ClickCease

Energie besparen in huis

In dit artikel bespreken we hoe u energie kunt besparen in huis. Door gebruik te maken van slimme technologieën en kleine aanpassingen, zoals LED-verlichting, slimme thermostaten, energiezuinige apparaten, het isoleren van uw huis en het plaatsen van dubbel glas, kunt u niet alleen energie besparen in huis, maar ook flink wat geld besparen en bijdragen aan een beter milieu. Dus, wilt u energie besparen? Lees dan snel verder en ontdek hoe u uw energieverbruik in huis kunt verminderen!

Energiezuinige verlichting: LED-verlichting

Als u energie wilt besparen in huis, kunt u een LED-lamp gebruiken. Traditionele gloeilampen verbruiken namelijk veel meer energie dan led lampen. Daarnaast gaat een LED-lamp ook nog eens veel langer mee, waardoor u op de lange termijn flink wat geld kunt besparen. Het verschil in energieverbruik tussen een gloeilamp en LED-verlichting is enorm. Zo verbruikt een gloeilamp van 60 watt per 1000 branduren ongeveer 60 kWh, terwijl een LED-lamp van 7 watt bij dezelfde branduren slechts 7 kWh verbruikt. Dit betekent een verschil van maar liefst 53 kWh, wat zich vertaalt in een flinke besparing op uw energierekening. Op deze manier kunt u eenvoudig energie besparen.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een geweldige manier om energie te besparen in uw huis. Het apparaat leert namelijk uw leefgewoonten kennen en past het energieverbruik hierop aan. Stel dat u bijvoorbeeld elke dag om 8 uur ’s ochtends de deur uit gaat, dan zorgt de slimme thermostaat ervoor dat de verwarming lager gaat zodra u de deur uit bent.

Zo kunt u eenvoudig energie besparen Bovendien kunt u de thermostaat ook op afstand bedienen, zodat u altijd de temperatuur kunt aanpassen aan uw behoeften. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u later thuis komt dan gepland. Een slimme thermostaat kan uw energieverbruik ook inzichtelijk maken. De meeste slimme thermostaten hebben namelijk een app waarop u kunt zien hoeveel stroom verbruikt word en waar u eventueel kunt besparen. Zo kunt u energiezuinig wonen.

Energie besparen met een slimme thermostaat

Energie verbruik aanpassen
Automatisch verwarmen
Op afstand bedienen
Op basis van leefgewoonten
Inzicht in verbruik
Duurzaam

Energiezuinige apparaten – apparaten op stand by

Bij het kopen van nieuwe huishoudelijke apparaten is het belangrijk om te letten op het energielabel, omdat moderne apparaten veel energiezuiniger zijn dan hun voorgangers. Het energielabel geeft aan hoeveel energie het apparaat verbruikt en hoe hoger de klasse (A, A+, A++, A+++), hoe minder energie het apparaat verbruikt. Als u al apparaten heeft die veel energie verbruiken, zoals energieslurpende airco’s, kunt u ervoor kiezen om deze te vervangen door energiezuinige varianten, zoals een slimme airco, wasmachine, koelkast, vaatwasser, nieuwe lamp of waterbesparende douchekop. Dit kan op de lange termijn flink wat energie besparen en dus geld opleveren. Voorkom sluipverbruik. U kunt de apparaten op stand by zetten wanneer u er geen gebruik van maakt. Maak dus slim gebruik van uw apparaten, en zet ze bijvoorbeeld uit als u gaat slapen. Dit is een van de makkelijkste manieren om te besparen op uw energierekening. U moet slim omgaan met deze dingen om energie te besparen. Zo kunt u tientallen euro’s besparen.

Huis isoleren

De isolatie van uw huis is een effectieve manier om energie te besparen en de warmte beter binnen te houden. Door de vloer, muren en dak goed te isoleren, voorkomt u dat er warmte verloren gaat en hoeft u minder te stoken. Vooral dakisolatie is een goede investering omdat warme lucht opstijgt en via het dak kan ontsnappen. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren, zoals via binnen- of buitenisolatie of via de zoldervloer. Ook het aanbrengen van spouwmuurisolatie bij oudere woningen kan flink wat energie besparen. Daarnaast is isolerend glas een efficiënte manier om op energiekosten te besparen. Wanneer u de isolering slim gebruik, kunt u besparen op uw energierekening.

Energie besparen thuis

Dubbel glas

Dubbel glas is een cruciale factor bij het isoleren van uw huis. Het isoleert namelijk veel beter dan enkel glas, waardoor de warmte binnen blijft en de kou buiten. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Dit soort glas is wel duurder dan enkel glas, maar op de lange termijn verdient u dit zeker terug. Als u nog enkel glas heeft, is het zeker de moeite waard om dubbel glas te laten plaatsen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor glas in bestaande kozijnen, of voor nieuwe kozijnen met het dubbele glas erin. Het laten plaatsen van dubbel glas is een flinke investering, maar het is een geweldige manier om energie te besparen.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw energieverbruik

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button