ClickCease

Groepenkast samenstellen

Een groepenkast laten samenstellen of advies nodig over de componenten in de groepenkast? Neem contact met ons op!

elektricien louwmans Gratis advies over het aantal groepen

elektricien louwmans 8 Jaar garantie

elektricien louwmans Oude stoppenkast vervangen

elektricien louwmans 1 of 3 fase groepenkast

reviews elektricien louwmans
erkende elektricien louwmans

Een gratis groepenkast check laten uitvoeren?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Groepenkast check mobiel

Gratis groepenkast check

1. Stuur ons een foto van uw groepenkast
2. Onze elektricien zal uw groepenkast controleren 
3. Wij geven u gratis en vrijblijvend advies

Groepenkast check

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
  elektricien louwmans

  Groepenkast laten samenstellen door onze elektricien

  Bent u op zoek naar een betrouwbare en ervaren elektricien die uw groepenkast op maat kan samenstellen? Zoek niet verder! Bij Louwmans hebben we een professioneel team van elektriciens klaarstaan om een veilige en efficiënte elektrische installatie te creëren die perfect aansluit bij uw specifieke behoeften. Of het nu gaat om een woning, kantoorpand of bedrijfsruimte, wij bieden hoogwaardige diensten op maat. Wanneer u contact met ons opneemt en uw groepenkast gaat samenstellen, luisteren wij altijd naar uw wensen en zorgen wij ervoor dat de groepenkast aan al uw eisen voldoet. Ons team komt zo snel mogelijk bij u langs om de groepenkast op locatie te bouwen. Nadat we de groepenkast samenstellen, wordt deze compleet bedraad bij u afgeleverd. En mocht u nadien nog vragen hebben of advies nodig hebben over bepaalde vraagstukken rondom de groepenkast componenten, staan wij altijd voor u klaar om u te helpen.

  groepenkast samenstellen
  advies groepenkast

  Laat u adviseren over het samenstellen van de groepenkast

  Een groepenkast samenstellen vereist nauwkeurige planning en expertise. Onze elektriciens zijn er om u te adviseren en te begeleiden bij elke stap. We luisteren naar uw behoeften en bieden op maat gemaakte oplossingen die perfect passen bij uw installatie. We hebben uitgebreide kennis van elektrische normen en voorschriften, zodat we de juiste keuzes kunnen maken, waardoor uw groepenkast samenstellen goed kan worden gedaan.

  Of u nu een upgrade overweegt of een nieuwe groepenkast wilt, wij begeleiden u. We houden rekening met factoren zoals het aantal apparaten, toekomstige uitbreidingen en veiligheidsvereisten. Houdt u van elektrisch koken en gebruikt u een elektrische kookplaat? Ook daar houden we rekening mee.We streven naar flexibele waterdichte groepenkasten die aan uw huidige en toekomstige behoeften voldoen. Onze elektriciens informeren u ook over slimme meters voor energiebewaking en de integratie van zonnepanelen in uw groepenkast.

  Veiligheid staat voorop bij een nieuwe groepenkast

  Veiligheid staat bij ons voorop, zowel voor u als voor ons. Bij een groepenkast samenstellen nemen we alle nodige veiligheidsmaatregelen. Onze elektriciens werken volgens strenge veiligheidsnormen en houden rekening met alle vereisten van de elektrische regelgeving. Ze zorgen ervoor dat de groepenkast goed geïsoleerd is, dat de aarding in orde is en dat de bedrading en verbindingen betrouwbaar zijn. Op die manier minimaliseren we het risico op kortsluiting.

  Onze elektriciens doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe kortsluitingen ontstaan en dat de geleverde fase groepenkasten correct zijn. We maken gebruik van gecertificeerde componenten die voldoen aan de geldende normen, zodat uw groepenkast duurzaam en betrouwbaar is op de lange termijn. Heeft u een groepenkast nodig en wilt u een groepenkast samenstellen? Wij helpen u graag.

