ClickCease

Stoppenkast vervangen voor een nieuwe meterkast

Als u een wat ouder huis heeft, dan kan het zijn dat u nog een stoppenkast heeft in plaats van een modernere meterkast. Hoewel een stoppenkast goed kan werken, heeft een nieuwe meterkast vele voordelen. Het kan in eerste instantie een flinke klus lijken om de stoppenkast vervangen voor een nieuwe meterkast, maar het is vaak de moeite waard. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over een stoppenkast vervangen voor een nieuwe meterkast.

elektricien louwmans Veilige installatie

elektricien louwmans Duurzame investering

elektricien louwmans Storingen voorkomen

elektricien louwmans Volgens NEN 1010 eisen

elektricien louwmans Gratis groepenkast check

elektricien louwmans Aantal groepen uitbreiden

elektricien louwmans Vrijblijvende offerte

elektricien louwmans Aanleggen van 3 fase aansluitingen

elektricien louwmans Extra groepen aanleggen

Groepenkast check mobiel

Gratis groepenkast check

Stap 1. Stuur ons een foto van uw groepenkast

Stap 2. Onze elektricien zal uw groepenkast controleren 

Stap 3. Wij geven u gratis en vrijblijvend advies

Groepenkast check

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  Wanneer is het tijd om uw oude stoppenkast te vervangen?

  Het kan lastig zijn om te weten wanneer het tijd is om uw oude stoppenkast te vervangen voor een nieuwe meterkast. Een aantal indicaties kunnen echter wijzen op problemen met uw huidige groepenkast. Als u regelmatig de stoppen moet vervangen omdat ze doorslaan, kan dit een teken zijn dat uw stoppenkast niet meer voldoet aan uw elektrische behoeften. Als u merkt dat sommige stopcontacten en lichten minder stroom krijgen dan andere, kan dit ook een indicatie zijn van een probleem met uw stoppenkast.

  Een andere factor om te overwegen is de leeftijd van uw huidige stoppenkast. Als deze meer dan 25 jaar oud is, is het waarschijnlijk dat deze niet meer voldoet aan de moderne veiligheidsnormen. In dit geval is het verstandig om uw bestaande groepenkast te laten vervangen door een nieuwe meterkast.

  En als u van plan bent om verbouwingen, zoals een nieuwe keuken, of toekomstige uitbreidingen uit te voeren die extra stroom vereisen, is het verstandig om uw oude stoppenkast te laten vervangen. Een nieuwe meterkast biedt meer flexibiliteit en is gemakkelijk uitbreidbaar, waardoor u meer elektriciteit kunt leveren zonder extra aanpassingen te moeten maken.

  Voordelen van een nieuwe groepenkast

  Een nieuwe meterkast heeft veel voordelen ten opzichte van een oude groepenkast. Ten eerste is het veiliger. Moderne meterkasten hebben een ingebouwde aardlekschakelaar, wat betekent dat de stroom automatisch wordt uitgeschakeld als er een storing in het systeem optreedt. Dit kan voorkomen dat er brand uitbreekt of dat mensen elektrocutie oplopen.

  Belangrijke voordelen van een moderne groepenkast

  Meer vermogen
  Betere bescherming
  Extra groepen
  Veiliger
  Duurzaam

  Laat uw oude stoppenkast vervangen!

  Een ander voordeel van een nieuwe meterkast laten aanleggen is dat het meer flexibiliteit biedt. Stoppenkasten hebben slechts een beperkt aantal stoppen en als u meer elektriciteit nodig heeft, bijvoorbeeld voor elektrische kookplaten of andere elektrische apparatuur, moet u de bestaande groepenkast mogelijk handmatig uitbreiden. Een moderne meterkast daarentegen gemakkelijk uitbreidbaar en kan meer elektriciteit leveren zonder extra aanpassingen. Een oude stoppenkast vervangen is daarom een goed idee.

  Een derde voordeel van een nieuwe groepenkast is dat het makkelijker te onderhouden is. Als er een probleem optreedt in de oude meterkast, kan het lastig zijn om erachter te komen wat er mis is. Een moderne meterkast heeft vaak een display waarop u kunt zien welke stoppen zijn uitgeschakeld en waar het probleem zich bevindt. U kunt het aantal groepen en de maximale belasting dus eenvoudig zien.

  Oude stoppenkast vervangen

  De installatie van de nieuwe meterkast

  Als u heeft besloten om uw oude meterkast te vervangen voor een nieuwe meterkast, moet u de installatie door een professional laten uitvoeren. Een erkend elektricien inhuren kan ervoor zorgen dat de meterkast veilig en correct wordt geïnstalleerd. Zij kunnen uw meterkast vervangen zonder problemen.

  De eerste stap is om de stroom uit te schakelen en de oude stoppenkast te verwijderen. De elektricien zal de nieuwe meterkast op de juiste plaats monteren en de bedrading aansluiten op de nieuwe stroomvoorziening. Vervolgens zal de elektricien de nieuwe meterkast testen om ervoor te zorgen dat alles goed werkt.

  Stoppenkast vervangen voor een nieuwe meterkast

  Kosten van het vervangen van de bestaande groepenkast

  De kosten van het vervangen van een verouderde groepenkast voor een nieuwe kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de nieuwe fase groepenkast en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten ergens tussen de € 500 en € 2000 zullen liggen. Hoewel u mogelijk wat geld kunt besparen door zelf een nieuwe meterkast te installeren, is dit niet aan te raden, omdat het gevaarlijk is als u niet precies weet wat u doet. Bovendien kan een verkeerd geïnstalleerde meterkast leiden tot problemen en extra kosten op de lange termijn.

  Mogelijke obstakels bij de oude groepenkast vervangen

  Het vervangen van de stoppenkast kan enkele obstakels met zich meebrengen, afhankelijk van de locatie van de huidige stoppenkast. Als de stoppenkast zich bijvoorbeeld in een moeilijk bereikbare plaats bevindt, kan het moeilijk zijn om de huidige groepenkast te vervangen.. In sommige gevallen kan er ook extra bedrading nodig zijn om de nieuwe meterkast aan te sluiten op de stroombron. Het kan ook voorkomen dat de meterkast niet zomaar vervangen mag worden, bijvoorbeeld als het pand een monumentaal karakter heeft. In dit geval zullen er speciale regels gelden en moet er toestemming worden gevraagd bij de gemeente. Als u vermoedt dat er mogelijk obstakels zijn, is het belangrijk om dit te bespreken met de elektricien voordat u besluit om de stoppenkast te vervangen. Op deze manier weet u wat de mogelijke uitdagingen zijn en kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

  Meer elektra blogs lezen?

  elektricien louwmans

  Vrijblijvend advies over uw stoppenkast

  Storingsdienst
  Advies op maat
  Snel op uw locatie
  Professionele elektromonteur

  Gratis offerte aanvragen

  Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

  Liever direct een medewerker spreken?

  085-0190035

  Offerte aanvragen

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
   Call Now Button