ClickCease

Groepenkast uitbreiden

Wilt u de groepenkast uitbreiden? Bijvoorbeeld omdat u meer groepen nodig heeft of een aparte kookgroep, wij staan voor u klaar!

elektricien louwmans Gratis advies over het aantal groepen

elektricien louwmans 8 Jaar garantie

elektricien louwmans Oude stoppenkast vervangen

elektricien louwmans 1 of 3 fase groepenkast

elektricien louwmans
elektricien louwmans
elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Groepenkast check mobiel

Gratis groepenkast check

Stap 1. Stuur ons een foto van uw groepenkast

Stap 2. Onze elektricien zal uw groepenkast controleren 

Stap 3. Wij geven u gratis en vrijblijvend advies

Groepenkast check

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  Op een veilige manier uw groepenkast uitbreiden?

  Bent u op zoek naar manieren om uw elektrische installatie te verbeteren en te voldoen aan de groeiende stroombehoefte in uw huis? Dan bent u hier aan het juiste adres. Bij Louwmans kunnen we uw groepenkast uitbreiden en u informeren over de mogelijkheden, inclusief wanneer en waarom u dit zou moeten overwegen, en welke stappen u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw elektrische systeem veilig en efficiënt blijft functioneren. Onze monteurs zijn zorgvuldig, vakbekwaam en goed opgeleid. Met maar liefst 20 jaar ervaring in elektra, staan wij klaar om u te helpen. Heeft u een elektricien nodig, met spoed of voor een grote klus? Wilt u uw groepenkast uitgebreid hebben? Bel ons direct en schakel erkende elektricien Louwmans in.

  elektricien louwmans

  Wanneer de groepenkast uitbreiden:

  Veel mensen kiezen ervoor om de groepenkast uit te breiden. Bijvoorbeeld omdat zij van gas overstappen op elektra. Maar dit kan natuurlijk ook andere redenen hebben.

  Wanneer moet u uw groepenkast uitbreiden? Hier zijn enkele situaties waarin een uitbreiding nodig kan zijn:

  Verbouwingen of uitbreiding van uw woning:
  Heeft u plannen om uw huis te verbouwen? Gaat u een extra verdieping toevoegen, een garage bouwen of een uitgebreide keuken met nieuwe apparatuur te installeren? In dat geval moet u onderzoeken of uw huidige groepenkast voldoende capaciteit heeft om de extra belasting van het elektrische systeem aan te kunnen. Want een nieuwe keuken met inductie kookplaat heeft meer krachtstroom nodig. Laat dit goed onderzoeken en evalueer de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat uw elektrische systeem veilig en betrouwbaar blijft functioneren tijdens de verbouwing.
  Toevoeging van nieuwe elektrische apparaten:
  Denkt u eraan om nieuwe elektrische apparaten aan uw huis toe te voegen, zoals een sauna, jacuzzi, laadpaal voor uw elektrische auto of airconditioning? Ook dan moet uw huidige groepenkast voldoende capaciteit hebben om deze apparaten veilig en efficiënt van stroom te voorzien. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om extra groepen toe te voegen. U kunt dus ook uw groepenkast uitbreiden met een aparte groep. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw elektrische systeem klaar is om de nieuwe apparaten probleemloos te ondersteunen en optimaal te laten functioneren. In sommige situaties moet u uw groepenkast vervangen voor een moderne groepenkast. Gelukkig is een nieuwe groepenkast geplaatst zo gedaan.
  Verouderde elektrische infrastructuur:
  Is uw huis voorzien van een verouderd elektrisch systeem met een oude groepenkast die niet voldoet aan de moderne normen en vereisten? In dat geval is het verstandig om deze te upgraden naar een moderne groepenkast. Een oude groepenkast kan namelijk een veiligheidsrisico vormen en kan de elektrische apparatuur in uw huis niet op de juiste wijze ondersteunen. Met een upgrade wordt uw elektrische systeem weer veilig, betrouwbaar en geschikt voor de elektrische behoeften van uw woning.

  De bestaande groepenkast uitbreiden:

  Als uw groepenkast nog voldoende capaciteit heeft, maar u groepen nodig heeft om aan uw elektriciteitsbehoeften te voldoen, kunt u overwegen om de groepenkast uit te breiden. Dit kan een kosteneffectieve oplossing zijn, omdat u dan geen volledig nieuwe groepenkast hoeft te laten installeren. Indien mogelijk kunnen wij uw groepenkast vergroten door een extra groep toe te voegen of een extra kastje te monteren, zodat u meer elektrische spanning kunt gebruiken.