  Om ervoor te zorgen dat uw groepenkast veilig blijft functioneren, bieden we ook regelmatig onderhoud en inspectie aan, ook voor de aardlekschakelaar. Hiermee kunnen we eventuele problemen vroegtijdig opsporen en verhelpen, zodat de veiligheid en betrouwbaarheid van uw elektrische installatie gewaarborgd blijven. Wij kennen de laatste details en kunnen u voorzien van deskundig advies over uw meterkast. Samenstellen van een groepenkast was nog nooit zo eenvoudig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt u gerust contact op. Wij helpen u maar al te graag verder!

  nieuwe groepenkast samenstellen

  Uit welke onderdelen bestaat een groepenkast?

  Een groepenkast samenstellen is een goed idee. Maar voordat u een groepenkast gaat samenstellen, is het handig om te weten uit welke componenten een groepenkast bestaat. Deze essentiële onderdelen zorgen samen voor de veilige en gecontroleerde stroomtoevoer in uw elektrische installatie. Hier zijn de belangrijkste onderdelen die u kunt verwachten in een standaard groepenkast:

  De hoofdschakelaar

  Tijdens een groepenkast samenstellen zult u de term hoofdschakelaar voorbij zien komen. De hoofdschakelaar fungeert als het startpunt van de stroomtoevoer in uw huis of gebouw. Met de hoofdschakelaar kunt u de volledige elektriciteit in uw woning of pand uitschakelen. Dit kan handig zijn tijdens onderhoudswerkzaamheden of in noodgevallen. Gewoonlijk bevindt de hoofdschakelaar zich aan de voorkant van uw huidige groepenkast en is gemakkelijk aan en uit te schakelen. Als u de hoofdschakelaar uitschakelt, wordt de stroomtoevoer naar alle groepen, ook de aparte groep, en apparaten in uw elektrische systeem onderbroken.

  Aardlekschakelaar

  De aardlekschakelaar is een belangrijk onderdeel van uw fase groepenkast dat ervoor zorgt dat u veilig bent tegen elektrische schokken. Het detecteert lekstroom, wat betekent dat er ergens in uw elektrische systeem stroom weglekt. Zodra de aardlekschakelaar dit detecteert, onderbreekt het direct de stroomtoevoer. Dit is cruciaal voor uw veiligheid, omdat het voorkomt dat u een elektrische schok krijgt wanneer u in contact komt met geaarde onderdelen. Wij kunnen u adviseren over het aantal aardlekschakelaars dat u nodig heeft.

  Groepen

  In uw eigen groepenkast zijn er verschillende groepen die de stroomtoevoer verdelen over verschillende circuits in uw huis, zoals verlichting, stopcontacten en andere apparaten. Elke groep heeft zijn eigen beveiliging, genaamd een installatieautomaat, die de stroom regelt en ervoor zorgt dat alles veilig blijft. Door het gebruik van een eigen groep voor de aansluiting wordt de stroom gelijkmatig verdeeld en wordt voorkomen dat een enkele groep of circuit overbelast raakt. U kunt specifieke elektrische componenten toewijzen aan elke groep, waardoor uw elektrische systeem efficiënt en veilig wordt georganiseerd. We kijken naar het aantal groepen wanneer we een groepenkast samenstellen om te kijken hoeveel groepen u nodig heeft, bijvoorbeeld een extra groep voor elektrische kookplaten.

  Installatieautomaat

  De installatieautomaten zijn beveiligingscomponenten die ervoor zorgen dat de stroomtoevoer naar specifieke groepen wordt uitgeschakeld als er kortsluiting of overbelasting wordt gedetecteerd. Elke groep heeft zijn eigen installatieautomaat. Wanneer er een kortsluiting of overbelasting optreedt, zal de installatieautomaat onmiddellijk de stroomtoevoer onderbreken. Deze onderdelen maken een groepenkast compleet.

  Veelgestelde vragen over het samenstellen van een groepenkast.

