ClickCease

Mag je zelf een extra groep aanleggen?

Bij Elektricien Louwmans begrijpen we dat huiseigenaren vaak overwegen om zelf een extra groep aan te leggen in hun meterkast. Echter, dit is een klus die kennis en ervaring vereist, vooral als het gaat om de veiligheid en conformiteit met het nieuwe bouwbesluit.

Waarom een extra groep aanleggen noodzakelijk kan zijn

De behoefte aan extra groepen in de meterkast ontstaat vaak wanneer de stroombehoefte groter wordt, bijvoorbeeld door de toevoeging van elektrische verwarmingsinstallaties of geaarde stopcontacten. Een extra groep zorgt ervoor dat de maximale belasting van de bestaande groepen niet overschreden wordt en dat de stroomvoorziening niet stopt. Voordat u een extra groep gaat aanleggen, is het van belang te controleren of er ook een extra aardlekschakelaar geplaatst moet worden.

De complexiteit van het aanleggen van een extra groep

Het aanleggen van een extra groep vereist het correct plaatsen van een nieuwe zekering en aardlekschakelaars in de groepenkast. Dit omvat het werken met de bruine draad en de blauwe draad, waarbij ervan bewust moet zijn dat de bruine draden zitten aan de linker pool en de blauwe draden aan de onderste polen. Een nieuwe aardlekschakelaar meet permanent de stroom en slaat af als er lekstroom ontstaat.

Het belang van een vakkundige aanpak

Bij Elektricien Louwmans zorgen we ervoor dat elke nieuw aangelegde leiding en extra zekering correct geïnstalleerd wordt. Dit is cruciaal om te verzekeren dat de nieuwe leiding echt wegvalt binnen het systeem en de aardlekschakelaar niet onnodig aanslaat.

Aansluiten op het elektriciteitsnet

Als de nieuwe groep eenmaal is geïnstalleerd, is het belangrijk om deze correct aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Dit gevraagd om nauwkeurigheid, met aandacht voor de verbinding van de bruine draad recht op de hoofdschakelaar en de aansluiting van de geel groene aardedraad op het gemeenschappelijke aarde verdeelblok.

Afwerking en veiligheid

Afwerking is even belangrijk als installatie. Dit omvat het plaatsen van voorgestanste afdekplaatjes en het verzekeren dat elke nieuwe groepenkast stevig en veilig is bevestigd. Met een focus op veiligheid, zorgen we ervoor dat de maximale belasting per vier zekeringen niet overschreden wordt en dat er geen risico is dat stroom weglekt.

Extra groep plaatsen

De voordelen van een professional

Door te kiezen voor de diensten van Elektricien Louwmans, kunt u erop vertrouwen dat uw extra groep vakkundig en veilig wordt aangelegd. Onze ervaren elektriciens zorgen ervoor dat elke nieuwe groep en elke elektrische zekering optimaal functioneert, afgestemd op uw specifieke behoeften.

Het aanleggen van een extra groep is geen eenvoudige doe-het-zelf taak. Het vereist technische expertise en een diepgaand begrip van elektrische systemen. Bij Elektricien Louwmans bieden we deze expertise en zorgen we ervoor dat uw elektrische systeem veilig, efficiënt en volgens de huidige normen functioneert. Neem vandaag nog contact met ons op voor een professionele aanpak van uw elektrische behoeften

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw extra groep

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button