ClickCease

Elektra renoveren

De elektra laten renoveren? Wij zorgen ervoor dat alles veilig en zorgvuldig van A tot Z wordt aangesloten.

elektricien louwmans Extra groep aanleggen

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans 8 Jaar garantie

elektricien louwmans Ervaren monteurs

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Elektra renoveren?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

elektricien louwmans Aansluiten van inductiekookplaten

elektricien louwmans Installatie van perilex aansluitingen

elektricien louwmans Kookgroep aansluitingen

elektricien louwmans Aanleggen van krachtstroom

elektricien louwmans Vervangen van aardlekschakelaars

elektricien louwmansAansluiten van zonnepanelen

elektricien louwmans Installatie van laadpalen

elektricien louwmans Vervangen van meterkasten

elektricien louwmans 1 Fase naar 3 fase aansluiting

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

elektricien louwmans Groepenkast samenstellen

Moet de elektra vervangen worden?

Als uw woning al wat ouder is en er oude stroomkabels door de woning lopen, kan het verstandig zijn om de elektra te renoveren. Door de jaren heen kunnen elektriciteitskabels slijten, waardoor de binnenzijde van de oude bedrading steeds verder bloot komt te liggen. Dit verhoogt het risico dat de binnenzijde van de ene kabel in aanraking komt met de binnenzijde van een andere kabel, wat kan leiden tot kortsluiting en brand in huis. Het gevolg van slechte bekabeling hiervan is dat de stroom in huis uitvalt. Helaas is het vaak niet eenvoudig om een kortsluiting te verhelpen. Klussen, vooral als het om elektra renoveren gaat, kunnen voor de één een hobby zijn, maar voor de ander een ware hel. Toch ontkomt u er soms simpelweg niet aan. Bij de huidige nieuwbouwwoningen hoeft u zich geen zorgen te maken, maar als u bijvoorbeeld in een oud huis woont met oude bedrading, is het hoog tijd om de huidige elektra te laten renoveren door een erkende installateur. Een goede voorbereiding is daarbij erg belangrijk. Dus wilt u elektra aanleggen of renoveren? En wilt u weten hoe u dit aanpakt? Elektricien Louwmans geeft u graag informatie en tips.

elektra renoveren
Stopcontact doorlussen

Oude elektra laten renoveren

Wilt u elektra aanleggen of de elektra in uw woning renoveren? Er zijn verschillende manieren waarop dit kan worden gedaan. Een belangrijk onderdeel van de renovatie is uw meterkast, die het centrale punt van alle elektra in uw huis is. Veel oudere huizen hebben nog een verouderde stoppenkast die aan vervanging toe is. Het renoveren van een oude stoppenkast is geen eenvoudige klus en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan, zoals kleine schokjes van de stroom of brand. Laat daarom de elektra installatie en de elektra aansluiten door een ervaren elektricien.

Na verloop van tijd kan er slijtage optreden in uw meterkast, wat kan leiden tot stroomstoringen. Het vervangen van een stop is vaak niet voldoende om dit probleem op te lossen. Daarom kunnen onze elektriciens uw meterkast renoveren. Ze kunnen de meterkast uitbreiden met extra groepen en de bestaande groepen vervangen door nieuwe groepen. Op deze manier kunnen stroomstoringen en kortsluitingen zoveel mogelijk worden voorkomen.

Wanneer is elektra renoveren nodig?

Uw elektrische systeem in goede staat houden is van groot belang om de veiligheid en betrouwbaarheid in uw woning te waarborgen. Er zijn verschillende situaties waarin het nodig kan zijn om elektra te renoveren.

Verouderde Bedrading:
Als uw woning ouder is en nog steeds gebruikmaakt van een buis- en draadsysteem, of aluminium bedrading, is het sterk aanbevolen om een elektrische renovatie uit te voeren. Deze soorten bedrading kunnen gevaarlijk zijn en mogelijk niet geschikt voor moderne elektrische belastingen. Door uw bedrading te vernieuwen, kunt u de veiligheid van uw huis verbeteren en de kans op elektrische storingen verminderen.
Frequente Stroomuitval:
Als u merkt dat u vaak te maken hebt met stroomuitval, kan dit duiden op problemen met uw elektrische systeem. Het kan zijn dat uw zekeringen steeds doorslaan of dat uw stopcontacten overbelast raken. Dit kan wijzen op verouderde bedrading of een overbelasting van uw elektrisch systeem. Een renovatie kan deze problemen aanpakken en de stabiliteit van uw elektrische systeem verbeteren. Op die manier kunt u genieten van een betrouwbare stroomvoorziening.
Niet-Conforme Elektrische Installatie:

Als uw elektrische installatie niet voldoet aan de huidige veiligheidsnormen en regelgeving, is het belangrijk om deze te laten renoveren. Dit kan voorkomen als u een oud huis heeft gekocht of als uw woning nooit een elektrische upgrade heeft gehad. Onze professionele elektricien kan uw elektrische systeem up-to-date brengen en zorgen voor een veilige en conforme installatie.

Brandgevaarlijke Situaties:

Als u merkt dat er verbrande geuren uit uw stopcontacten komen, dat de schakelaars warm aanvoelen of dat er vonken verschijnen wanneer u de stekker in een stopcontact steekt, is het absoluut noodzakelijk om uw elektra te renoveren. Deze situaties kunnen wijzen op gevaarlijke elektrische problemen en moeten onmiddellijk worden aangepakt om ernstige schade of zelfs brandgevaar te voorkomen.

