ClickCease

Laat een extra groep aanleggen door elektricien Louwmans

24/7 Direct spoedhulp bij stroomstoring
Geen extra kosten
Scherpe offerte
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Storing melden? Neem nu contact op!

Aardlekschakelaar vervangen
Extra groep aanleggen

Je kunt een extra groep aanleggen in je meterkast door een extra zekering te plaatsen. Bij elektricien Louwmans gebruiken we hiervoor onderstaand stappenplan. Je kunt zelf een extra groep aanleggen, maar je kunt ook een beroep doen op onze jarenlange ervaring!

Stap 1

Schakel eerst de stroom uit. Daarna haal je de voorkant van de groepenkast af. Je kunt pas veilig aan het werk gaan nadat je met de spanningszoeker hebt gecontroleerd of er geen spanning meer op de hoofdschakelaar staat.

Stap 2

De bruine draad dient bevestigd te worden aan de nieuwe leiding van de L-aansluiting. Deze vind je aan de bovenkant van de nieuwe zekering. Hierbij wordt er uitgegaan dat er al een nieuwe leiding is aangelegd. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met ons.

Stap 3

De blauwe draad dient bevestigd te worden aan de nieuwe leiding van de N-aansluiting op de zekering.

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Stap 4

Sluit de aardedraad aan op de leiding van het aarde-verdeelblok. Deze draad is geel of groen. Meestal is het aarde-verdeelblok onder de zekeringen te vinden.

Stap 5

Klik op de zekering van de extra groep. Deze zit in de kunststof richel van de groepenkast.

Stap 6

Je kunt nu de onderste polen van de zekering aansluiten op de polen aan de bovenkant van de aardlekschakelaar. De bruine draad plaats je van de zekering naar de linkerpool op de schakelaar. De blauwe draad wordt van de zekering van de rechterpool op de aardlekschakelaar geplaatst.

Stap 7

Je kunt nu de afdekplaatjes uit de voorkant van de groepenkast halen. Zo maak je ruimte voor het extra groep aanleggen. Daarna kun je de groepenkast sluiten, de hoofdschakelaar omdraaien en de nieuwe zekering uittesten. Check of de spanning van de nieuwe leiding wegvalt bij het naar beneden trekken van de schakelaar.

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Extra groep aanleggen

Stap 8

Zet de stroom uit. Haal de voorkant van de groepenkast af. Met de spanningzoeker kun je controleren of er geen spanning op de hoofdschakelaar staat. De 4 zekeringen plug je in een los aansluitverdeelblok. Doe hetzelfde met de 4 blauwe draden.

Stap 9

De aardlekschakelaar klik je op de kunststof richel van de groepenkast. Maak een verbinding met de bruine draad tussen het bruine verdeelblok en de linkerpool aan de bovenzijde. Doe hetzelfde met de blauwe draden bij het blauwe verdeelblok.

Stap 10

Haal de voorkant van de hoofdschakelaar. Verbind de invoer uit de hoofschakelaar met de onderste polen van de aardlekschakelaar. De bruine draad moet recht onder het bruine verdeelblok komen. Dit geldt ook voor de blauwe draden. Heb je veel aardlekschakelaren, dan worden de polen genummerd. De bruine draden vind je in nummer 1 en 2, de blauwe draden in 3 en 4.

Stap 11

Haal afdekplaatjes van de voorkant van de groepenkast. Op deze manier heb je ruimte om een extra aardlekschakelaar te plaatsen. Daarna kun je de groepenkast sluiten en de hoofdschakelaar omdraaien. Je kunt de aardlekschakelaar testen door op de testknop te duwen. Als de aardlekschakelaar juist is aangesloten, dan slaat de hendel om en valt de spanning van de aangesloten zekeringen weg.

Het veilig aanleggen van elektra staat voorop bij elektricien Louwmans

Een extra groep aanleggen is een pittig klusje. Als je vragen hebt of advies nodig hebt, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Onze elektriciens helpen je graag om een extra groep aan te leggen.

Uw elektricien

Professionele monteurs

Uw lokale elektricien

Professionele elektricien

24/7 Service

Onze storingsdienst is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar om u te helpen. Neem direct contact met ons op wanneer u een stroomstoring heeft.

Veiligheid op de eerste plaats
24/7 direct hulp bij stroomstoring
Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
20 jaar ervaring

Heeft u een andere storing of een vraag?

Neem contact op met een installateur

Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Stopcontacten
Aardlekschakelaars
Groepenkast uitbreiden
Buitenverlichtingen aanleggen
Stroomstoringen oplossen

Lampen installeren
Perilex aansluitingen
Renovatie van elektra
Schakelaars en bekabelingen
Meterkast vervangen

Elektra problemen
Elektronische installatie
Elektra voor nieuwbouw
24/7 direct spoedhulp
Overige diensten

Call Now Button