ClickCease

Kortsluiting

Heeft u last van kortsluiting? Wij pakken het probleem bij de kern aan en zorgen ervoor dat dit niet meer voorkomt!

elektricien louwmans 24/7 storingsdienst

elektricien louwmans Direct opgelost

elektricien louwmans Waterschade en overbelasting

elektricien louwmans Gaat de aardlekschakelaar omlaag?

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Last van kortsluiting

Kortsluiting kan vervelende gevolgen hebben, zoals doorslaande stoppen, kapotte elektrische apparaten en zelfs brandgevaar. Het ontstaat meestal door een defect elektrisch apparaat of beschadigde kabels, maar gelukkig beschikken de meeste moderne apparaten over beveiligingsmechanismen om kortsluiting te voorkomen. Op deze pagina zullen de elektriciens van Louwmans u informeren over wat kortsluiting precies is, hoe kortsluiting ontstaat en wat u kunt doen als u last heeft van kortsluiting. Onze professionele elektriciens staan klaar om uw problemen met kortsluiting te verhelpen. Bovendien delen we enkele handige tips om kortsluiting te voorkomen. Heeft u last van kortsluiting, of wilt u het graag zien te voorkomen? Leest u dan verder

Uw lokale elektricien
Uw lokale elektricien

Wat is kortsluiting?

Kortsluiting is een vervelend probleem dat optreedt wanneer de positieve en negatieve delen van een elektrisch circuit direct met elkaar verbonden zijn. Dit veroorzaakt overbelasting en kan zelfs brandgevaar met zich meebrengen. Kortsluiting kan voorkomen door kabels beschadigd, een kapot elektrisch toestel of verkeerde elektrische installaties. Het gebeurt vooral wanneer twee elektrische draden per ongeluk contact met elkaar maken door bijvoorbeeld een fout in de isolatie. Hierdoor stijgt de stroom plotseling. Als gevolg hiervan kan er zelfs brand ontstaan. Voorkom kortsluiting dus altijd.

In een elektrisch systeem zijn er altijd minstens twee punten, waar de stroom binnenkomt via de ene draad en weer vertrekt via de andere. Hiertussen zit een apparaat zoals een wasmachine, computer of elektrische tandenborstel. Maar als het plastic isolatiemateriaal beschadigd is, kunnen de twee draden rechtstreeks met elkaar in contact komen zonder door het apparaat te gaan. Dit zorgt voor een kortere route voor de stroom, vandaar de term “kortsluiting”.

Wat als je last hebt van kortsluiting?

Als u te maken krijgt met kortsluiting, moet u snel actie ondernemen om verdere schade te voorkomen. Controleer altijd eerst uw elektrische apparaten op mogelijke problemen. Als u niets vreemds aan uw apparaten ziet, ligt de oorzaak waarschijnlijk in de meterkast of in de elektriciteitsdraden of stroomdraden. Ook defecte lichtschakelaars, stopcontacten of stekkers kunnen kortsluiting veroorzaken.

Schakel als eerste stap de stroomtoevoer naar het betreffende circuit uit door de desbetreffende zekering of stroomonderbreker uit te schakelen. Op deze manier kunt u het risico op brand  verminderen. Probeer nooit zelf kortsluitingen op te lossen terwijl de stroom nog ingeschakeld is, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Vermijd altijd rechtstreeks contact wanneer er nog stroomsterkte is.

Schakel in plaats daarvan een professionele elektricien in. Onze ervaren elektriciens hebben de nodige kennis en expertise om problemen met kortsluiting op te sporen en veilig te verhelpen. We begrijpen dat kortsluitingen urgent zijn, dus we streven ernaar om snel ter plaatse te zijn en het probleem efficiënt op te lossen. We kunnen u ook voorzien van een aantal tips.

