ClickCease

Een dubbel stopcontact aansluiten

Het aansluiten van een dubbel stopcontact in uw huis kan erg handig zijn voor het aansluiten van meerdere elektrische apparaten en andere huishoudelijke apparaten. De afgelopen jaren hebben we steeds meer apparaten gekregen, het is dan ook logisch dat steeds meer mensen een dubbele aansluiting willen. Met dubbele stopcontacten, kunnen twee afzonderlijke apparaten worden aangesloten. Dit is vooral handig als u beperkt bent in het aantal nieuwe beschikbare stopcontacten in uw huis of kantoor.

Zelf een dubbel stopcontact aansluiten

Het installeren van een dubbel stopcontact kan een eenvoudige doe-het-zelf klus zijn. Echter is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat je doet. Voordat u dit zelf probeert, is het belangrijk om de elektrische veiligheidsvoorschriften in uw omgeving te kennen en te weten hoe u veilig met elektrische bedrading kunt werken. Twijfel je ergens over, schakel dan altijd e hulp in van en elektricien. Je wilt immers niet dat er iets verkeerd wordt aangesloten.

De voordelen van een dubbel stopcontact

Er zijn veel voordelen van een dubbel stopcontact aansluiting. Het is een makkelijke manier om meer capaciteit te hebben voor je apparatuur in huis. Uiteraard is het wel belangrijk dat je groepenkast genoeg capaciteit heeft om alle apparatuur van stroom te voorzien. Wij hebben een aantal van de belangrijkste voordelen op een rij gezet!

Onderstaand een aantal belangrijke voordelen:

Meer capaciteit
Eenvoudige klus
Functioneel
Vrijblijvend advies

De stroom afsluiten

Om met de aansluiting te beginnen, sluit u de stroom af van het circuit waaraan u gaat werken door de bijbehorende groepen uit te schakelen. Dit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je veilig te werk kunt gaan. Verwijder vervolgens voorzichtig alle bestaande losse stopcontacten uit de muur, zodat ze niet langer verbonden zijn met de stroomdraad.

Bevestig vervolgens een nieuwe stopcontactdoos, in of op de muur waar u uw dubbele aansluiting wilt hebben. Zorg dat je een stopcontact hebt van hoge kwaliteit, en maak deze stevig aan de muur worden bevestigd met geschikte de benodigde materialen.

Dubbel stopcontact

De draden aansluiten op het stopcontact

Van hieruit kunt u nu de draden aansluiten op uw stopcontact. De draden moeten aan beide kanten worden aangesloten. Aarding gebeurt meestal met koperdraden die aan beide zijden van het dubbele stopcontact worden bevestigd. Controleer of alle aansluitingen goed vastzitten voordat u de stroom weer op het circuit aansluit, en test vervolgens of alles goed werkt.

Het installeren van een dubbel stopcontact kan op het eerste gezicht een moeilijke klus lijken, maar na het volgen van deze eenvoudige stappen kan het gemakkelijk een project worden voor iedereen die over basiskennis beschikt van elektrische bedrading. Als u niet zeker bent of zich onveilig voelt, kunt u natuurlijk altijd het beste een ervaren elektricien bellen voor professionele hulp.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw dubbele stopcontact

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button