ClickCease

Zonnepanelen aansluiten

Wilt u de zonnepanelen correct laten aansluiten op de meterkast? Onze ervaren elektriciens staan voor u klaar!

elektricien louwmans Snelle installatie

elektricien louwmans Direct besparen

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Kwaliteit en veiligheid op #1

elektricien louwmans
elektricien louwmans

Zonnepanelen aansluiten op de meterkast

Zonnepanelen aansluiten op uw woning kan een geweldige stap zijn naar duurzame energie. Bij Louwmans staan uw behoeften centraal, en we zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt. Met onze professionele installateurs en hoogwaardige apparatuur kunt u binnen een mum van tijd de voordelen van zonnepanelen benutten. Wilt u meer leren over zonnepanelen en hoe deze worden aangesloten? Of bent u op zoek naar meer informatie over de omvormer?Onze experts leggen het u graag uit!

Bij het aansluiten van zonnepanelen op uw meterkast is veiligheid en efficiëntie van groot belang. Onze ervaren elektriciens bij Louwmans staan klaar om u hierbij te helpen. We zorgen ervoor dat de panelen op de juiste stroomgroepen worden aangesloten, zodat u het maximale rendement uit uw zonnepanelen kunt halen.  

Daarnaast wordt er een kabel vanuit de omvormer naar de meterkast gelegd, waardoor de opgewekte zonnestroom via de zonnepanelen naar de meterkast wordt gebracht.  Op deze manier worden de zonnepanelen aangesloten op de hoofdzekering en de hoofdmeter. Een deel van de groene stroom kunt u direct gebruiken, terwijl de overige stroom teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet. U kunt meer informatie hiervoor bij uw netbeheerder opvragen. De omvormer, die op een geschikte plaats zoals de zolder of garage wordt geplaatst, zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in bruikbare wisselstroom. De stroom capaciteit is afhankelijk van het aantal zonnepanelen.

1 fase of 3 fase
Uw lokale elektricien

Omvormer zonnepanelen aansluiten

De omvormer moet op een geschikte plaats geïnstalleerd worden. Een string omvormer moet bijvoorbeeld op een goed geventileerde locatie hangen, zodat de warmte die hij genereert efficiënt kan worden afgevoerd. Oververhitting kan namelijk de prestaties van uw omvormer negatief beïnvloeden. Aan de andere kant worden micro-omvormers juist buiten op uw schuin dak, direct achter de zonnepanelen geplaatst, waardoor ze automatisch goed geventileerd zijn. 

Over het algemeen wordt de string-omvormer op uw zolder naast de CV-installatie of in een andere technische ruimte (zoals een schuur of garage) geplaatst. Soms wordt hij ook in uw kelder of bij de wasmachine geïnstalleerd. Een afgesloten meterkast is meestal geen ideale locatie voor uw omvormer. 

Hoe zit het met de kabelroute van uw zonnepanelen naar uw meterkast? Voor elke string zonnepanelen op uw dak zijn er twee DC-kabels die de gelijkstroom van de zonnepanelen naar de omvormer leiden. Vanaf de omvormer wordt er één AC-kabel gebruikt om de wisselstroom naar uw woning te leiden. Deze AC-kabel wordt via een aardlekautomaat met een vrije groep veilig verbonden met uw meterkast. Bij micro-omvormers wordt de stroom op uw dak al omgevormd. Er loopt dan nog maar één kabel (AC, wisselstroom) vanaf uw dak naar binnen, die wij direct naar uw meterkast voeren en daar aansluiten op een vrije groep. Onze installateurs zullen ervoor zorgen dat de omvormer optimaal presteert en dat u het maximale uit uw zonnepanelen haalt.

Veiligheid staat voorop bij het aansluiten van zonnepanelen

Bij het aansluiten van zonnepanelen is veiligheid van groot belang. Om die reden moet u een professional inschakelen die bekend is met de veiligheidsvoorschriften en -procedures. Onze installateurs zijn getraind in veilig werken en hebben de juiste kennis en ervaring om risico’s tot een minimum te beperken. We zorgen ervoor dat de elektrische bedrading correct wordt uitgevoerd en dat er geen losse verbindingen zijn bij het aansluiten van de zonnepanelen. Wij kunnen zonnepanelen installeren met een parallelle schakeling of een seriële schakeling en zullen u daarover adviseren.

Daarnaast controleren we de isolatie van de bekabeling en zorgen we ervoor dat deze goed beschermd is tegen schade. We monteren de zonnepanelen en de bijbehorende apparatuur op een veilige en stevige manier. Wordt mijn dak niet te zwaar belast? Voordat we met de installatie beginnen, voeren we een grondige inspectie uit om te controleren of het dak en de meterkast geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. We bekijken de draagkracht van het dak en bepalen de optimale positionering van de panelen ten opzichte van de zon. Zo kunnen de zonnepanelen stroom leveren en het totale vermogen benutten. Op deze manier kan onze ervaren installateur een veilige en efficiënte installatie garanderen, en kunnen we een ongewenste situatie of gevaarlijke situatie voorkomen. Geniet van uw eigen stroom!

Elektricien louwmans nodig
Zonnepanelen aansluiten meterkast

Wat gebeurt er met te veel opgewekte stroom?

Het kan voorkomen dat uw zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan u op dat moment verbruikt. Maar maakt u zich geen zorgen, want er is een oplossing voor dit “teveel” aan opgewekte stroom. De meeste huishoudens kiezen ervoor om overtollige energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Dit wordt net metering genoemd. Wanneer u meer stroom produceert dan u verbruikt, wordt het overschot teruggevoerd naar het elektriciteitsnet en ontvangt u een vergoeding voor de geleverde energie. 

Net metering biedt een geweldige manier om uw elektriciteitsrekening te verlagen en tegelijkertijd duurzame energie te leveren aan anderen. U kunt uw zonnepanelen dus optimaal benutten en het maximale rendement uit uw investering halen.

Zonnepanelen zijn een duurzame investering

Zonnepanelen plaatsen op uw woning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Zonnepanelen zijn een duurzame investering die op de lange termijn veel voordelen biedt. Ten eerste bespaart u op uw energierekening. U kunt gratis energie opwekken en daardoor hoeft u minder elektriciteit van het net te gebruiken. Dit leidt tot lagere energiekosten en kan op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren. Bovendien worden zonnepanelen steeds efficiënter, waardoor u meer elektriciteit kunt opwekken met dezelfde hoeveelheid panelen.

Ten tweede draagt u bij aan een duurzame toekomst. Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron die geen schadelijke broeikasgassen produceert bij het opwekken van elektriciteit. Door uw eigen zonne-energie op te wekken, vermindert u uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en helpt u mee om klimaatverandering tegen te gaan.

Daarnaast kunnen zonnepanelen de waarde van uw woning verhogen. Veel potentiële kopers zijn tegenwoordig op zoek naar huizen met duurzame en energiezuinige eigenschappen. Het hebben van zonnepanelen kan een groot verkoopargument zijn en kan de waarde van uw woning vergroten.

Zonnepanelen

Heeft u een vraag over het aansluiten van zonnepanelen?

Neem contact op met een installateur

Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw zonnepanelen aansluiten

Zonnepanelen aansluiten
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Max. bestandsgrootte: 4 GB.
Call Now Button