ClickCease

Laat je aardlekschakelaar vervangen door elektricien Louwmans

24/7 Direct spoedhulp bij stroomstoring
Geen extra kosten
Scherpe offerte
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Storing melden? Neem nu contact op!

Aardlekschakelaar vervangen
Aardlekschakelaar vervangen

Een aardlekschakelaar is er voor de veiligheid. Als je een gevoelige aardlekschakelaar hebt, zal deze snel afslaan als je verschillende zware elektrische apparaten tegelijk gebruikt. Wanneer je aardlekschakelaar te gevoelig is of kapot is gegaan, dien je hem te vervangen. Elektricien Louwmans helpt je graag op weg. We delen graag het stappenplan zodat je het zelf kunt doen, maar je kunt ook contact met ons opnemen voor deskundig advies.

Soorten aardlekschakelaars

Als je een aardlekschakelaar hebt die 2-polig is, dan kunnen er maximaal vier groepen op aangesloten worden. Dit is een aardlekschakelaar die past bij een 1-fase groepenkast. Op een 4-polige schakelaar zitten acht groepen. Deze kun je gebruiken op een 3-fasenaansluiting. De groepen dienen altijd eerlijk verdeeld te worden over de aardlekschakelaars. Een nieuwe groep dient achter de aardlekschakelaar gemonteerd te worden.

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Tips van elektricien Louwmans voor het aardlekschakelaar vervangen

  • Er zit een testknop op de aardlekschakelaar. Om te testen of je schakelaar nog niet vervangen hoeft te worden kun je deze regelmatig gebruiken.
    Als je een installatieautomaat gebruikt op een aardlekschakelaar aansluiting, dan gebruik je 4mm2 installatiedraad. Als je de aardlekschakelaar aansluit op de hoofdschakelaar, dan dien je 6mm2 installatiedraad te gebruiken.
  • Een aardlekschakelaar en aardlekautomaat zijn in wezen hetzelfde, maar de automaat heeft een geïntegreerde zekeringsautomaat. Deze zorgt ervoor dat bij een probleem niet alle groepen uitvallen, maar alleen de groepen waardoor het probleem is veroorzaakt.
  • Ga je je aardlekschakelaar vervangen? Dan hoef je de plek in de groepenkast niet te veranderen. Je moet echter wel voldoende ruimte in de meterkast hebben. Een 2-polige schakelaar heeft een breedte van 2 modules, oftewel 36 millimeter. Bij een 4-polige schakelaar is dit het dubbele.

De aardlekschakelaar vervangen en aansluiten in stappen

Alvorens een van onze elektriciens de aardlekschakelaar vervangt, dient de oude aardlekschakelaar weg te zijn. Voor de nieuwe aardlekschakelaar gebruiken we de volgende benodigdheden: installatiedraad, aardlekschakelaar, schroevendraaier en momentschroevendraaier.

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Aardlekschakelaar vervangen

Hoe gaat elektricien Louwmans te werk?

Lees het in het onderstaande stappenplan. Ook handig als je het zelf wilt doen!

Stap 1

Schakel de stroom uit. Dit doe je door de hoofdschakelaar van de meterkast om te zetten.

Stap 2

Kijk waar plek is voor de aardlekschakelaar door het deksel van de groepenkast te halen.

Stap 3

Sluit de kabels aan op de kabelverdeelblokjes. Hierbij moeten de blauwe en zwarte draad in de juiste ingang gestoken worden. Draai ze niet te strak aan.

Stap 4

De bekabeling kan nu aangesloten worden op de onderkant van de aardlekschakelaar. De draden dienen hierbij in de juiste gaten gestoken te worden, en de schroeven moeten handvast gedraaid worden. De afgaande bekabeling gaat altijd naar boven.

Stap 5

Check of de gele DIN-rail lip aan de achterkant van de aardlekschakelaar is opgetrokken. Je kunt hem er ook zelf uit trekken. De bedrading druk je in één keer achter de DIN-rail en daarna druk je het gele lipje naar beneden. De aardlekschakelaar is nu aansgesloten.

Stap 6

Draai de schroeven vast met de momentschroevendraaier.

Stap 7

Verwijder de 2 afdekstroken van het deksel van de groepenkast. Deze zit op de plek waar de aardlekschakelaar zit. Daarna kun je het deksel weer vastzetten.

Stap 8

Codeer de aardlekschakelaars met stickers.

Stap 9

Zet de stroom weer aan.

Laat je aardlekschakelaar vervangen door één van onze elektriciens

Een aardlekschakelaar is best een lastig klusje. Als je het zelf niet aandurft, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Bij elektricien Louwmans helpen we graag.

Uw elektricien

Professionele monteurs

Uw lokale elektricien

Professionele elektricien

24/7 Service

Onze storingsdienst is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar om u te helpen. Neem direct contact met ons op wanneer u een stroomstoring heeft.

Veiligheid op de eerste plaats
24/7 direct hulp bij stroomstoring
Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
20 jaar ervaring

Heeft u een andere storing of een vraag?

Neem contact op met een installateur

Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Stopcontacten
Aardlekschakelaars
Groepenkast uitbreiden
Buitenverlichtingen aanleggen
Stroomstoringen oplossen

Lampen installeren
Perilex aansluitingen
Renovatie van elektra
Schakelaars en bekabelingen
Meterkast vervangen

Elektra problemen
Elektronische installatie
Elektra voor nieuwbouw
24/7 direct spoedhulp
Overige diensten

Call Now Button