een omvangrijk zonnesysteem of een warmtepomp.\nBovendien is het bij de aanschaf van een elektrische auto en de installatie van een laadpaal raadzaam om je aansluiting te verzwaren. Hierdoor kan je auto tot drie keer sneller opladen, wat een significant verschil maakt: van 5 tot 15 uur laadtijd.

Heb je momenteel een enkelfasige aansluiting thuis? Als al je apparatuur probleemloos functioneert zonder dat de zekeringen doorslaan, is dit toereikend. Overweeg je echter zwaardere apparatuur aan te schaffen, dan is het aan te raden om over te stappen op een driefasige aansluiting. Dit geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van een inductiekookplaat, een omvangrijk zonnesysteem of een warmtepomp.

Bovendien is het bij de aanschaf van een elektrische auto en de installatie van een laadpaal raadzaam om je aansluiting te verzwaren. Hierdoor kan je auto tot drie keer sneller opladen, wat een significant verschil maakt: van 5 tot 15 uur laadtijd.
Wij adviseren u vrijblijvend over de 3 fase laadpaal aansluiten meterkast. Overigens kunnen wij ook een jacuzzi 3 fase aansluiten.

Heeft u een vraag over het een 3 fase aansluiting?

Neem contact op met een installateur

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Interessante 3 fase blogs

3 Fase kookgroep aansluiten blog

3 Fase kookgroep aansluiten

Er zijn tegenwoordig steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om elektrisch te gaan…

elektricien louwmans Verder lezen

3 Fase groepenkast met kookgroep blog

3 Fase groepenkast met kookgroep

Als u op zoek bent naar een efficiënte en veilige manier om de elektrische stroom in uw huis…

elektricien louwmans Verder lezen

3 Fase aansluiting aanvragen blog

3 Fase aansluiting aanvragen

Heeft u plannen om een grote elektrische installatie te plaatsen in uw huis of bedrijfspand? Dan…

elektricien louwmans Verder lezen

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button