  Bij het uitbreiden van uw groepenkast zijn er belangrijke stappen die u moet volgen. Allereerst is het raadzaam om een gekwalificeerde elektricien te raadplegen om de huidige staat van uw groepenkast te beoordelen en specifieke wijzigingen te bepalen. De elektricien zal uw huidige belastingberekening evalueren en het beschikbare vermogen van uw groepenkast controleren. Vervolgens zal de elektricien beoordelen of er voldoende ruimte is in uw groepenkast om extra groepen toe te voegen. Als er genoeg ruimte is, kunnen de benodigde componenten, zoals extra stroomonderbrekers, geïnstalleerd worden. Deze extra groepen kunnen dan gebruikt worden om specifieke elektrische circuits in uw huis van stroom te voorzien, zoals voor keukenapparatuur, verlichting of andere apparaten. Toch zijn er grenzen aan het aantal groepen dat aan een groepenkast kan worden toegevoegd. Als uw groepenkast al het maximale aantal groepen heeft bereikt of als er onvoldoende ruimte is voor extra stroomonderbrekers, kan het nodig zijn om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen.

  1 fase of 3 fase

  Veel huishoudelijke apparaten? Laat uw groepenkast uitbreiden!

  In vrijwel ieder huishouden heeft u veel elektrische apparaten, zoals een vaatwasser, magnetron, wasmachine en droger. Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt wanneer u meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt, omdat de stroomvraag te hoog is voor slechts één groep. Gelukkig is er een oplossing om stroomuitval te voorkomen: u kunt uw stoppenkast uitbreiden. Hierbij wordt er een extra groep in uw meterkast geplaatst. Vervolgens kunt u uw apparaten verdelen over meerdere groepen, zodat ze tegelijkertijd kunnen worden gebruikt zonder dat de stroom uitvalt. Het uitbreiden van uw stoppenkast is financieel gezien heel betaalbaar. Met de extra groepen kunt u bijvoorbeeld ook uw inductiekookplaat, magnetron en oven, zonnebank, buitenverlichting, en uw wasmachine en droger apart aansluiten. Op deze manier heeft u altijd voldoende stroom voor al uw apparaten, zelfs wanneer u er meerdere tegelijkertijd gebruikt.

  Ook wanneer u zonnepanelen wilt plaatsen, is het belangrijk om een extra groep in uw meterkast te laten installeren. Deze groep wordt gebruikt om de omvormer van de zonnepanelen veilig aan te sluiten. Het is van essentieel belang om deze aanpassingen op een correcte en veilige manier te laten uitvoeren, zodat zowel uw inductieplaat als uw zonnepanelen optimaal kunnen functioneren. 

  elektricien louwmans
  elektricien louwmans
  elektricien louwmans
  1 fase of 3 fase

  Nieuwe groepenkast plaatsen:

  Als uw bestaande groepenkast niet voldoet aan de eisen voor een uitbreiding of als u uw hele elektrische systeem wilt upgraden, is het plaatsen van een nieuwe groepenkast de beste optie. Hoewel dit een grotere investering kan zijn, biedt het verschillende voordelen, zoals verbeterde veiligheid, betere functionaliteit en de mogelijkheid om uw elektrische installatie toekomstbestendig te maken. 

  Bij het plaatsen van een groepenkast zal onze elektricien eerst een grondige beoordeling van uw elektrische behoeften uitvoeren. Ze zullen rekening houden met het aantal benodigde groepen, het totale vermogen van uw elektrische apparatuur en eventuele toekomstige uitbreidingen. Op basis van deze evaluatie zullen ze een groepenkast ontwerpen die voldoet aan uw specifieke eisen en zorgen voor een veilige en betrouwbare elektrische infrastructuur in uw huis. 

  Vervolgens zal de elektricien voor u een geschikte groepenkast selecteren die voldoet aan de vereisten van uw huis. Zij zullen de nieuwe groepenkast installeren, inclusief alle benodigde stroomonderbrekers, aardlekschakelaars en andere componenten. Na de installatie zal de elektricien ervoor zorgen dat de groepenkast correct wordt bedraad en dat alle elektrische circuits veilig en efficiënt worden verdeeld.

  Hoeveel groepen heb je nodig:

  Een veelgestelde vraag wanneer u uw groepenkast wilt uitbreiden of vervangen, is: hoeveel groepen heeft u eigenlijk nodig? Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis, het aantal apparaten, de specifieke stroomvereisten van uw apparatuur en uw persoonlijke voorkeuren.

  In veel woningen ziet u soms 12 groepen, maar meestal 4 of 8. De meeste groepen hebben een capaciteit van 16 ampère. Om de maximale belasting van alle groepen te berekenen, vermenigvuldigt u het aantal ampère met 230 volt. Heeft u een groep van 16 ampère? De maximale belasting is dan 16 x 230 (220) = 3.680 watt. Bij elektrische apparaten kunt u zien welk vermogen er wordt gevraagd door het apparaat. Op deze manier kunt u zelf berekenen welke apparaten u op één enkele groep kunt aansluiten en hoeveel groepen u in totaal nodig heeft. Het is ook mogelijk dat u overweegt om uw groepenkast uit te breiden, maar het vervangen van de gehele groepenkast is niet altijd noodzakelijk. Voor klein appartementen heeft u vaak minder groepen nodig dan u denkt, meestal zijn 4 groepen voldoende. Indien nodig kan een groepenkast meestal worden uitgebreid. Dus koop vooral geen 12 groepen wanneer u in een eenpersoons appartement woont.

