ClickCease

Gemiddeld stroom verbruik 2 personen

Bent u op zoek naar manieren om uw energierekening te verlagen? Dan is het belangrijk om te weten wat het gemiddelde stroomverbruik van 2 personen is. Het antwoord hierop kan namelijk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type woning, de grootte van de woning en de levensstijl van de bewoners. In dit artikel zullen we daarom een aantal van deze factoren bespreken en u voorzien van handige tips om uw stroomverbruik te verminderen. Naast het gemiddelde stroomverbruik van 2 personen zullen we ook kijken naar het gemiddelde energieverbruik per dag, per huishouden, per appartement en per woning. Hierdoor krijgt u een beter beeld van hoeveel energie een huishouden daadwerkelijk verbruikt en waarop u kunt besparen. Lees snel verder!

Factoren die het gemiddelde stroomverbruik beïnvloeden

Het is goed om te weten welke factoren het stroomverbruik van een huishouden kunnen beïnvloeden. Ten eerste is het type woning belangrijk. Een groot huis met meerdere verdiepingen zal over het algemeen meer stroom verbruiken dan een klein appartement. Daarnaast kan de leeftijd van het huis ook van invloed zijn op het stroomverbruik. Oudere huizen hebben vaak minder efficiënte isolatie en apparatuur, wat kan leiden tot een hoger elektriciteitsverbruik . Een andere factor die het stroomverbruik beïnvloedt, is de grootte van het huishouden. Een groot gezin van 4 personen zal bijvoorbeeld meer stroom verbruiken dan een huishouden van 2 personen. De levensstijl van de bewoners speelt ook een rol. Mensen die veel thuis zijn, zullen meer stroom verbruiken dan mensen die de hele dag werken.

Gemiddeld stroomverbruik van 2 personen

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) verbruikt een huishouden van 2 personen gemiddeld zo’n 2.800 kWh per jaar. Het gemiddeld stroomverbruik per jaar kost ongeveer € 670,- aan stroomkosten. Weet wel dat dit een schatting is en dat het werkelijke stroomverbruik kan variëren. Naast het gemiddelde stroomverbruik van 2 personen, is het ook interessant om te kijken naar het gemiddelde energieverbruik per dag, per huishouden en per jaar. Dit kan helpen om een beter beeld te krijgen van hoeveel energie een huishouden daadwerkelijk verbruikt.

Tips om meer stroom te besparen in huis

Woning isoleren
Apparaten uitschakelen
Zuinige apparatuur
Thermostaat lager zetten

Gemiddeld energieverbruik per dag

Het gemiddelde stroomverbruik per dag is afhankelijk van de grootte van het huishouden en de levensstijl van de bewoners. Gemiddeld genomen verbruikt een huishouden van 2 personen ongeveer 7,67 kWh per dag. Dit is gebaseerd op het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van 2.800 kWh, gedeeld door 365 dagen. Dit is echter slechts een schatting en het werkelijke energieverbruik kan variëren. Hoeveel energie verbruikt u per dag?

Gemiddelde verbruik per huishouden

Het gemiddeld stroomverbruik per huishouden in Nederland is ongeveer 3.500 kWh per jaar. Dit komt neer op ongeveer 9,59 kWh per dag. Dit gemiddelde sterk kan variëren, afhankelijk van het type woning, de grootte van het huishouden en de levensstijl van de bewoners. Hoeveel stroom verbruikt word kan dus enorm verschillen. Een gemiddeld huishouden verbruikt dus bijna 10 KWH stroom per dag.

Gemiddeld energieverbruik per appartement vs woning

Het gemiddelde energieverbruik per appartement en per woning kan sterk verschillen. Het type woning, de grootte en de isolatie van de woning hebben allemaal invloed op het energieverbruik. Het gemiddelde energieverbruik per appartement is lager dan het gemiddelde energieverbruik voor vrijstaande huizen. Dit komt doordat appartementen over het algemeen kleiner zijn en minder buitenmuren hebben dan vrijstaande woningen. Ook hebben appartementen vaak gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lift, die minder energie-efficiënt kunnen zijn dan individuele voorzieningen in een woning. Het gemiddelde energieverbruik per appartement in Nederland is ongeveer 1.600 kWh per jaar. Dit is ongeveer de helft van het gemiddelde energieverbruik per huishouden in Nederland. Dit komt neer op ongeveer 4,38 kWh per dag. En nieuw appartement is ook vaak met de bouw geïsoleerd, en een goed geïsoleerd woning zal over het algemeen minder energie verbruiken.

Gemiddeld stroom verbruik

Gemiddeld gasverbruik

Naast het gemiddelde stroomverbruik van 2 personen, is ook het gemiddeld gasverbruik in het Nederlands huishouden een belangrijk aspect om naar te kijken als het gaat om energieverbruik. In Nederland wordt gas voornamelijk gebruikt voor verwarming en warm water, dus het gemiddelde gasverbruik is sterk afhankelijk van de grootte en isolatie van de woning, het aantal personen en de gebruikte apparatuur. Het gemiddelde gasverbruik in Nederland ligt rond de 1.500 m3 per jaar voor een huishouden met 2 personen, wat neerkomt op ongeveer € 850,- aan gaskosten per jaar. Met de hoge energieprijzen zal dit alleen maar hoger uitvallen. Door bewust om te gaan met gasverbruik en te kijken naar manieren om te besparen, kunnen huishoudens hun energierekening verlagen en hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw stroomverbruik

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button