ClickCease

Elektrische vloerverwarming aanleggen.

De laatste jaren is het aanleggen van elektrische vloerverwarming steeds populairder geworden als manier om overal in huis een gelijkmatige warmte te creëren. Elektrische vloerverwarming werkt met verwarmingsmatten of kabels die tussen de vloer en de ondervloer worden gelegd en de ruimte eromheen verwarmen om de juiste temperatuur te creëren. Dit systeem vereist altijd een elektrische aansluiting voor de stroomvoorziening, en is daarom efficienter en duurzamen dan een traditionele verwarming op gas.

Onder welke vloeren kan je elektrische vloerverwarming aanleggen

Bij de ene vloer kan de elektrische vloerverwarming een stuk beter dan bij andere vloeren. Het wordt aanbevolen om elektrische vloerverwarming te installeren onder tegelvloeren, steen of laminaat, omdat deze materialen doorgaans goede warmtegeleiders zijn en de warmte kunnen absorberen. Uiteraard zijn er ook vloeren waarbij dit minder geschikt is. Bijvoorbeeld bij tapijt of een houten vloer, zal de warmte minder goed worden overgedragen. In deze gevallen kunt u het beste kiezen voor een andere soort verwarming in huis, bijvoorbeeld een radiator.

De voordelen van elektrische vloerverwarming

Het installeren van elektrische vloerverwarming is een geweldige manier om te zorgen voor een comfortabele warmte in het hele huis. Het vereist enige zorgvuldigheid, maar het heeft dan ook een hoop voordelen. Dit type verwarming is energiezuinig en verspreidt de warmte gelijkmatig door de kamer. Zoals gezegd hebt u ook meer controle over de temperatuur met een thermostaat, waardoor u kunt besparen op energiekosten.

Onderstaand een aantal belangrijke voordelen:

Het is makkelijk aan te leggen
Lage opbouwhoogte
Voordelig in de aanschaf
Warmt snel op
Ideaal in nieuwbouwwoningen
Het is duurzaam

Kun je elektrische vloerverwarming overal in huis aanleggen?

Wanneer je kiest om elektrische vloerverwarming te installeren, kunt u dat in de meeste kamers in huis laten doen. Het is echter belangrijk om voor de installatie rekening te houden met de hoeveelheid vocht die in een ruimte aanwezig is. Zo vereisen vochtige ruimtes zoals badkamers speciale voorzorgsmaatregelen. Voor te hoge of te lage temperaturen kunt u het beste een alternatieve vorm van verwarming kiezen. Hier is elektrisch namelijk minder geschikt. Dit komt doordat het systeem heeft een constante en stabiele temperatuur nodig om goed te kunnen functioneren.

 

elektricien louwmans

Een duurzame keuze

Al met al is elektrische vloerverwarming een goede keuze om de warmte gelijkmatig door uw huis te verspreiden. Vooral bij veel nieuwbouwwoningen zien we dat mensen kiezen voor deze optie. Het vereist enige voorbereiding van onze elektricien, maar als het eenmaal gedaan is, zult u lange tijd profiteren van de voordelen.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw elektrische vloerverwarming

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button