ClickCease

Meterkast vervangen

Uw meterkast laten vervangen door de gespecialiseerde elektriciens van Elektricien Louwmans? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact op!

elektricien louwmans Gratis advies over het aantal groepen

elektricien louwmans 8 Jaar garantie

elektricien louwmans Oude groepenkast vervangen

elektricien louwmans 1 of 3 fase groepenkast

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Een gratis groepenkast check laten uitvoeren?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis meterkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Groepenkast check mobiel

Gratis groepenkast check

1. Stuur ons een foto van uw groepenkast
2. Onze elektricien zal uw groepenkast controleren 
3. Wij geven u gratis en vrijblijvend advies

Groepenkast check

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
  elektricien louwmans

  Uw meterkast laten vervangen?

  Wilt u alles weten over uw meterkast vervangen? Elektricien Louwmans staat voor u klaar! We zullen uitleggen wanneer het tijd is om uw oude groepenkast te vervangen, het verschil tussen een 1 fase en 3 fase meterkast, hoeveel groepen u nodig heeft en hoe u een oude groepenkast vervangen kunt voor een nieuwe meterkast. Daarnaast leggen we uit hoe u een bestaande groepenkast kunt uitbreiden en bespreken we de kosten die gepaard gaan met het vervangen van uw meterkast. Als u snel uw bestaande meterkast wilt vervangen, kunt u contact opnemen met onze professionele elektriciens bij u in de buurt. We hebben jarenlange ervaring en bieden deskundig advies op het gebied van elektra. Onze elektriciens staan klaar om u te helpen.

  meterkast laten vervangen
  meterkast vervangen

  Wanneer moet de meterkast vervangen worden?

  Wanneer moet u uw huidige groepenkast vervangen? Over het algemeen is het aan te raden om de bestaande groepenkast te vervangen als deze verouderd is, niet meer aan de huidige veiligheidsnormen voldoet of niet genoeg capaciteit heeft om aan uw elektrische behoeften te voldoen. Een oude meterkast kan diverse problemen veroorzaken, zoals overbelasting en kortsluiting, wat kan leiden tot brandgevaar.

  Daarom is het belangrijk om regelmatig uw meterkast te laten controleren en indien nodig te vervangen. Ook bij het renoveren van uw pand/woning is het verstandig om uw oude meterkast uit te breiden, herstellen of vervangen door een nieuwe groepenkast. Dit geldt vooral als u nieuwe elektrische apparaten toevoegt, zoals een keramische kookplaat, een hele nieuwe keuken aanschaft of de indeling van uw meubels wijzigt. In dat geval kan het nodig zijn om de meterkast aan te passen en uit te breiden naar een groter vermogen.

  Verschil tussen een 1 fase en 3 fase meterkast

  Wilt u uw groepenkast vervangen, dan moet u rekening houden met het verschil tussen een 1 fase en 3 fase groepenkast. Een 1 fase groepenkast levert een enkele stroombron, terwijl een 3 fase groepenkast drie afzonderlijke stroombronnen levert. Over het algemeen wordt een 1 fase groepenkast gebruikt voor huishoudens met een lager stroomverbruik, terwijl een 3 fase groepenkast wordt aanbevolen voor huishoudens met een hoger stroomverbruik, zoals bijvoorbeeld bij een laadpaal voor uw elektrische auto, een keramische kookplaat, of een sauna.

  Er zijn dus twee soorten aansluitingen voor uw huis: de 1-fase-aansluiting en de 3-fase-aansluiting. Bij een 1-fase-aansluiting komt een elektriciteitskabel uw huis binnen met een fasedraad en een nuldraad. Een 1-fase groepenkast in uw meterkast geeft u een spanning van 220/230V weer. Aan de andere kant heeft een 3- fase groepenkast drie fasedraden van elk 230V die uw meterkast binnenkomen, samen met de nuldraad. Een 3-fase groepenkast levert meer vermogen en wordt gebruikt voor grotere aansluitingen. Het is raadzaam om onze professionals te raadplegen om te bepalen welk type meterkast het beste past bij uw behoeften. Wij houden ook rekening met toekomstige uitbreidingen, en kunnen eventueel een aparte groep aansluiten zodat u bijvoorbeeld ook de droger tegelijkertijd aan kunt zetten met ander (nieuw) keukenapparatuur.

  1 fase of 3 fase groepenkast
  hoeveel groepen in de groepenkast?

  Hoeveel groepen heb ik nodig in mijn meterkast?

  Vaak beseffen mensen niet hoeveel apparaten eigenlijk op één stroomgroep zijn aangesloten, zolang alles goed werkt. Als u overweegt om een nieuwe groepenkast te kopen of uw bestaande meterkast wil uitbreiden, moet u eerst bepalen hoeveel groepen u nodig heeft. Dit kan meestal worden bepaald op basis van het aantal grote stroomverbruikers en elektronische apparaten in uw huis, evenals de grootte van uw woning en uw gezinssamenstelling. Op basis hiervan kunnen wij eventueel een aparte groep aansluiten.

