ClickCease

Serieschakelaar aansluiten

Wilt u een serieschakelaar aansluiten? Onze elektriciens helpen u graag. Wij vertellen u alles over verlichting, de verschillende typen schakelaars, de verschillende typen schakelmateriaal en in welke gevallen u welk type schakelaar gebruikt. Dit is alles wat u moet weten over uw serieschakelaar.

Wat is een serieschakelaar?

Een serieschakelaar is een dubbele schakelaar. In de meeste gevallen wordt deze gebruikt als men verschillende lampen wil bedienen vanaf een plaats. Een serieschakelaar kan handig zijn in grote ruimtes, waar meer dan één lichtpunt in een keer aangezet moet kunnen worden. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om slechts één lamp te laten branden. Ook bij ventilatoren in grote ruimten kan het handig zijn om een serieschakelaar aan te sluiten.

De bedrading van een serieschakeling?

Een serieschakelaar heeft drie verschillende aansluitingen. Er gaat een bruine fasedraad in en twee zwarte draden uit. De componenten (in de meeste gevallen de lampen) staan achter elkaar aangesloten en profiteren dus van dezelfde stroomtoevoer. Als deze stroomtoevoer wordt afgesloten zijn beide lampen niet meer voorzien van stroom en schakelen beide lampen dus uit. Elke draad moet op exact de juiste plek worden aangesloten. Met het juiste aansluitschema weet u hoe u het beste uw schakelaar kan aansluiten. U kunt dit beter overlaten aan een van onze ervaren elektriciens. Zij kunnen het werk veilig en efficiënt uitvoeren.

Kies uw stijl en kleur serieschakelaar

Er bestaan verschillende soorten serieschakelaars en schakelmateriaal. Deze kunt u uitkiezen op basis van de sfeer die u wilt uitstralen met uw interieur. Onze elektriciens kunnen met elk schakelmateriaal aan de slag. Of het nu gaat om Busch jaeger schakelmateriaal of Schneider electric. Kies een mooie inbouwdoos en overleg met ons de mogelijkheden.

Combinatieschakelaar aansluiten

Een combinatieschakelaar bevat in één inbouwdoos zowel een stopcontact als een schakelaar. Dit is handig als u nog een extra stopcontact nodig heeft bij u in huis.

Kruisschakelaar  aansluiten

Een kruisschakelaar kan gebruikt worden in combinatie met minimaal twee wisselschakelaars. Bij een dergelijke schakeling is één lamp met een heel scala aan schakelaars verbonden en kan vanuit alle punten in het pand dezelfde lamp bediend worden.

Verschillende soorten schakelaars

Er zijn verschillende type schakelaars die u op basis van de situatie gebruikt. Per type schakelaar werkt het aansluiten ervan net een beetje anders. Het is verstandig om elektrische aansluitingen uit te laten voeren door een erkende elektricien.

Serieschakelaar aansluiten

Voor het aansluiten van een serieschakelaar heeft u een striptang, schroeven, een spanningszoeker en een waterpas nodig. Bij de aansluiting van welke schakelaar dan ook is het van belang dat u een helder stappenplan heeft. De bruine draad moet linksboven aangesloten worden. De twee zwarte draden linksonder en rechtsboven. Bij het aansluiten ervan moet u de draden altijd goed vast klemmen. Werken met stroom is altijd link, daarom is het goed dergelijke klussen uit te besteden aan Elektricien Louwmans.

Een wisselschakelaar

Een gewone wisselschakelaar wordt ook wel een hotelschakelaar genoemd en bestaat slechts uit één knop binnen één behuizing. Wel heeft u een eerste wisselschakelaar en een tweede wisselschakelaar. Zo kunt u met twee verschillende contactpunten één lamp bedienen. Dit is handig als u een bepaalde lamp vanaf twee plaatsen wilt bedienen. Bijvoorbeeld één op de eerste verdieping, boven aan de trap en één onder aan de trap. Een dubbele wisselschakelaar kan verschillende lampen bedienen vanaf twee verschillende locaties. Een wisselschakelaar aansluiten kunt u altijd uitbesteden aan één van onze elektriciens.

serieschakelaar laten aansluiten

Onze elektriciens staan voor u klaar en komen graag uw schakelaar aansluiten. Zij weten als geen ander wat er plaatsvindt in uw meterkast en weten alles over het aanleggen van een geschikte stroomkring. E-mail ons voor een offerte. Wij helpen graag!

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw serieschakelaar

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button