ClickCease

3 Fase kookgroep aansluiten

3 fase kookgroep aansluiten

Er zijn tegenwoordig steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om elektrisch te gaan koken, de tijd van koken op gas is voorbij en daarom hebben veel mensen en drie fase kookgroep aansluiting nodig. Maar wat komt hier allemaal bij kijken en wat is er allemaal nodig? Wij vertellen je alles over een 3 fase kookgroep aansluiten!

3 fase kookgroep
elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Waarom is 3 fase nodig?

Voorheen hadden een hoop mensen en één fase aansluiting. Echter hebben tegenwoordig steeds meer mensen een drie fase aansluiting nodig. Dit komt onder andere omdat we steeds meer elektrische apparatuur gaan gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn een sauna en een jacuzzi maar ook zeker elektrisch koken is hier een goed voorbeeld van. Omdat er meer vermogen nodig is moet er een drie fase aansluiting gemaakt worden in de meterkast.

Een 3-fase kookgroep is een gespecialiseerde elektrische aansluiting. In tegenstelling tot standaard elektrische verbindingen, biedt een 3-fase kookgroep meer vermogen. Dit is essentieel voor moderne keukenapparatuur die hogere energiebehoeften heeft, zoals inductiekookplaten.

3 fase kookgroep aansluiten voor een inductie kookplaat of elektrische kookplaat

In de moderne keuken is er allerlei apparatuur te vinden die bijdragen aan ons dagelijks kookgenot. Een belangrijk aspect hiervan is de elektrische kookplaat, die aangesloten dient te worden op een 3-fase kookgroep. Deze specifieke aansluiting zorgt voor een stabiele energievoorziening en maakt het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de inductiekookplaat.

Perilex stopcontact aangesloten

Ook is er voor het elektrisch koken een perilex stekker nodig. Deze heeft namelijk meer vermogen en zorgt ervoor dat de elektrische kookplaten naar behoren functioneren. Wij kunnen ervoor zorgen dat de elektrische installatie het juiste type aansluiting krijgt.

Er 3 fase groepenkast nodig

Naast een perilex aansluiting is er ook een 3 fase groepenkast nodig. Deze nieuwe groepenkast biedt mer vermogen. Ook kunnen eventueel zonnepanelen hierop worden aangesloten. Hierdoor wordt je meterkast voorzien van het benodigde vermogen. De meeste kookplaten verbruiken verbruiken namelijk een stuk meer! Heb je vragen over je nieuwe aansluitingen of heb je advies nodig over het maximaal vermogen, aarzel dan niet om contact op te nemen!

3 fase kookgroep aansluiten ELEKTRISCH KOKEN

Laat de 3 fase kookgroep aansluiten door een specialist!

De aansluiting van een 3-fase kookgroep is een gespecialiseerde taak die het beste overgelaten kan worden aan professionals. Bij Elektricien Louwmans bieden we de kennis, ervaring en toewijding die nodig zijn om deze klus perfect uit te voeren.

Of je nu je keuken aan het renoveren bent of een gloednieuwe inductiekookplaat wilt installeren, Elektricien Louwmans is de betrouwbare partner die je nodig hebt. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen. Je keuken is tenslotte het hart van je huis; laten we er samen voor zorgen dat het met liefde en expertise wordt behandeld!

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw 3 fase aansluiting

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Call Now Button