ClickCease

Meterkast

Een meterkast vervangen, kopen of advies? De elektriciens van Elektricien Louwmans staan voor u klaar.

elektricien louwmans Gratis advies over het aantal groepen

elektricien louwmans 8 Jaar garantie

elektricien louwmans Oude stoppenkast vervangen

elektricien louwmans 1 of 3 fase groepenkast

elektricien louwmans
elektricien louwmans
elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Groepenkast check mobiel

Gratis meterkast check

Stap 1. Stuur ons een foto van uw meterkast

Stap 2. Onze elektricien zal uw meterkast controleren 

Stap 3. Wij geven u gratis en vrijblijvend advies

Groepenkast check

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  Uw meterkast: Het hart van uw elektrische installatie

  De meterkast is het centrale punt in elk huis waar alle elektriciteit samenkomt en verdeeld wordt. Bij Elektricien Louwmans begrijpen we het belang van een goed functionerende en veilige meterkast. Of u nu een nieuwe meterkast nodig heeft, uw oude stoppenkast wilt vervangen, of een moderne groepenkast wilt installeren, wij staan voor u klaar.

  De belangrijke rol van de meterkast

  Een meterkast is niet zomaar een kast; het is een technische ruimte waar de elektriciteitsleidingen, de elektriciteitsmeter, de gasmeter, en vaak ook de aansluitingen voor drinkwater en aardgas zich bevinden. De meterkast verdeelt de elektriciteit over de verschillende groepen in uw huis en zorgt ervoor dat elk elektrisch apparaat veilig gebruikt kan worden.

  Meterkast
  3 fase groepenkast

  De samenstelling van uw meterkast

  Het is nuttig om te begrijpen wat een meterkast precies is en welke regelgeving hiervoor geldt. We zullen ook het onderscheid tussen een meterkast en een stoppen-, installatie- of groepenkast toelichten. Een groepenkast samenstellen moet zorgvuldig gebeuren!

  Definitie van een meterkast

  Elk gebouw, of het nu een woning of een zakelijk pand is, beschikt over meterkasten, die tegenwoordig vaak als ‘meterruimte’ wordt aangeduid. Deze ruimte bevat verschillende aansluitingen en meters. In uw meterkast vindt u aansluitingen voor water, gas en elektriciteit. Daarnaast is het gebruikelijk dat de meterkast ook de ingangspunten bevat voor uw telefoonlijn, glasvezelverbinding, CAI (Centrale Antenne Inrichting) en eventuele aansluitingen voor stadsverwarming.

  Elektrotechnische installatie in de meterkast

  In de meterkast bevindt zich de elektrotechnische installatie die alle componenten omvat die gebruikt worden om elektrische apparaten van stroom te voorzien. Hierbij kunt u denken aan zaken zoals bekabeling, lasdozen, wandcontactdozen (ook bekend als stopcontacten) en schakelaars. De meterkast dient als centraal punt voor al deze aansluitingen.

  Het verschil tussen stoppenkasten en groepen-/meterkasten

  Een groepenkast en een meterkast zijn in principe hetzelfde. Het onderscheid zit in de stoppenkast, welke een oudere vorm van de groepen- of meterkast is, uitgerust met traditionele ‘stoppen’ of smeltzekeringen. Deze zekeringen smelten door bij overbelasting en moeten dan vervangen worden. Stoppenkasten zijn vooral te vinden in oudere woningen. Tegenwoordig worden elektrische circuits meestal verdeeld via een groepenkast of meterkast met installatieautomaten of aardlekautomaten.

  meterkast bestellen
  Meterkast kopen

  Verschillende typen groepenkasten

  Er zijn verschillende soorten groepenkasten, afhankelijk van de eisen van uw huishouden. Zo zijn er 1 fase en 3 fase groepenkasten, die geschikt zijn voor respectievelijk kleinere en grotere elektrische installaties. Moderne groepenkasten zijn uitgerust met aardlekschakelaars en installatieautomaten die uw huis beveiligen tegen overbelasting en kortsluiting.

  1 fase groepenkast

  De eerste soort groepenkast die we behandelen, en tevens de meest gangbare in Nederlandse woningen, is de 1 fase groepenkast. Deze is typisch uitgerust met een 2-polige aardlekschakelaar en een 2-polige hoofdschakelaar. Voor het merendeel van de huishoudens biedt deze groepenkast een adequate oplossing voor de elektriciteitsvoorziening, hoewel dit ook afhangt van de specifieke elektrische apparaten die in gebruik zijn. Een kenmerkend aspect van de 1 fase groepenkast is dat de modules een breedte hebben van 36 millimeter.

