ClickCease

Dubbele schakelaar aansluiten, dit is hoe het werkt

Dubbele schakelaar laten aansluiten door een elektricien

Een dubbele schakelaar bestaat uit twee wisselschakelaars in één behuizing. Een dubbele wisselschakelaar kunt u gebruiken om twee verschillende lampen vanaf drie verschillende punten te bedienen. Dit ziet u vaak op een overloop van de eerste verdieping en de lamp op zolder. Vaak willen mensen zowel de lamp op de overloop als op de begane grond en de zolder aan en uit kunnen zetten.

Wilt u een dubbele wisselschakelaar aansluiten? Dan kunt u dit het beste overlaten aan de professionals van Elektricien Louwmans. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een dubbelpolige schakelaar vakkundig en correct aan te sluiten. Wij werken uiterst professioneel en volgens de laatste normen en richtlijnen.

Meterkast vervangen
elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Dubbele schakelaar aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Wat is het verschil tussen wisselschakelaar en een serieschakelaar

Vaak worden verschillende soorten schakelaars door elkaar gehaald doordat er verwarring ontstaat over de werking en de benaming ervan. Het verschil tussen en wisselschakelaar en een serieschakelaar zit hem in de behuizing van de schakelaar. Een wisselschakelaar heeft namelijk één wisselcontact en is tevens te gebruiken als enkelpolige schakelaar. Daarnaast heeft een serieschakelaar twee contactpunten die u apart kunt bedienen.

Wisselschakelaar: met een wisselschakelaar kunt u zowel de eerste lamp als de tweede lamp boven en onder de trap bedienen.

Serieschakelaar: met een serieschakelaar kunt u twee lampen of lampgroepen in bijvoorbeeld de woonkamer vanaf dezelfde plek bedienen.

Twijfelt u of u een wisselschakelaar wilt aansluiten of toch een serieschakelaar, neem dan gerust vrijblijvend contact op met Elektricien Louwmans. Wij hebben altijd een passend advies voor u klaar.

Dubbele wisselschakelaar aansluiten

Wilt u een dubbele wisselschakelaar aansluiten? Voordat u aan de slag gaat, maat u eerst de stroom afsluiten van het gebied waar u gaat werken. Dit doet u door de spanning van de desbetreffende groep in de groepenkast uit te schakelen. Test met een spanningsmeter of de stroom daadwerkelijk is uitgeschakeld. Kijk op de achterkant van de dubbele wisselschakelaar tot hoe ver de draden gestript moeten worden. Laat dit bij voorkeur over aan een van onze erkende elektriciens!

Hoe kunt u de wisselschakelaar aansluiten? Sluit de bruine draad aan op het rode contactpunt en sluit de andere kant van de fase draad aan op het andere rode contactpunt. Vervolgens sluit u de andere draden aan op de overige contactpunten. Dit zijn de blauwe draad en de zwarte draad.

Monteer de dubbele wisselschakelaar in de inbouwdoos. Let hierbij op het woord ’top’ en zorg dat deze aan de bovenkant komt te zitten. Draai de schroeven vast. U kunt de stroom er weer op zetten zodat de schakelaar getest kan worden.

Wilt u nou graag dat uw schakelaar vakkundig en professioneel wordt aangesloten, neem dan vrijblijvend contact op met Elektricien Louwmans. Wij staan graag voor u klaar en adviseren u waar nodig.

dubbele schakelaar aansluiten
Bent u op zoek naar de juiste schakelaar? U kunt bij Elektricien Louwmans terecht voor advies. Daarnaast zorgen onze experts ervoor dat uw elektrische systeem veilig en efficiënt wordt aangesloten. Het aansluiten ervan vereist namelijk kennis en expertise. Wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen bij de installatie van uw schakelaar. Aarzel niet en neem vandaag nog contact op voor uw offerte!

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw dubbele schakelaar

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button