ClickCease

Hoe moet je de stroomsterkte berekenen?

Het is belangrijk om te weten hoe u de stroomsterkte moet berekenen. Wij zullen u helpen met de stroomsterkte berekenen om te weten hoeveel elektrische lading per seconde door de stroomdraad beweegt. Het is belangrijk om de stroomsterkte in volt te weten om te kunnen bepalen welke bedrading of beveiliging nodig is. Het verkeerd berekenen kan zorgen voor negatieve gevolgen voor de veiligheid en levensduur van de elektrische apparaten. Hiervoor kunnen wij als professionele elektriciens van Elektriciens Louwmans u helpen om alles omtrent de elektriciteit veilig te stellen.

Wat is de stroomsterkte?

De stroomsterkte is een maat voor de hoeveelheid energie er binnen een bepaalde tijd verplaatst. Dit wordt ook wel uitgedrukt in de joule per seconde. De stroomsterkte kan worden gemeten in een schakeling door middel van een stroommeter of Ampèremeter. Voor het meten van de stroomsterke wordt gebruik gemaakt van het meten in het aantal Ampère. Als er kortsluiting in de meterkast ontstaat wordt de stroomsterkte te hoog en de draden te warm waardoor er zelfs brand kan ontstaan. Daarom moet u een professionele elektricien laten kijken naar de spanningsbron en hoe de elektriciteit is aangesloten. Wij helpen u graag met het aansluiten van een grotere stroomsterkte om een sterker magneetveld te creëren. Deze sterkte van het magnetisch veld hangt bijvoorbeeld af van de afstand tot de elektrische kabel.

Hoe kunt Ampère berekenen?

Om de grootte van de elektrische stroom te berekenen wordt er gebruik gemaakt van de natuurkundige eenheid Ampère. Deze eenheid voor het berekenen van het elektromagnetisme is vernoemd naar André marie Ampère. De meeteenheid Ampère is een natuurkundige eenheid die in de verband staat met de begrippen spanning, stroom, weerstand en vermogen. Bereken dus altijd de Ampère met de juiste formule.

Wat is de spanning in de stroomkring?

Voor het berekenen van de elektrische stroom is de spanning (Volt) van de stroomkring belangrijk om naar te kijken. Zo is spanning in volt de druk die de voedingsbron van een stroomkring uitoefent om geladen elektronen, dus stroom, ergens doorheen te krijgen. Hierdoor gaat elektronica aan en ontstaat er elektriciteit. De elektrische spanning wordt ook wel uitgedrukt in Voltage en is dus de hoeveelheid energie die wordt meegegeven aan de elektrische lading.

Hoe werkt de natuurkundige eenheid Ampère?

Nu is de vraag hoe het gebruiken van de meeteenheid Ampère in zijn werking gaat. Uiteindelijk willen we natuurlijk weten hoeveel Ampère de elektrische stroom bevat. In formules word Ampère ook wel aangeduid als I, afkomstig van Intensiteit. Het makkelijkste om de stroomsterkte in het aantal Ampère berekenen is om de begrippen Spanning, dat wordt gemeten in het aantal (Volt), het begrip Vermogen dat wordt gemeten in (Watt), en de Weerstand dat wordt gemeten in (Ohm) erbij te halen. Een ampèremeter, ook wel stroommeter genoemd, wordt gebruikt voor de stroomsterkte in een stroomcircuit.

Wat is de weerstand in de stroomkring?

De weerstand gaat over het feit dat het ieder materiaal elektronen kost om er een bepaalde hoeveelheid energie erdoorheen te bewegen. Hoe lager de weerstand (R) hoe beter de geleider is en hoe lager de spanning zal zijn voor de verbindingen.

stroomsterkte berekenen

Wat kan men valideren met de wet van Ohm?

Voor het berekenen wordt gebruik gemaakt van de wet van Ohm, dit is een formule die wordt gebruikt om de relatie te berekenen tussen elektrische stroom, elektrische spanning en weerstand (r) in een stroomkring. De wet van Ohm is vernoemd naar de natuurkundige George Ohm. Onze elektriciens kunnen met behulp van de wet van ohm berekenen hoeveel energie er nodig is voor de elektrische apparaten. Voor de formule moeten eerst de spanning (Volt) en de weerstand (R) worden berekend. Het is voor een elektricien niet nodig om de stroomkring uit te schakelen. Het gebruik van een stroomtang is wel van belang. Dus voor het berekenen van de elektrische stroom kunt u de wet van Ohm gebruiken.

Het vermogen in de elektrische stroom

Ook het vermogen, in aantal watt is een belangrijk begrip voor het berekenen van de stroomsterkte. Als de spanning en de stroom met elkaar worden vermenigvuldigt is de uitkomst het vermogen in aantal Watt. Zo kan er bijvoorbeeld bij een stopcontact worden gekeken hoeveel vermogen er in Watt wordt opgeleverd. Dit is weer belangrijk voor de grootte van de stroomsterkte.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw elektra

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button