ClickCease

3 Fase aansluiting

Een 3 fase aansluiting nodig? Neem vandaag nog contact op met onze elektriciens!

elektricien louwmans Voorbereidingen voor netbeheerder

elektricien louwmans Meterkast aanpassen naar 3 fase

elektricien louwmans 4 Polige hoofdschakelaar plaatsen

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans
elektricien louwmans

3 Fase aansluiting aanvragen

Als u hebt besloten dat een 3-fasen aansluiting de juiste keuze is voor uw behoeften, wilt u natuurlijk weten hoe u deze kunt aanvragen. Gelukkig is het aanvragen van een 3-fase aansluiting over het algemeen een eenvoudig proces. Als u een nieuwe elektriciteitsaansluiting wilt aanvragen, uw bestaande aansluiting wilt wijzigen of zelfs wilt laten verwijderen, kunt u dit gemakkelijk online regelen.

U kunt de benodigde formulieren invullen en de nodige informatie verstrekken via een online aanvraagformulier. Op die manier kunt u de gewenste wijzigingen of aanvragen doorgeven en wordt het proces efficiënt afgehandeld.

Stap 1: Dien uw aanvraag online in
Om uw aanvraag in te dienen, kunt u gebruik maken van de online diensten van de netbeheerder in uw regio. De eerste stap is om contact op te nemen en de benodigde informatie te verstrekken. Hierbij gaat het om adresgegevens en contactgegevens, de specifieke aansluitingen die u wenst en de vereiste capaciteit van deze aansluitingen.

Tot slot kunt u aangeven in welke week u bij voorkeur de werkzaamheden wilt laten uitvoeren. Door deze gegevens op de juiste manier in te dienen, kan de netbeheerder efficiënt uw aanvraag verwerken en de nodige stappen ondernemen.

Na het maken van een afspraak bij de netbeheerder moet en elektricien in de meterkast voorbereidingen treffen voor de 3 fase aansluiting. Een netbeheerder kan dit niet voor u doen, dit moet door ons gerealiseerd worden.

Stap 2: Overeenkomst bevestigen
Nadat uw aanvraag is verwerkt, krijgt u een offerte en een aansluitingsovereenkomst. Deze documenten bevatten alle relevante informatie met betrekking tot uw aansluiting, inclusief uw rechten, plichten en verantwoordelijkheden. Voor aansluitingen met een lager vermogen, zoals de meeste residentiële woningen, is het algemene aansluitingsreglement van toepassing. Indien u echter een hoger vermogen nodig heeft, bijvoorbeeld voor het installeren van een laadpunt voor uw elektrische auto, ontvangt u van een aansluitingscontract dat specifiek is voor die aansluiting.
Stap 3: Plan een afspraak in

Onze ervaren elektriciens van Louwmans zorgen voor de aansluiting van de bekabeling in uw woning op het elektriciteitsnet. Daarnaast installeren ze ook een meterkast, zodat u veilig en efficiënt gebruik kunt maken van uw elektrische installatie. U kunt ook kiezen voor een elektriciteitsmeter om de maandelijkse kosten in de gaten te houden. Wij zorgen ervoor dat de aansluiting professioneel en volgens de geldende normen wordt uitgevoerd, zodat u zonder zorgen kunt genieten van een goed functionerend elektriciteitssysteem in uw woning.

Wat is een 3 fase aansluiting?

Een 3-fasen aansluiting wordt vaak gebruikt in situaties waarin u een hogere elektrische belasting nodig heeft, zoals bij grote bedrijfspanden en het opladen van elektrische voertuigen. Heeft u een klein huishouden? De meeste huishoudelijke apparaten hebben genoeg aan een 1 fase aansluiting. Dit is voldoende voor alle aangesloten apparaten.

Met een 3-fasen aansluiting heeft uw huis een groter vermogen, waardoor u meer zwaardere apparaten kunt aansluiten, zoals een elektrische kookplaat, keramische kookplaat, sauna, warmtepomp, elektrische apparaten en andere zware machines zoals een jacuzzi. Ook voor een klein aantal zonnepanelen is dit nodig.

U kunt controleren of u al een 3-fase aansluiting heeft door naar uw elektriciteitsmeter in de meterkast te kijken. Als er een 3-fase groepenkast aanwezig is en er staat 3×220/230 V of 380/400V op uw meter, dan beschikt u over een 3-fase aansluiting. U zult ook vier draden uit de onderkant van de 3 fase groepenkast zien komen. Als u niet zeker bent, neem dan even contact met ons op. Wij kunnen dit voor u controleren.

