ClickCease

Stopcontact verplaatsen, dit is hoe het werkt

Stopcontact verplaatsen: professionele service door Elektricien Louwmans

Bij Elektricien Louwmans begrijpen we dat de behoefte aan het verplaatsen van een stopcontact in uw huis of kantoor vaak voorkomt. Of het nu gaat om een esthetische reden, een nieuwe kast die geplaatst moet worden, of simpelweg omdat het stopcontact niet meer op de ideale locatie zit, wij staan klaar om deze taak vakkundig voor u uit te voeren.

Waarom professionele hulp inschakelen? 

Stopcontacten verplaatsen is geen eenvoudige klus. Het vereist nauwkeurigheid en kennis van zaken, vooral als het gaat om inbouw stopcontacten. Onze ervaren elektriciens zorgen ervoor dat de nieuwe stopcontacten veilig, netjes en volgens de geldende normen worden geïnstalleerd. Voor het verplaatsen van een stopcontact heeft de elektricien speciale apparatuur nodig.

Het proces van stopcontact verplaatsen

Analyseren van de huidige situatie: We beoordelen het oude stopcontact, inclusief de inbouwdoos, de staat van de elektra draden, en de locatie van het stopcontact. In oudere woningen vindt u vaak enkel ongeaarde stopcontacten. Ongeaarde stopcontacten zijn prima te gebruiken voor apparaten waarbij het risico op kortsluiting zeer klein is,

Demontage en voorbereiding: Het oude stopcontact demonteren we zorgvuldig. We maken de schroefjes los en trekken de draden uit de bestaande inbouwdoos.

Nieuwe locatie bepalen: Samen met u kiezen we de nieuwe locatie voor het stopcontact en bepalen we of een inbouw of opbouw stopcontact het meest geschikt is.

Technische aspecten nieuw stopcontact

Nieuwe draden trekken: Dit is vaak nodig als de nieuwe locatie verder weg ligt van de oorspronkelijke plek. Koppel de draden los van het inbouwgedeelte. Als je schroefjes ziet op de plaats waar de draden in het stopcontact gaan, is het een schroefversie en kun je de draden uitnemen als de schroefjes los zijn.

Installatie van nieuwe inbouwdoos: Afhankelijk van de muur en de nieuwe locatie plaatsen we een nieuwe inbouwdoos.

Correct aansluiten van de draden: Het is cruciaal dat de draden op de correcte manier worden aangesloten om kortsluiting te voorkomen. Wanneer je de verkeerde draden op elkaar aansluit, kan er kortsluiting ontstaan.

Veiligheid en kwaliteit 

Veiligheid staat bij ons voorop. We gebruiken alleen materialen van hoge kwaliteit, zoals PVC buis en koperen kern draden, om de veiligheid en duurzaamheid te garanderen. Onze elektriciens hebben de speciale apparatuur en expertise om de klus veilig en efficiënt uit te voeren.

Kosten en gemak

De gemiddelde kosten voor het verplaatsen van een stopcontact zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand van de nieuwe locatie en de complexiteit van de installatie. Wij bieden een transparante prijsopgave vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Hiernaast zit er een prijsverschil tussen inbouw en opbouw stopcontacten. De prijs van een inbouw stopcontact ligt hoger dan die van een opbouw wandcontactdoos.

Stopcontact laten verplaatsen

Wij verplaatsen uw stopcontact

Een stopcontact verplaatsen lijkt misschien een kleine ingreep, maar het is een taak die precisie en expertise vereist. Bij Elektricien Louwmans zorgen we ervoor dat uw stopcontacten veilig en op de juiste manier worden verplaatst. Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte en laat ons uw elektrische behoeften professioneel aanpakken.

Meer elektra blogs lezen?

elektricien louwmans

Vrijblijvend advies over uw stopcontact

Storingsdienst
Advies op maat
Snel op uw locatie
Professionele elektromonteur

Gratis offerte aanvragen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Liever direct een medewerker spreken?

085-0190035

Offerte aanvragen

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button