ClickCease

Perilex stekker aansluiten 2×230

Wanneer een nieuwe perilex aansluiten 

Als u een nieuwe oven, elektrische kookplaat of ander groot apparaat wilt installeren in uw keuken, dan kan het zijn dat u een Perilex aansluiting nodig heeft. Een Perilex stekker wordt gebruikt om apparaten met een hoog vermogen aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Het kan een lastige klus lijken om deze stekker aan te sluiten, maar met de juiste kennis en gereedschappen is het goed te doen. Wilt u een Perilex stekker aansluiten? Lees dan verder voor een stap voor stap handleiding.

Perilex aansluiten

Een perilex aansluiting laten plaatsen?

→ Onze monteur legt uit hoe het werkt!

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Wat heeft u nodig?

Gaat u een Perilex aansluitenm dan moet u eerst weten welke gereedschappen en materialen u nodig heeft. Allereerst moet u een Perilex stopcontact en Perilex stekker aanschaffen. Verder heeft u een kabel met 5 draden nodig, waarbij de verschillende kleur van de draden corresponderen met de verschillende functies van de draden. Een striptang, schaar, schroevendraaier, spanningszoeker en steeksleutel zijn ook nodig om de klus te klaren. Tot slot zijn krimpkousen essentieel om de draden goed vast te zetten.

Wat heb je nodig?

Striptang
Schaar
Steeksleutel
Schroevendraaier
Spanningzoeker

Stap 1: De juiste kabel kiezen

Het is belangrijk om de juiste kabel te kiezen voor de aansluiting van de Perilex stekker. U moet ervoor zorgen dat de kabel minimaal 2,5 mm² is en bestaat uit 5 draden. De kleuren van de draden zijn bruin, zwart, grijs, blauw en geel-groen. Deze kleuren corresponderen met de verschillende functies van de draden. De bruine draad is de fase draad, de zwarte draden de nul draad, de grijze draad is de schakeldraad, de blauwe draad is de nulleider en de geel-groene draad is de aarddraad. Nu u weet welke kabel u nodig heeft, kunt u verdergaan als u de Perilex stekker wilt aansluiten.

Stap 2: Het Perilex stopcontact aansluiten

Als u de juiste kabel heeft gekozen, kunt u beginnen met het aansluiten van het Perilex stopcontact. Schakel eerst de stroomtoevoer naar de betreffende groep uit voordat u begint met de Perilex aansluiten. Vervolgens kunt u de afdekplaat van het stopcontact verwijderen en de draden aansluiten volgens onderstaand schema: de bruine draad op L1, de zwarte draad op L2, de grijze draad op L3, de blauwe draad op N en de geel-groene draad op aarde. Het is van belang om te controleren of de draden goed vastzitten en vervolgens de afdekplaat te bevestigen. Hiervoor gebruikt u het controle schema en gaat u alle vereiste velden af.

Stap 3: De Perilex stekker aansluiten

Vervolgens kunt u de Perilex stekker aansluiten op het apparaat dat u wilt installeren. U moet eerst de draden van de kabel strippen en ze in de stekker steken volgens onderstaand aansluitschema: de bruine draad op L, de zwarte draad op L, de grijze draad op L, de blauwe draad op N en de geel-groene draad op aarde. Nadat u de draden in de stekker heeft gestoken, dient u de krimpkousen over de draden te schuiven en te zorgen dat deze goed vastzitten. Vervolgens kunt u de stekker in het stopcontact steken. Een Perilex aansluiting bestaat dus uit verschillende stappen. Volg deze drie fasen voor een perfecte aansluiting voor uw elektrische apparaten. Het moet goed aangesloten zijn voor het optimale resultaat.

Perilex stekker aansluiten 2x230

Stap 4: Testen van de Perilex aansluiting

Tot slut kunt u testen of alles werkt. U moet de stroomtoevoer weer inschakelen en een spanningszoeker gebruiken om te controleren of er spanning staat op de draden. Verder is het van belang om te controleren of het apparaat werkt zoals het hoort en of alle draden goed vastzitten zonder losse verbindingen. Als alles werkt, kunt u het apparaat gaan gebruiken. Het aansluiten van een Perilex stekker kan een lastige klus lijken, maar met de juiste kennis en gereedschappen is het goed te doen. Het is van belang om de stroomtoevoer uit te schakelen voordat u begint met de aansluiting en om altijd te controleren of alles werkt voordat u het apparaat gaat gebruiken. Als u twijfelt, raden wij u aan om altijd een professional te raadplegen om te helpen bij de installatie van de Perilex aansluiting.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw perilex stekker

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button