  Het is raadzaam om contact op te nemen met onze professionele elektricien. Zij zijn bekend met de veiligheidsvoorschriften om ervoor te zorgen dat uw groepenkast voldoet aan de geldende normen.

  groepenkast met kookgroep
  Inductie kookplaat 1 fase

  Meterkast uitbreiden met een kookgroep:

  Wanneer u een elektrisch fornuis of kookplaat in uw keuken wilt installeren, is het waarschijnlijk nodig om uw meterkast uit te breiden met een kookgroep. Dit is een speciale groep in de groepenkast die specifiek is ontworpen om het hoge vermogen te leveren dat nodig is voor kookapparatuur.

  Het toevoegen van een kookgroep vereist doorgaans aanpassingen in de elektrische infrastructuur. Een professionele elektricien zal een aparte stroomkabel leggen van de groepenkast naar uw keuken, met de juiste dikte en beveiliging voor de belasting van het kooktoestel. Daarnaast zal de elektricien een speciale stroomonderbreker installeren in de groepenkast om de groep te regelen.

  Het plaatsen van een kookgroep is iets complexer dan het toevoegen van standaardgroepen, vanwege het hogere vermogen en de specifieke vereisten voor de bekabeling, vooral in oudere huizen. Wilt u uw groepenkast uitbreiden? Laat een ervaren elektricien van Louwmans dit voor u doen. Wij zijn bekend met het installeren van kookgroepen op de stoppenkast. Wij kunnen de installatie correct en veilig uitvoeren. En is uw groepenkast uitgebreid? Dan zult u daar nog lang plezier van hebben! Neemt vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken!

  Groepenkast vervangen kosten

  Groepenkast vervangen; wat gaat dat nu weer kosten? Natuurlijk wilt u weten wat de kosten zijn voor het vervangen van uw oude meterkast. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de omvang van het project, het type groepenkast dat u kiest, hoeveel groepen, de hoeveelheid werk die nodig is om de bedrading aan te passen en eventuele extra functies zoals slimme meters.

  Onze elektromonteurs bieden niet alleen voordelige tarieven, maar ze zijn ook gediplomeerd en hebben expertise op het gebied van elektra. Ze zijn gespecialiseerd in het herstellen, onderhouden en installeren van elektrische systemen en bieden dezelfde diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Voor het vervangen van een groepenkast kunnen de prijzen verschillen op basis van het aantal groepen en het type groepenkast (1 fase of 3 fase). Hieronder vindt u een overzicht van geschatte prijzen voor verschillende aantallen groepen:

  Dus wilt u uw groepenkast vervangen? Het is het beste om een offerte op maat te laten maken door onze ervaren elektricien. Wij kunnen uw huis inspecteren, uw specifieke behoeften evalueren en een nauwkeurige schatting geven van de kosten.  Investeren in een moderne en veilige groepenkast is een verstandige beslissing , omdat dit de veiligheid van uw huis verhoogt en eventuele problemen met overbelasting of kortsluiting  voorkomt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en laat uw groepenkast vervangen.

  1 fase of 3 fase

  Heeft u een vraag over het uitbreiden van de groepenkast?

  Neem contact op met een installateur

  Theo op Trustoo.nl

  Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

  Johan op Trustoo.nl

  Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

  Nasek op Trustoo.nl

  Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

  Megan op Trustoo.nl

  Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

  reviews

  elektricien louwmansVincent
  1 review

  Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

  elektricien louwmansMelissa
  1 review

  Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

  elektricien louwmansStuart
  141 review

  De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

  elektricien louwmansHans
  1 review

  Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

  Interessante groepenkast blogs

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig_ BLOG

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig?

  De groepenkast is het hart van uw elektrische installatie en zorgt voor een veilige…

  elektricien louwmans Verder lezen

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten BLOG

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten

  Wanneer u een woning bouwt of renoveert, moet u natuurlijk nadenken over de elektrische…

  elektricien louwmans Verder lezen

  3 Fase groepenkast met kookgroep BLOG

  3 Fase groepenkast met kookgroep

  Als u op zoek bent naar een efficiënte en veilige manier om de elektrische stroom in uw huis te…

  elektricien louwmans Verder lezen

  elektricien louwmans

  Vrijblijvend advies over uw groepenkast uitbreiden

  Groepenkast uitbreiden
  Laadpaal
  Advies op maat
  Snel op uw locatie
  Professionele elektromonteur

  Gratis offerte aanvragen

  Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

  Liever direct een medewerker spreken?

  085-0190035

  Offerte aanvragen

  Max. bestandsgrootte: 4 GB.
  Call Now Button