  3 fase groepenkast

  Een andere veel voorkomende variant is de 3 fase groepenkast. Net als de 1 fase groepenkast, beschikt ook deze over een 2-polige aardlekschakelaar. Het verschil zit echter in de hoofdschakelaar, die bij een 3 fase groepenkast 4-polig is. Dit resulteert in een dubbele breedte van de module in de groepenkast, namelijk 72 millimeter. Deze groepenkast staat ook bekend als een 3P+N automaat, wat staat voor ‘3-polig + nul’. Hoewel u deze variant ook in woonhuizen kunt aantreffen, is het vaker gebruikelijk in bedrijfspanden. Een belangrijk voordeel van de 3 fase groepenkast is dat het mogelijkheden biedt voor een krachtstroomaansluiting.

  De installatie van een nieuwe groepenkast

  Het laten installeren van een nieuwe groepenkast is een taak voor een professionele elektricien. Bij Elektricien Louwmans gebruiken we enkel het benodigde installatiemateriaal van hoge kwaliteit voor nieuwe groepenkasten en zorgen we ervoor dat de nieuwe groepenkast voldoet aan alle hedendaagse eisen. Onze elektriciens zorgen voor een veilige aansluiting op het stroomnet, rekening houdend met de fase-aansluiting en het aantal benodigde groepen. 

  Slimme meters en zonnepanelen

  De moderne meterkast is vaak uitgerust met een slimme meter die uw energieverbruik bijhoudt. Als u zonnepanelen heeft, is het essentieel dat uw meterkast hierop is aangepast. Wij zorgen ervoor dat de meterkast correct is geïnstalleerd en klaar is voor de toekomst.

  1 fase of 3 fase
  Meterkast uitbreiden

  Afmetingen van de Meterkast

  Elk huis moet uitgerust zijn met een meterkast, hoewel de afmetingen ervan kunnen variëren. Er is geen standaard grootte voorgeschreven, maar er zijn wel minimale afmetingen waaraan voldaan moet worden. Deze minimale afmetingen zijn:

  Hoogte: 240 centimeter

  Breedte: 75 centimeter

  Diepte: 31 centimeter

  Veiligheid en verantwoordelijkheid

  Storingen in de meterkast komen vaak voort uit onvoldoende dimensionering of een incorrecte indeling van de groepenkast, alsmede door onjuiste aanleg van de bedrading. De kwaliteit en veiligheid van uw stoppen- of groepenkast spelen hierbij een cruciale rol.

  In hedendaagse huishoudens, met hun veelvoud aan elektrische apparaten en toepassingen, neemt het risico op elektrische storingen of zelfs brand toe. Dit is met name het geval in oudere huizen, die vaak niet genoeg stopcontacten hebben en een groepenkast die niet berekend is op de huidige elektriciteitsbehoefte.

  Bij Elektricien Louwmans nemen we de veiligheid van uw meterkast zeer serieus. We controleren regelmatig of alle aansluitingen, van de gasmeter tot de stopcontacten, veilig en correct functioneren. Uw veiligheid is onze verantwoordelijkheid.

  Kies Elektricien Louwmans als uw betrouwbare partner

  Of u nu een nieuwe meterkast wilt kopen, een oude stoppenkast wilt vervangen, of een upgrade naar een 3 fase groepenkast overweegt, Elektricien Louwmans is uw betrouwbare partner. We bieden uitgebreide diensten aan voor de installatie, het onderhoud en de controle van uw meterkast, altijd met de hoogste standaarden voor veiligheid en kwaliteit.

  Neem contact op met Elektricien Louwmans voor al uw meterkast behoeften – wij staan klaar om u te helpen met professioneel advies en uitstekende service.

  3 fase ABB meterkast

  Heeft u een vraag over het vervangen van de meterkast?

  Neem contact op met een installateur

  Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

  → Onze monteur legt het uit!

  Trustoo Elektricien Louwmans
  Theo op Trustoo.nl

  Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

  Johan op Trustoo.nl

  Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

  Nasek op Trustoo.nl

  Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

  Megan op Trustoo.nl

  Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

  reviews

  elektricien louwmansVincent
  1 review

  Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

  elektricien louwmansMelissa
  1 review

  Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

  elektricien louwmansStuart
  141 review

  De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

  elektricien louwmansHans
  1 review

  Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

  Interessante meterkast blogs

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig_ BLOG

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig?

  De groepenkast is het hart van uw elektrische installatie en zorgt voor een veilige…

  elektricien louwmans Verder lezen

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten BLOG

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten

  Wanneer u een woning bouwt of renoveert, moet u natuurlijk nadenken over de elektrische…

  elektricien louwmans Verder lezen

  3 Fase groepenkast met kookgroep BLOG

  3 Fase groepenkast met kookgroep

  Als u op zoek bent naar een efficiënte en veilige manier om de elektrische stroom in uw huis te…

  elektricien louwmans Verder lezen

  Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

  U ontvangt direct de beste offerte.

  Offerte aanvragen

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   elektricien louwmans
   elektricien louwmans

   Herman helpt u verder

   Wij zijn 24/7 bereikbaar
   Gecertificeerde specialisten
   Inclusief goede garanties
   Alle elektra werkzaamheden
   Ruim 20 jaar ervaring
   Altijd een prijsindicatie vooraf
   Call Now Button