ClickCease

Aansluiting inductie kookplaat

Bij Elektricien Louwmans begrijpen we het belang van een correcte en veilige aansluiting van uw inductie kookplaat. Inductie koken biedt tal van voordelen, maar vereist een specifieke aanpak bij het aansluiten. Onze erkende elektriciens hebben de expertise om elke inductiekookplaat, van standaardmodellen tot die met flexibele kookzones, veilig en efficiënt aan te sluiten.

Wat is een inductie kookplaat?

Een inductie kookplaat is een type elektrische kookplaat dat gebruikmaakt van een elektromagnetisch veld om pannen te verhitten. In tegenstelling tot traditionele elektrische kookplaten of keramische kookplaten is een groot voordeel van een inductie kookplaat aansluiten dat je relatief weinig stroom verbruikt tijdens het koken. Dit merk je in de kosten die je voor je energierekening betaalt.

Inductiekookplaat aansluiten

Een inductie kookplaat aansluiten is cruciaal voor de werking en veiligheid. Een inductiekookplaat kan een hoge aansluitwaarde hebben, wat betekent dat het aangesloten moet worden op een speciaal stopcontact, zoals een Perilex stopcontact, of op een aparte groep in de meterkast. De aansluiting kan variëren afhankelijk van of de kookplaat een 1 fase, 2 fasen of 3 fasen aansluiting nodig heeft.

Perilex stopcontact en stekker

Voor de meeste inductie kookplaten is een Perilex stopcontact noodzakelijk, vooral als de kookplaat een hoog vermogen vereist. Een Perilex stopcontact en stekker zorgen voor een veilige en geschikte aansluiting voor de hoge aansluitwaarde van inductiekookplaten. Bij Elektricien Louwmans zorgen we ervoor dat uw Perilex aansluiting correct en veilig wordt geïnstalleerd.

Fase aansluiting en vermogen

Bij het aansluiten van een inductiekookplaat is het belangrijk om rekening te houden met de fase aansluiting. Een 1 fase inductiekookplaat kan vaak worden aangesloten op 220 volt stopcontact, maar voor kookplaten met een hoger vermogen, zoals die met meerdere kookzones of flexibele kookzones, kan een 2 fasen of 3 fasen aansluiting nodig zijn. Deze vereisen vaak aanpassingen in de meterkast en het gebruik van een Perilex stekker. stroom verbruikt

Elektricien nodig voor aansluiting

Voor de installatie van een inductiekookplaat of keramische kookplaat is het vaak nodig om een erkend elektricien in te schakelen. Elektricien Louwmans biedt professionele installatiediensten voor alle soorten inductiekookplaten. Onze ervaren installateurs zorgen ervoor dat uw kookplaat correct en veilig wordt aangesloten, waarbij rekening wordt gehouden met de maximale aansluitwaarde en het benodigde vermogen.

Aanpassingen in de meterkast

Afhankelijk van het type en het vermogen van uw inductiekookplaat, kunnen aanpassingen in de meterkast nodig zijn. Dit kan variëren van het toevoegen van een extra groep tot het aanleggen van een speciale kookgroep. Bij Elektricien Louwmans beoordelen we uw huidige elektrische installatie en voeren we de nodige aanpassingen uit om uw inductiekookplaat veilig te kunnen gebruiken.

Aansluiting inductie

De aansluiting van een inductie kookplaat vereist specifieke kennis en vaardigheden, vooral als het gaat om de elektrische aansluiting en het maximale vermogen dat uw huis kan leveren. Wilt u een erkend installateur inschakelen om uw kookplaat aan te sluiten? Bij Elektricien Louwmans staan we klaar om u te helpen bij elke stap, van het kiezen van de juiste inductiekookplaat tot de professionele installatie ervan. Ons team zorgt ervoor dat uw inductiekookplaat niet alleen efficiënt functioneert, maar ook geheel voldoet aan de veiligheidsnormen. Of u nu overstapt van gas naar inductie of uw bestaande inductiesysteem wilt upgraden, wij bieden deskundig advies en zorgen voor een naadloze installatie, afgestemd op uw specifieke behoeften en de mogelijkheden van uw keuken. Met Elektricien Louwmans kiest u voor zorgeloos en veilig koken op inductie.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw inductie kookplaat

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button