  Het is verstandig om contact op te nemen met een erkend elektricien van Louwmans om een precieze schatting te maken van het benodigde aantal groepen op basis van uw stroomverbruik. Wij moeten namelijk kijken naar de huidige groepenkast, de maximale belasting, het maximale vermogen en het aantal groepen dat u nodig heeft voor al uw huishoudelijke apparaten. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat de groepen goed zullen werken.

  Oude groepenkast vervangen voor een nieuwe meterkast

  Als u een verouderde groepenkast heeft, is het verstandig om deze te vervangen door een nieuwe meterkast. U heeft dus een nieuwe meterkast nodig. Uw oude stoppenkast is waarschijnlijk niet geschikt voor de moderne elektrische behoeften van uw huishouden. Het vervangen van uw meterkast is vaak nodig bij oudere woningen, verbouwingen of vernieuwing van uw elektrische installatie.

  Het vervangen van uw oude stoppenkast door een nieuwe meterkast brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals een betere veiligheid, meer flexibiliteit en capaciteit. Laat deze taak wel door een van onze professionele elektriciens doen. Wij hebben de expertise om uw oude stoppenkast te vervangen en ervoor te zorgen dat de nieuwe meterkast correct en veilig functioneert volgens de geldende voorschriften en regelgeving. Een erkend elektricien inhuren is dus een goed idee als u op vervanging overgaat.

  oude stoppenkast vervangen
  meterkast uitbreiden

  De huidige meterkast uitbreiden

  Als uw huidige meterkast niet genoeg stroom kan leveren voor al uw elektrische apparaten, hoeft u deze niet volledig te vervangen. U kunt ervoor kiezen om de meterkast uit te breiden, op voorwaarde dat deze nog in goede staat verkeert en aan de veiligheidsnormen voldoet. In de meeste meterkasten kunnen de installatiegroepen maximaal 16 ampère aan, wat overeenkomt met een vermogen van 3600 Watt. Dit is een beveiligingsmaatregel om te voorkomen dat de groep overbelast raakt of kortsluiting veroorzaakt. Wij kunnen uw meterkast uitbreiden met meerdere groepen. Wij zullen niet de hele groepenkast vervangen als dat niet nodig is.

  Om ervoor te zorgen dat de elektrische apparaten in uw huis voldoende stroom krijgen zonder dat de automatische schakelaar uitslaat of de groep overbelast raakt, moeten het aantal groepen goed verdeeld worden. Als uw elektrische kookplaten en andere elektrische apparatuur bijvoorbeeld op dezelfde groep zijn aangesloten en u ze tegelijkertijd gebruikt, kan de groep overbelast raken en uitslaan.

  Tegenwoordig hebben we vaak meer groepen nodig in een woning omdat we steeds meer elektriciteit verbruiken. Als u merkt dat u te weinig groepen in uw meterkast heeft, kunt u deze uitbreiden. Onze elektricien kan extra groepen en/of aardlekschakelaars toevoegen, afhankelijk van uw behoeften. Ze zullen de bestaande bedrading controleren en ervoor zorgen dat de toevoegingen veilig en efficiënt worden geïnstalleerd.

  Het uitbreiden van de meterkast kan variëren in complexiteit. Ook dit is afhankelijk van uw huidige situatie en de benodigde aanpassingen. Neem daarom even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een geschikte oplossing te vinden. Vooral als u van plan bent om extra elektrische apparaten aan te sluiten, zoals een sauna, jacuzzi, elektrische kookplaat, combi oven of een een smart tv. Deze apparaten hebben vaak een hoger vermogen nodig en vereisen aparte groepen in de meterkast om veilig en efficiënt te kunnen werken. U kunt uw groepenkast uitbreiden met een smart energiemeter om uw verbruik bij te houden.

  Kosten voor het vervangen van de meterkast

  Natuurlijk is het begrijpelijk dat u zich afvraagt wat de kosten zijn voor het vervangen van de meterkast. De kosten kunnen variëren en worden bepaald door de omvang van het project en de complexiteit van het werk. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het vervangen van een meterkast een investering is in de veiligheid en functionaliteit van uw elektrische systeem. Hoewel de initiële kosten misschien hoog lijken, biedt een nieuwe meterkast gemoedsrust en voorkomt het potentiële problemen in de toekomst. De gemiddelde prijzen van een groepenkast vervangen wordt onder andere bepaald door het soort meterkast dat moet worden geïnstalleerd. Gemiddeld kunt u rekenen op kosten van €350 tot €800 voor een 1-fase groepenkast tot €500 tot €900 voor een 3-fase meterkast.

  Wilt u uw meterkast vervangen? Neem dan contact op met onze professionele elektriciens bij u in de buurt. We hebben jarenlange ervaring en bieden deskundig advies op het gebied van elektra. Onze elektriciens staan klaar om u te helpen!

  kosten vervangen meterkast

  Veelgestelde vragen over meterkast vervangen.

