ClickCease

Laat je zonnepanelen aansluiten door elektricien Louwmans

Advies van een ervaren zonnepanelen specialist
Uw woning wordt meer waard
Lagere energierekening: bespaar minimaal €700,- per jaar
Binnen 24 uur een offerte op maat
Direct bereikbaar zonder wachtrij
2 jaar installatiegarantie
Minder afhankelijk van schommelende energieprijzen

Storing melden? Neem nu contact op!

Zonnepanelen aansluiten

Zonnepanelen worden aangesloten op de omvormer van de gelijkstroom/DC kabels. Het berekenen van de kabeldiktes gebeurt op basis van het vermogen dat door de kabels gaat lopen. Bij elektricien Louwmans zorgen we ervoor dat je nooit meer dan 1 % verliest. Wij streven ernaar om de omvormer binnen 15 tot 20 meter van de bekabeling te plaatsen. Wil je weten hoe je zelf zonnepanelen aansluiten kunt? In het onderstaande stappenplan helpen we je op weg, en als het niet lukt dan kun je ons altijd inschakelen voor deskundig advies!

Hoe bereid elektricien Louwmans zich voor alvorens het zonnepanelen aansluiten?

Wij bereiden ons altijd goed voor voordat we de zonnepanelen aansluiten. Wij weten precies welke bekabeling we nodig hebben en hoe deze op de zonnepanelen aangesloten kunnen worden. Tijdens het monteren van de zonnepanelen dienen ze al op de juiste manier te worden aangesloten.

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Hoe sluiten wij zonnepanelen aan?

  • Zonnepanelen moeten in serie geschakeld worden. Dit gebeurt met de DC kabels die worden bijgeleverd.
  • Een string is een in serie geschakelde zonnepanelen groep.
  • Een omvormer heeft tenminste één MPP tracker.
  • Hoeveel aansluitingen een omvormer heeft zegt niets over de hoeveelheid MPP trackers.

Over de MPP trackers van elektricien Louwmans

De MPP trackers is de regelaar van de omvormer. De omvormer zoekt continue naar het punt waarbij de spanning en stroom op het paneel maximaal is. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk energie van het paneel onttrokken. Dit wordt ook wel het Maximum Power Point genoemd. Het MPP verschuift wanneer de temperatuur of instraling op het paneel verandert. Een omvormer heeft altijd één MPP tracker, soms ook twee. Bij het toepassen van een optimizer heeft elk zonnepaneel zijn eigen MPP regeling. Een optimizer regelt namelijk een afzonderlijk paneel.

085-0190035
Storing melden? Neem nu contact op!

Zonnepanelen aansluiten

Optimale werking van een MPP tracker

  • Alle panelen liggen op dezelfde windrichting en onder dezelfde hoek
  • Alle zonnepanelen zijn hetzelfde type

Wanneer heb je meerdere MPP trackers nodig?

Als de zonnepanelen op verschillende dakvlakken of windrichtingen geplaatst worden, dan heeft elk vlak een aparte omvormer nodig. Ook een omvormer met meerdere MPP trackers is een optie. Zonnepanelen aansluiten die in de schaduw liggen moeten op een aparte omvormer worden aangesloten om te voorkomen dat ze teveel energie verliezen. Bij het gebruik van een optimizer weet je zeker dat de energieverliezen beperkt blijven.

Zonnepanelen aansluiten op DC kabels

Op elk zonnepaneel zitten 2 doorluskabels. Deze zijn 1 meter lang en hebben een voor-gemonteerde MC4 stekker. Zonnepanelen aansluiten in een string kan maar op 1 manier.

Stappenplan voor zonnepanelen aansluiten op DC kabels

Je dient de kabel met het mannetje op de kabel van het naastgelegen paneel aan te sluiten, waar het vrouwtje zit. Je kunt verlengkabels gebruiken als je naar de volgende string zonnepanelen gaat. De lange stringkabel van de omvormer dient naar de eerste en het laatste zonnepaneel te gaan. De stringkabel kan pas worden aangesloten als alle stekkers zijn aangesloten. De overgebleven stringkabel kan opgerold worden en vastgemaakt worden onder het laatste zonnepaneel. 

Schakel elektricien Louwmans in voor het zonnepanelen aansluiten

Heb je hulp nodig bij het aansluiten van je zonnepanelen? Neem gerust contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring met zonnepanelen aansluiten en zijn je graag van dienst.

Uw elektricien

Professionele monteurs

Uw lokale elektricien

Professionele elektricien

24/7 Service

Onze storingsdienst is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar om u te helpen. Neem direct contact met ons op wanneer u een stroomstoring heeft.

Veiligheid op de eerste plaats
24/7 direct hulp bij stroomstoring
Vakbekwame en goed opgeleide elektriciens
20 jaar ervaring

Heeft u een andere storing of een vraag?

Neem contact op met een installateur

Theo op Trustoo.nl

Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

Johan op Trustoo.nl

Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

Nasek op Trustoo.nl

Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

Megan op Trustoo.nl

Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

reviews

elektricien louwmansVincent
1 review

Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

elektricien louwmansMelissa
1 review

Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

elektricien louwmansStuart
141 review

De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

elektricien louwmansHans
1 review

Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

Stopcontacten
Aardlekschakelaars
Groepenkast uitbreiden
Buitenverlichtingen aanleggen
Stroomstoringen oplossen

Lampen installeren
Perilex aansluitingen
Renovatie van elektra
Schakelaars en bekabelingen
Meterkast vervangen

Elektra problemen
Elektronische installatie
Elektra voor nieuwbouw
24/7 direct spoedhulp
Overige diensten

Call Now Button