1 fase of 3 fase
1 fase of 3 fase

Laat onze elektriciens de kortsluiting verhelpen

Bij kortsluiting is het verleidelijk om zelf te proberen het probleem op te lossen, maar u moet beseffen dat kortsluitingen complexe elektrische problemen zijn die professionele aandacht vereisen. Onze elektriciens beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en gereedschappen om kortsluitingen veilig en effectief aan te pakken. Als u geen defect elektrisch apparaat kunt vinden of twijfelt over de oorzaak van de kortsluiting, raden we aan om altijd een professionele elektricien in te schakelen. Wij hebben alle kennis over hoge spanning, stroom, draden, circuit, weerstand en alles wat er bij komt kijken bij kortsluiting.

Onze elektriciens voeren een grondige inspectie van uw elektrische systeem uit om de oorzaak van de kortsluiting te achterhalen, inclusief bedrading, stopcontacten, schakelaars en andere elektrische componenten. Ze kunnen snel de oorzaak vinden en deze direct verhelpen. Bij ons krijgt u de garantie dat alle bedradingen correct worden aangesloten, zodat u weer veilig gebruik kunt maken van elektriciteit. Wij geven ook handige tips om toekomstige kortsluitingen te voorkomen. We begrijpen dat kortsluitingen dringend zijn, daarom streven we ernaar om snel ter plaatse te zijn en het probleem efficiënt op te lossen. U kunt vertrouwen op onze elektriciens om uw elektrische problemen op een veilige en effectieve manier te verhelpen.

Kortsluiting voorkomen

Het is altijd beter om problemen te voorkomen dan ze later te moeten oplossen. Kortsluitingen kunnen gevaarlijk zijn en uw woning ernstig beschadigen. Laat uw elektrische systeem regelmatig controleren en onderhouden door een professionele elektricien. Zij kunnen potentiële problemen opsporen en aanpakken voordat er kortsluitingen optreden. Om kortsluiting te voorkomen, moet u uw elektrische circuits niet overbelasten door te veel apparaten op één stopcontact aan te sluiten. Daarnaast is het aan te raden om de belasting gelijkmatig over verschillende stopcontacten te verdelen. Gebruik hiervoor veilige stopcontacten en vervang beschadigde of losse stopcontacten direct. Probeer ook niet permanent gebruik te maken van verlengsnoeren.  Verder moet u de elektrische apparaten op de juiste manier gebruiken en de stekkers uit het stopcontact trekken als u ze niet gebruikt. Let er ook op dat huisdieren of knaagdieren de bedrading niet kunnen beschadigen en houd deze buiten hun bereik. 

Laat uw elektrische systeem regelmatig inspecteren door elektricien Louwmans. Wij kunnen mogelijke problemen identificeren voordat ze tot kortsluitingen leiden. Met deze tips kunt u het risico op kortsluitingen aanzienlijk verminderen en uw elektrische systeem en woning veiliger maken. Onthoud dat het voorkomen van problemen altijd de beste aanpak is als het gaat om kortsluiting. En heeft u hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice!

1 fase of 3 fase

Heeft u een vraag over kortsluiting en hoe wij dit kunnen verhelpen?

Neem contact op met een installateur

Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Interessante kortsluiting blogs

Wat is overspanningsbeveiliging

Wat is overspannings-beveiliging?

We hebben allemaal weleens meegemaakt dat onze elektrische apparaten plotseling uitvallen…

elektricien louwmans Verder lezen

Hoofdschakelaar meterkast, waarvoor dient deze_ blog

Hoofdschakelaar meterkast, waarvoor dient deze?

De hoofdschakelaar is een schakelaar die zich bevindt in de meterkast van uw huis. Het is de…

elektricien louwmans Verder lezen

Stroomuitval, wat nu

Stroomuitval, wat nu?

Stroomuitval is iets wat we allemaal wel eens hebben meegemaakt, of het nu door een onweersbui…

elektricien louwmans Verder lezen

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw kortsluiting

Kortsluiting
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Max. bestandsgrootte: 4 GB.
Call Now Button