  Staat uw vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

  Bel 085-0190035

  Wanneer moet ik mijn meterkast vervangen of uitbreiden?

  In veel oude huizen zijn de meterkasten nog afgesteld op een tijd waarin mensen geen droger of vaatwasser hadden. Maar tegenwoordig gebruiken we veel meer stroom en apparaten, zoals stofzuigers, föhns en andere dingen. En in de toekomst zullen we waarschijnlijk nog meer stroom gaan gebruiken, bijvoorbeeld door elektrisch te koken, elektrisch te rijden of zelfs onze eigen elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Daarvoor hebben we extra groepen nodig. Elk elektrisch ‘zwaar’ apparaat moet eigenlijk op zijn eigen groep aangesloten zijn. Tegenwoordig is het normaal dat groepenkasten 6 tot 8, of zelfs 12 groepen hebben. Maar veel oude huizen hebben er maar 3. Als u te weinig groepen hebt, kunnen de stoppen doorslaan en kan er kortsluiting ontstaan. En dat is niet alleen slecht voor uw apparaten, maar ook gevaarlijk. Dus laat alstublieft uw groepenkast uitbreiden of zelfs vernieuwen en vraag advies aan een expert.

  Wat is het maximum aantal groepen in de meterkast?

  In de meterkast kunnen maximaal 12 groepen worden geïnstalleerd. Dit is vooral belangrijk voor grote huizen met een hoog stroomverbruik. Weet u niet precies hoeveel groepen u nodig heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op voor deskundig en uitgebreid advies.

  Hoe lang gaat een meterkast mee?

  Veel oude huizen hebben een oude groepenkast die aan vervanging toe is. Schakelaars gaan kapot en aardlekschakelaars worden ouder en werken niet meer wanneer dat nodig is. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Onze groepenkasten gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Wacht niet te lang met uw meterkast vervangen en zorg voor een veiligere groepenkast.

  Wat is het verschil tussen 1-fase en 3-fasen in mijn groepenkast?

  Als u een 1-fase groepenkast heeft in uw meterkast, staat er 220/230V op de elektriciteitsmeter. Dit betekent dat uw aansluiting een enkele fase heeft met een stroomsterkte van 25 of 30 ampère. Maar wat is een 3-fasenaansluiting? Bij een 3-fasenaansluiting komen er drie fasedraden van elk 230V de meterkast binnen, samen met een nuldraad. Dit soort aansluitingen zijn groter en leveren meer vermogen dan de 1-fase-aansluitingen. De 3 fasen aansluitingen zijn speciaal voor zwaardere apparaten zoals wasdrogers, elektrische kookplaten en sauna’s.

  Kan ik zelf een meterkast of groepenkast vervangen?

  Een groepenkast vervangen is een grote taak. Er is echt kennis van zaken nodig. De groepenkast is namelijk het belangrijkste punt in uw huis waar de stroom binnenkomt en wordt verdeeld. Hier mogen geen fouten gemaakt worden. Mag men eigenlijk zelf een groepenkast vervangen? Ja, dat mag, maar het is veel veiliger om dit te laten doen door een erkende installateur. En let er ook op dat verzekeringen soms niets vergoeden als er iets mis gaat in een groepenkast die niet profesioneel is aangelegd.

  Heeft u een vraag over het vervangen van de meterkast?

  Neem contact op met een installateur

  Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

  → Onze monteur legt het uit!

  Trustoo Elektricien Louwmans
  Theo op Trustoo.nl

  Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

  Johan op Trustoo.nl

  Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

  Nasek op Trustoo.nl

  Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

  Megan op Trustoo.nl

  Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

  reviews

  elektricien louwmansVincent
  1 review

  Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

  elektricien louwmansMelissa
  1 review

  Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

  elektricien louwmansStuart
  141 review

  De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

  elektricien louwmansHans
  1 review

  Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

  Interessante meterkast blogs

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig_ BLOG

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig?

  De groepenkast is het hart van uw elektrische installatie en zorgt voor een veilige…

  elektricien louwmans Verder lezen

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten BLOG

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten

  Wanneer u een woning bouwt of renoveert, moet u natuurlijk nadenken over de elektrische…

  elektricien louwmans Verder lezen

  3 Fase groepenkast met kookgroep BLOG

  3 Fase groepenkast met kookgroep

  Als u op zoek bent naar een efficiënte en veilige manier om de elektrische stroom in uw huis te…

  elektricien louwmans Verder lezen

  Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

  U ontvangt direct de beste offerte.

  Offerte aanvragen

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   elektricien louwmans
   elektricien louwmans

   Herman helpt u verder

   Wij zijn 24/7 bereikbaar
   Gecertificeerde specialisten
   Inclusief goede garanties
   Alle elektra werkzaamheden
   Ruim 20 jaar ervaring
   Altijd een prijsindicatie vooraf
   Call Now Button