ClickCease

Laat je stopcontact aansluiten door elektricien Louwmans

24/7 Direct spoedhulp bij stroomstoring
Geen extra kosten
Scherpe offerte
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Storing melden? Neem nu contact op!

Stopcontact aansluiten
Waarschijnlijk heb je veel elektrische apparaten in huis. Het kan dan geen kwaad om veel stopcontacten te hebben. Als je niet genoeg stopcontacten meer vrij hebt, dan kun je beter weer een stopcontact aansluiten. Bij het aansluiten van een stopcontact moeten er soms leidingen gefreesd worden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook de hulp van elektricien Louwmans inschakelen. Weet je niet hoe je een stopcontact moet aansluiten? Geen paniek, bij elektricien Louwmans nemen we je dit graag uit handen.

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Benodigdheden voor het aansluiten van een stopcontact

Elektricien Louwmans gebruikt het volgende gereedschap voor het stopcontact aansluiten:

  • Stopcontact (geaard)
  • Afdekraam
  • Elektriciteitsbuis zonder draad
  • Schroevendraaier
  • VD draden: één bruine draad van 2,5mm (fasedraad), één blauwe draad van 2,5mm (nuldraad), één groene of gele draad van 2,5mm (aardedraad)
  • Steenboor/dozenboor
  • Multimeter
  • Striptang

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Stopcontact aansluiten

Stappenplan voor een stopcontact aansluiten door elektricien Louwmans

Onze elektriciens gebruiken het onderstaande stappenplan om stopcontacten aan te sluiten. Maar je kunt het stappenplan ook zelf gebruiken als je een keer een stopcontact wilt aansluiten.

Stap 1: schakel de stroom in huis uit

Voordat je het stopcontact gaat aansluiten, moet je een paar zaken voorbereiden. Een van de belangrijkste voorbereidingen die je moet treffen is dat je de stroom in huis uit hebt staan. De stroom voor de betreffende groep uitschakelen is in principe genoeg, maar als je er zeker van wilt zijn dat het goed gaat kun je ook alle stroom uitschakelen door de hoofdschakelaar naar beneden te duwen.

Stap 2: Teken de inbouwdoos

In de tweede stap bepaal je precies waar je het stopcontact gaat plaatsen en je tekent de locatie hiervan af.

Stap 3: boor een gat in de muur

Als je de inbouwdoos hebt afgetekend, kun je een gat in de muur boren. Je kunt hiervoor een dozenboor of steenboor gebruiken. Hierna dien je direct te testen of de inbouwdoos in het gat past.

Stap 4: maak de bedrading klaar voor gebruik

Bekijk ten eerste of je de kabels moet strippen voor het stopcontact aansluiten. Als er nog bedrading in de kabel zit, dan kun je het eerste stuk van de kabel eraf strippen door middel van een striptang. Hierbij is het belangrijk dat de kabels acht centimeter ruimte hebben. Daarna kun je de isolatie van de kabels eraf strippen.

Stap 5: sluit de kabels van het stopcontact aan

Wanneer je klaar bent met het strippen van de kabels kun je ze aansluiten. Hierbij wordt met kleur kabels gewerkt: blauw, bruin en groen of geel. De groen gele draad is de aarde en deze wordt in het midden van het stopcontact geplaatst. Bij de bruine en blauwe kabel maakt het niet uit waar je ze aansluit; zowel links als rechts kan.

Stap 6: stopcontact aansluiten en bevestigen

Als alle draden goed in het stopcontact zitten, dan kan het nieuwe stopcontact bevestigd worden. Hiervoor gebruik je schroeven.

Stap 7: Schakel de spanning in en doe een meting

Nadat je alles hebt aangesloten kun je de hoofdschakelaar inschakelen. Door met een multimeter te meten kun je zien of het stopcontact werkt.

Stap 8: monteer het afdekraam

Als het stopcontact werkt en is aangesloten, kan het afdekraam gemonteerd worden. De stekker kan nu in het stopcontact geplaatst worden.

Schakel de expertise van elektricien Louwmans in

Heb je moeite om zelf een stopcontact aan te sluiten, of wil je het liever niet zelf doen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Uw elektricien

Professionele monteurs

Uw lokale elektricien

Professionele elektricien

24/7 Service

Onze storingsdienst is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar om u te helpen. Neem direct contact met ons op wanneer u een stroomstoring heeft.

Veiligheid op de eerste plaats
24/7 direct hulp bij stroomstoring
Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
20 jaar ervaring

Heeft u een andere storing of een vraag?

Neem contact op met een installateur

Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Stopcontacten
Aardlekschakelaars
Groepenkast uitbreiden
Buitenverlichtingen aanleggen
Stroomstoringen oplossen

Lampen installeren
Perilex aansluitingen
Renovatie van elektra
Schakelaars en bekabelingen
Meterkast vervangen

Elektra problemen
Elektronische installatie
Elektra voor nieuwbouw
24/7 direct spoedhulp
Overige diensten

Call Now Button