  Staat uw vraag er niet tussen? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

  Bel 085-0190035

  Hoeveel groepen mag u maximaal in u groepenkast monteren?

  Op een 1 fase groepenkast is de maximale capaciteit 12 groepen. Per aardlekschakelaar, zowel 2- als 4-polig, mogen maximaal 4 groepen aangesloten worden. Iedere elektrische installatie moet minstens uitgerust zijn met 2 aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar.

  Kan ik zelf een groepenkast samenstellen?

  Hoewel enige technische kennis vereist is, is het mogelijk om zelf een eigen groepenkast samen te stellen. Wij raden wel aan om toch altijd eerst een professional te raadplegen voordat u tot koop over gaat.

  Waar moet ik op letten als ik zelf een groepenkast samen ga stellen?

  Kiest u een 1-fase of 3-fase groepenkast?
  Heeft een hoofdschakelaar nodig?
  Heeft u aardlekschakelaars nodig?
  Hoeveel groepen heeft u nodig?

  Heeft u een vraag over het samenstellen van de groepenkast?

  Neem contact op met een installateur

  Waarom kiezen voor Elektricien Louwmans

  → Onze monteur legt het uit!

  Trustoo Elektricien Louwmans
  Theo op Trustoo.nl

  Prima elektricien!! Diverse werkzaamheden uit laten voeren. Nette offerte, komt de gemaakte afspraken na. Levert keurig en zeer net werk.

  Johan op Trustoo.nl

  Hele fijne services! Vriendelijk geholpen en goed meegedacht met de werkzaamheden. Volgende klus zeker weer naar Elektricien Louwmans

  Nasek op Trustoo.nl

  Ongelooflijke vakman, die enorm veel kennis heeft van elektra. Voor meerdere klussen ingehuurd en alles verliep vloeiend.

  Megan op Trustoo.nl

  Wat een super bedrijf. Zit je gedeeltelijk zonder stroom dus gebeld en er was binnen een half uur iemand ter plaatsen.

  reviews

  elektricien louwmansVincent
  1 review

  Geholpen met het aansluiten van inductie fornuis perilex. Konden zelfde dag nog terecht. Prijzen waren vooraf duidelijk. Goede service en vakmanschap.

  elektricien louwmansMelissa
  1 review

  Wij zijn heel blij met het eindresultaat! Onze groepenkast is vervangen en ziet er heel strak uit. Prima werk verricht dit elektra bedrijf is zeker aan te raden.

  elektricien louwmansStuart
  141 review

  De elektriciens zijn vriendelijk en betrouwbaar! Ze zijn heel aardig en legde alles netjes uit wat ze precies deden met de meterkast.

  elektricien louwmansHans
  1 review

  Kabelbreuk in onze tuin was gelukkig snel en vakkundig opgelost. Hierdoor zaten wij niet dagen gedeeltelijk zonder stroom. Prima service.

  Interessante groepenkast blogs

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig_ BLOG

  Groepenkast uitbreiden, wanneer is dit nodig?

  De groepenkast is het hart van uw elektrische installatie en zorgt voor een veilige…

  elektricien louwmans Verder lezen

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten BLOG

  ABB groepenkast, alles wat je moet weten

  Wanneer u een woning bouwt of renoveert, moet u natuurlijk nadenken over de elektrische…

  elektricien louwmans Verder lezen

  3 Fase groepenkast met kookgroep BLOG

  3 Fase groepenkast met kookgroep

  Als u op zoek bent naar een efficiënte en veilige manier om de elektrische stroom in uw huis te…

  elektricien louwmans Verder lezen

  Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

  U ontvangt direct de beste offerte.

  Offerte aanvragen

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.

   elektricien louwmans
   elektricien louwmans

   Herman helpt u verder

   Wij zijn 24/7 bereikbaar
   Gecertificeerde specialisten
   Inclusief goede garanties
   Alle elektra werkzaamheden
   Ruim 15 jaar ervaring
   Altijd een prijsindicatie vooraf
   Call Now Button