Neem geen risico’s en schakel onmiddellijk een professionele elektricien in om uw elektrische systeem grondig te inspecteren en de nodige renovaties uit te voeren. Uw veiligheid en die van uw woning zijn van het grootste belang. Wilt u uw elektra renoveren of weet u niet zeker of het nodig is? Laat u dan adviseren door elektricien Louwmans. Neem contact op voor meer informatie. Wij staan 24/7 voor u klaar en helpen u graag verder!

elektra renovatie

Uw elektra laten renoveren door onze specialisten

Voordat u begint met de renovatie van de elektra, moet u een beeld hebben van hoe de bedrading van de elektra installatie in uw huis loopt. In een normale woning bestaat de elektra installatie uit drie grote onderdelen. Ten eerste is er uw groepenkast in de meterkast, die als centraal punt fungeert. Vanuit de groepenkast loopt de bedrading door uw huis naar de stopcontacten en lichtpunten. Wij kunnen u helpen met nieuwe elektra, ook als u een nieuw stopcontact nodig heeft of uw gehele woning toekomstbestendig wilt maken.

Tijdens de renovatie kunnen onze elektriciens er ook voor zorgen dat uw meterkast voldoet aan de laatste richtlijnen voor elektra in huis. Daarnaast kunnen ze een extra groep of nieuwe groep toevoegen om overbelasting te voorkomen, of stroomdraden vervangen die verouderd zijn. Dit is met name belangrijk als u apparaten heeft die veel stroom verbruiken en een aansluiting op krachtstroom nodig hebben. Op deze manier kunnen we de elektriciteit en de spanning goed verdelen over de apparatuur.

Veelgestelde vragen over het renoveren van uw huidige elektra.

Staat je vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

Bel 085-0190035

Hoeveel kost het om elektriciteit te vernieuwen?

Als u uw elektriciteitsvoorziening volledig wilt vernieuwen, moet u onder andere de elektriciteitskast vervangen, nieuwe elektra aanleggen en schakelaars en stopcontacten plaatsen. Deze taken zullen al snel leiden tot een kostenplaatje van €5.000 tot €10.000 voor een gemiddeld huis in Nederland. Dit is uiteraard heel erg afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u een gerichte offerte, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kan ik zelf de elektra renovatie uitvoeren?

Het upgraden van de elektriciteit in uw huis hoeft niet veel tijd te kosten en kan zonder veel rommel. U bepaalt hoe uitgebreid de upgrade wordt, maar er zijn altijd enkele punten die moeten worden aangepakt: de zekeringkast, het vervangen van draden en leidingen, en het plaatsen van nieuwe stopcontacten.

Wat kost het om het gehele elektriciteitswerk te laten doen? Als uw een beetje handig bent dan kunt u zelf een deel van het werk doet, om de kosten te verlagen. Van de huidige elektra kun u misschien al stopcontacten en schakelaars vervangen, leidingen blootleggen en misschien zelfs al aan de zekeringkast werken. Dan kunt u voor de resterende werkzaamheden een professional inschakelen en op die manier bespaart u op de arbeidskosten van de vakman. Maar let wel op dat een verzekering soms niet vergoed als er problemen zijn in installaties die niet professioneel zijn aangelegd.

Hoe lang gaat de bekabeling mee?

Normaal gesproken gaat bekabeling 30 tot 50 jaar mee, maar bepaalde omstandigheden kunnen dit aanzienlijk verkorten. Denk aan blootstelling aan UV-licht en extreme temperaturen. Kabels op het dak zijn extra kwetsbaar omdat ze hieraan worden blootgesteld. Het resultaat? Een levensduur van slechts 10 tot 20 jaar. Meer informatie over goede toekomstbestendige elektra? Bel ons gerust met al uw vragen.

Heeft u een vraag over het renoveren van elektra?

Neem contact op met een installateur

Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

→ Onze monteur legt het uit!

Trustoo Elektricien Louwmans
Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Interessante elektra renovatie blogs

BLOG 1 Fase of 3 fase, welke aansluiting heb je nodig blog

1 Fase of 3 fase, welke aansluiting heb je nodig?

We krijgen tegenwoordig steeds vaker de vraag, heb je een 1 fase of 3 fase aansluiting nodig…

elektricien louwmans Verder lezen

BLOG Overstappen van gas naar elektrisch blog

Overstappen van gas naar elektrisch

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die verstappen van gas naar elektra. Zowel koken, als…

elektricien louwmans Verder lezen

BLOG Stoppenkast vervangen voor een nieuwe meterkast blog

Stoppenkast vervangen voor een nieuwe meterkast

Als u een wat ouder huis heeft, dan kan het zijn dat u nog een stoppenkast heeft in plaats van een…

elektricien louwmans Verder lezen

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

U ontvangt direct de beste offerte.

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans

  Herman helpt u verder

  Wij zijn 24/7 bereikbaar
  Gecertificeerde specialisten
  Inclusief goede garanties
  Alle elektra werkzaamheden
  Ruim 15 jaar ervaring
  Altijd een prijsindicatie vooraf
  Call Now Button