ClickCease

Overstappen van gas naar elektrisch

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die overstappen van gas naar elektra. Zowel koken, als de verwarming in huis wordt veel woningen elektrisch. De voordelen zijn erg veelzijdig, elektrisch koken en verwarmen is meestal efficiënter en voordeliger dan gas. Het is ook schoner, beter voor het milieu omdat het geen schadelijke stoffen produceert die kunnen bijdragen aan luchtvervuiling. Daarnaast worden de regels omtrent gas in huis ook steeds strenger. De komende jaren zullen daarom alleen maar meer mensen overstappen naar elektrisch koken.

Elektrisch koken en verwarmen is erg efficient

Elektriciteit is de laatste tijd erg populair geworden voor het verwarmen van de woning. Dit komt doordat elektrische verwarmingssystemen veelal efficiënter zijn dan die op gas. En daarnaast natuurlijk omdat deze beter zij voor het milieu. Elektrische radiatoren zorgen voor een gelijkmatige warmte verdeling, hierdoor zullen de energiekosten dalen. Veel elektrische verwarmingssystemen zijn ook uitgerust met geavanceerde functies zoals thermostaten en timers waarmee u de temperatuur in elke kamer van uw huis kunt regelen. Het is dus ook nog eens gemakkelijk.

Wat zijn de voordelen van overstappen naar elektrisch koken en verwarmen.

Er zijn een hoop voordelen, en deze worden alleen maar meer. Het is dan ook verstandig om de voor en nadelen voor jezelf op een rijtje te zetten. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om te beslissen of het ook voor jou een goede keuze is om overstappen te stappen van gas naar elektra. Wij hebben alvast een aantal voordelen op een rijtje gezet.

 

Onderstaand een aantal belangrijke voordelen:

Elektrisch koken en verwarmen efficiënter
Minder vervuilende stoffen
Er gaat minder energie verloren
De energiekosten worden lager
Handige functies zoals timers

Waar moet je aandenken voordat je kunt overstappen van gas naar elektra

Als u overweegt om voor het koken over te stappen van gas naar elektrisch, moet u een paar dingen in gedachten houden. Het is daarom ook altijd verstandig om van te voren contact met ons op te nemen zodat wij u kunnen adviseren over de mogelijkheden. U moet bijvoorbeeld nagaan of uw bestaande fornuis voldoende vermogen heeft om het elektrisch te kunnen gebruiken. U hebt ook de mogelijkheid van een nieuwe installatie.

Een aantal aandachtspunten voor de overstap

Uiteraard zijn er ook een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voordat u overstapt van gas naar elektrisch. Allereerst is het belangrijkrijk om de bestaande stroomvoorziening te contoleren. Misschien is het wel nodig om de groepenkast uit te breiden. Wanneer je dit hebt gedaan kun je bepalen welk type installatie nodig is en of er een nieuwe aansluiting aangelegd moet worden. Ook kun je kiezen wat het juiste verwarmingssysteem is. Daarnaast is het altijd verstandig om advies in te winnen van een elektricien.

 

3 fase kookgroep aansluiten ELEKTRISCH KOKEN

Overstappen van gas naar elektrisch is de moeite waard!

Het is dus zeker de moeite waard om over te stappen van gas naar elektrisch koken en verwarmen. Dit bespaart energiekosten en helpt het milieu te beschermen. Er zijn echter wel enkele belangrijke punten waar je vooraf rekening mee moet houden om het tot een succes te maken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Als u hulp wilt bij het overstappen of advies wilt over welk systeem het beste bij uw behoeften past, neem dan vandaag nog contact op met onze ervaren elektriciens.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw overstap naar elektrisch

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button