Dus heeft u een hoger energieverbruik? Dan heeft u meer stroom nodig, dat ook wel krachtstroom genoemd word. Hier is meer voor nodig dan een standaard huisaansluiting.

elektricien louwmans
Uw lokale elektricien

3 fase aansluiting voor de meterkast

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een 3-fase aansluiting te gebruiken om aan hun groeiende behoefte aan meer elektrisch vermogen in huis te voldoen. Of u nu een krachtig kooktoestel wilt installeren, uw elektrische auto wilt opladen, een jacuzzi of sauna heeft of andere zware apparaten wilt gebruiken, een 3 fase aansluiting biedt u de capaciteit en flexibiliteit die u nodig heeft. Zo kunt u de nodige elektriciteit verbruiken. De ervaren elektriciens van Louwmans kunnen uw 3 fasen aansluiting probleemloos regelen en zorgen voor een veilige en efficiënte elektrische installatie. Maar wat houdt een 3 fase aansluiting precies in? Wanneer heeft u deze nodig en hoe kunt u deze aanvragen?

Heb je 1 fase of een 3 fase aansluiting nodig?

Bij het maken van uw keuze tussen een 1-fase of 3-fasen aansluiting is het belangrijk om te kijken naar uw specifieke behoeften en het elektrisch vermogen dat u nodig heeft. Hoeveel elektriciteit verbruikt u? Een 1-fase aansluiting is over het algemeen voldoende voor normaal gebruik in uw woning of een klein bedrijf. Denk hierbij aan zaken zoals verlichting, huishoudelijke apparaten en elektronica. Een nieuwe aansluiting is dan niet nodig, zelfs als alle aangesloten apparaten tegelijkertijd aanstaan.

Als u echter van plan bent om veel zware apparatuur te gebruiken, zoals een inductiekookplaat, elektrische oven, warmtepomp of een snellader voor uw elektrische auto, dan is een 3-fase aansluiting een betere keuze. Met een 3-fase aansluiting beschikt u over meer vermogen, waardoor u meerdere zware apparaten tegelijk kunt gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of veiligheid van uw elektrische installatie. Deze nieuwe aansluiting is dus ideaal als u een groter vermogen of krachtstroom nodig heeft.

Een 3-fasen aansluiting bestaat uit drie kabels, ook wel fases genoemd. Deze wordt gebruikt wanneer er sprake is van een hoog energieverbruik, bijvoorbeeld bij een inductiekookplaat met meerdere pitten, een grote oven, een jacuzzi, een sauna, een elektrische warmtepomp, een oplaadpunt voor een elektrische auto, of andere apparaten die veel stroom vereisen. Hier zijn nu eenmaal grotere aansluitingen voor nodig.

Onze gecertificeerde elektricien kan samen met u kijken wat bij uw huidige situatie past.

1 fase of 3 fase
1 fase of 3 fase
1 fase of 3 fase

Veel huishoudelijke apparatuur? Kies dan voor een 3 fase aansluiting!

Een 3-fasen aansluiting kan niet alleen handig zijn in uw drukke huishouden met veel apparaten, maar ook in andere situaties. Als u bijvoorbeeld van plan bent om zware apparaten zoals een inductiekookplaat, zonnepanelen of een warmtepomp te gebruiken, is een 3-fasen aansluiting een goede keuze. Het zorgt ervoor dat u deze apparaten optimaal kunt benutten en ze zonder problemen kunt gebruiken.

Daarnaast is een 3-fase aansluiting ook aan te raden als u tegelijkertijd apparaten met een hoog energieverbruik wilt gebruiken, zoals elektrische kookplaten, een grote oven of een bubbelbad. Het geeft u de benodigde capaciteit en zorgt ervoor dat u deze apparaten zonder problemen kunt gebruiken. Ook als u een elektrische auto hebt en een laadpaal wilt installeren, is dit type aansluiting een goede keuze. Hiermee laadt u uw auto namelijk drie keer sneller op, wat het verschil kan maken tussen 5 en 15 uur wachten. Zo bent u altijd snel klaar om op pad te gaan.

Heeft u een vraag over het een 3 fase aansluiting?

Neem contact op met een installateur

Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Interessante 3 fase blogs

3 Fase kookgroep aansluiten blog

3 Fase kookgroep aansluiten

Er zijn tegenwoordig steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om elektrisch te gaan…

elektricien louwmans Verder lezen

3 Fase groepenkast met kookgroep blog

3 Fase groepenkast met kookgroep

Als u op zoek bent naar een efficiënte en veilige manier om de elektrische stroom in uw huis…

elektricien louwmans Verder lezen

3 Fase aansluiting aanvragen blog

3 Fase aansluiting aanvragen

Heeft u plannen om een grote elektrische installatie te plaatsen in uw huis of bedrijfspand? Dan…

elektricien louwmans Verder lezen

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw 3 fase aansluiting

3 Fase aansluitingen
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Max. bestandsgrootte: 4 GB.
Call Now Button