ClickCease

Laat krachtstroom aanleggen door de experts van elektricien Louwmans

24/7 Direct spoedhulp bij stroomstoring
Geen extra kosten
Scherpe offerte
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Storing melden? Neem nu contact op!

Krachtstroom aanleggen

Bepaalde apparatuur heeft een grote energiebehoefte, zoals kookapparaten, een elektrische warmtepomp of een jacuzzi. Een stopcontact met 230 volt is meestal niet genoeg voor deze apparaten. Je kunt dan beter krachtstroom aanleggen. Elektricien Louwmans helpt je graag op weg met het veilig aanleggen van krachtstroom.

Wat houdt krachtstroom aanleggen in?

Grote elektrische apparaten gebruiken krachtvolt en hebben meer energie nodig dan 230 volt. Voor deze apparaten moeten er speciale stopcontacten aangelegd worden. Krachtstroom is niets meer dan een krachtigere stroomsoort. De kracht zelf is hetzelfde, het verschil zit hem in het stopcontact. In een normaal stopcontact zitten er 2 draden, de spanningsdraad en de nuldraad. Bij een krachtstroom stopcontact zijn er 3 spanningsdraden en een nuldraad. Om die reden wordt krachtstroom ook wel een 3-faseaansluiting genoemd. Krachtstroom is alleen aan te leggen bij deze soort aansluitingen. Bij krachtstroom krijg je een spanning van 400 volt.

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Tips voor krachtstroom aanleggen van onze elektriciens

  • In veel nieuwe gebouwen zit direct een 3-faseaansluiting. Als dit niet het geval is, dien je te kijken of de hoofdschakelaar op 3 x 25 Ampère berekend is. Zo niet, dan moet de hoofdschakelaar vervangen worden door een 3-faseschakelaar.
  • Wanneer de stoppen vaak doorslaan in je woning, dan kan een krachtstroom aansluiting uitkomst bieden. De kans is namelijk groot dat je apparaten veel energie verbruiken en hierdoor de 1-faseaansluiting overbelasten.
  • Zelfs met een 3-faseaansluiting kun je last krijgen van overbelasting. Je kunt je apparatuur daarom beter over de 3 fasen verdelen. Indien de hoofdzekering doorslaat kan alleen de netbeheerder je hiermee helpen. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Krachtstroom aanleggen

Hoe wij krachtstroom aanleggen

Voor het krachtstroom aanleggen heb je een krachtstroom stopcontact, krachtgroep en elektriciteitskabel nodig.

Stap 1: Doe de hoofdschakelaar uit

Stap 2: Waardeer je 1-fase hoofdschakelaar op naar een 3-fasenhoofdschakelaar.

Stap 3: Plaats de krachtgroep in de groepenkast. Zet hem achter de aardlekschakelaar.

Stap 4: Vraag de netbeheerder of de aansluiting verzwaard kan worden. Dit kun je pas doen als de hoofdschakelaar opgewaardeerd is. Voordat de aansluiting verzwaard wordt komt de netbeheerder langs om een oordeel te vellen.

Stap 5: Nadat de aansluiting verzwaard is kan de elektra aangelegd worden. Leg hiervoor een elektriciteitskabel aan en sluit het krachtstopcontact hierop aan.

Extra tips

  • Heb je een al oude stoppenkast? Soms is het dan voordeliger om gewoon de stoppenkast te vervangen in plaats van de groepenkast aan te passen.
  • Heb je een inductiekookplaat? Dan heb je vaak een ander stopcontact nodig, zoals een perilex.
  • Als je krachtstroom buiten nodig hebt, dan kun je het beste een krachtstroomkabel gebruiken met een ijzeren mantel.
  • Heb je niet genoeg ruimte in je groepenkast om de groep en aardlekschakelaar apart te houden? dan kun je beter een aardlekautomaat laten monteren.
  • Krachtstroom is niet voor elk apparaat te gebruiken. Sommige kleinere apparaten kunnen geen 400 volt aan.
  • Je kunt een SMART energiemeter in de meterkast laten plaatsen zodat je het energieverbruik kunt opmeten.

Elektricien Louwmans helpt je graag!

Krachtstroom aanleggen is niet iets wat iedereen kan. Elektricien Louwmans kan je in dat geval helpen. Als je vragen hebt over krachtstroom aanleggen hebt of niet weet hoe je elektra moet aanleggen, dan kun je gerust contact met ons opnemen.

Uw elektricien

Professionele monteurs

Uw lokale elektricien

Professionele elektricien

24/7 Service

Onze storingsdienst is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar om u te helpen. Neem direct contact met ons op wanneer u een stroomstoring heeft.

Veiligheid op de eerste plaats
24/7 direct hulp bij stroomstoring
Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
20 jaar ervaring

Heeft u een andere storing of een vraag?

Neem contact op met een installateur

Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Stopcontacten
Aardlekschakelaars
Groepenkast uitbreiden
Buitenverlichtingen aanleggen
Stroomstoringen oplossen

Lampen installeren
Perilex aansluitingen
Renovatie van elektra
Schakelaars en bekabelingen
Meterkast vervangen

Elektra problemen
Elektronische installatie
Elektra voor nieuwbouw
24/7 direct spoedhulp
Overige diensten

Call Now Button