ClickCease

Alles over een 2 fase aansluiting

Steeds vaker een 2 fase aansluiting

In het verleden werden meterkasten hoofdzakelijk voorzien van 1-fase aansluitingen. Bij dit type aansluiting wordt de stroom geleverd via een elektriciteitskabel met twee draden – de fasedraad en de nuldraad – die in de meterkast binnenkomen. Deze aansluiting is meestal toereikend voor het voeden van de meeste huishoudelijke apparaten. Echter, tegenwoordig is er een groeiende trend waarbij 2-fase aansluitingen steeds vaker worden gebruikt in meterkasten. Bent u onbekend met deze term? Geen zorgen, u bent op de juiste plek beland. In dit artikel ontsluiten we alles wat u moet weten over een 2-fase aansluiting in de meterkast.

Het is zeker niet voor iedereen noodzakelijk om een 2-fase aansluiting in de meterkast te hebben. Desondanks is er een groeiende trend waarin dit soort aansluitingen steeds vaker voorkomt. De hoofdreden hiervoor is het toenemende gebruik van krachtige elektrische apparaten in ons huishouden. Voor bepaalde zwaardere apparatuur is een 2-fase aansluiting onmisbaar. Denkt u bijvoorbeeld aan een dubbele oven? In de meeste gevallen is een 2-fase aansluiting dan een must. Hetzelfde geldt voor het koken op een inductie kookplaat, waarbij een 2-fase aansluiting in de meterkast vaak onontbeerlijk is.

Wat is een 2 fase aansluiting?

Een 2 fase aansluiting, ook bekend als een 2x25A aansluiting, verwijst naar het type stroomaansluiting dat twee afzonderlijke stroomcircuits gebruikt. Deze aansluiting is met name handig voor apparaten die meer energie verbruiken dan de standaard 1 fase aansluiting (1x35A) aankan. Voorbeelden hiervan zijn zwaardere elektrische kookplaten, elektrische auto’s of bijvoorbeeld een jacuzzi.

Voordelen van een 2 fase aansluiting:

Hoger vermogen: Met een 2 fase aansluiting kunt u meer en zwaardere apparatuur aansluiten zonder dat de hoofdzekering eruit springt.

Toekomstbestendig: Met het oog op de toenemende elektrificatie van woningen (bijvoorbeeld door de groei van elektrische auto’s en warmtepompen), kan een 2 fase aansluiting een slimme investering zijn.

Veiligheid: Door de stroom over twee fases te verdelen, wordt overbelasting voorkomen, wat uw elektrische installatie veiliger maakt.

Wanneer heeft u een 2 fase aansluiting nodig?

Of u een 2 fase aansluiting nodig heeft, hangt sterk af van de apparaten in uw woning of bedrijf. Als u apparaten heeft die samen meer stroom verbruiken dan een 1 fase aansluiting kan leveren, dan is het tijd om te overwegen om te upgraden naar een 2 fase aansluiting. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die een elektrische auto thuis willen opladen of voor huizen met een grote keuken waarin veel en zware apparatuur wordt gebruikt.

Een 2 fase aansluiting installeren

Het installeren van een 2 fase aansluiting is een taak voor een ervaren elektricien. Het vereist niet alleen technische kennis en ervaring, maar ook de juiste gereedschappen en materialen. Bovendien moeten er mogelijk aanpassingen worden gedaan aan de meterkast en de bedrading van uw huis.

Bij Elektricien Louwmans hebben we jarenlange ervaring met het installeren van 2 fase aansluitingen. We kunnen u adviseren over de beste oplossing voor uw situatie en zorgen voor een veilige en professionele installatie.

2 Fase aansluiting voor een kookgroep

Kies voor 2 fase wanneer u veel zware apparatuur heeft

Een 2 fase aansluiting kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw elektrische installatie, met name als u zwaardere apparatuur wilt aansluiten. Het biedt meer vermogen, is toekomstbestendig en draagt bij aan de veiligheid van uw installatie.

Bent u geïnteresseerd in een 2 fase aansluiting of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het team van Elektricien Louwmans staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen met uw elektrische installatie.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw 2 fase aansluiting

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button